Hårvækst: 15 hurtige tips til langt hår!

Tips til langt hår

Er du en person, der har langt hår, er ligeglad med holdning? Sammenlignet med kort hår er langt hår mere udsat for sammenfiltringer, tørhed, skader og misfarvning og kræver mere opmærksomhed. Men med det hurtige tempo i vores liv kan det være besværligt at passe på lange og flydende låse. Men ved at følge nogle enkle tips og foretage ændringer i din livsstil, kan du pleje dit lange hår naturligt.

I denne artikel præsenterer vi dig for 15 hurtige og praktiske tips, du kan indarbejde i din daglige rutine, der vil bevare dit lange hår sundt.

Bedste tips til at vedligeholde langt hår:

Her er listen over de praktiske tips, du kan følge for at få lækre låse, der kan stå imod rapunzel.

1. Rengøring af hår og hovedbund:

Renlighed spiller en vigtig rolle for at opretholde en sund krop, og det samme gælder for dit hår. Din hovedbund skal være sund, da den påvirker dit hårs væksthastighed og skaber et perfekt miljø for dit hår til at vokse. For at gøre dit hår stærkere og reducere hårtab, skal du begynde at passe på din hovedbund, hvilket resulterer i, at næringsstoffer og blod når hårsækkene (1).

Slip af med olie, snavs og produktopbygning ved at vaske dit hår med milde shampooer. Stimuler hårsækkene og øg blodgennemstrømningen under shampooingen ved at massere i cirkulære bevægelser.

2. Olieringstip:

Hvem elsker ikke en god oliemassage? En god oliemassage betragtes som et af de bedste midler til at hjælpe dit hår med at vokse længere og tilbyde afslapning (2). Oliering af dit hårs rødder forynger de døde aksler og hjælper dit hår med at vokse langt og stærkt ved at give kilderne ernæring. For at fremme hårvækst kan du bruge kokos, lavendel eller mandelolie til at massere dit hår.

  • Opvarm den ønskede olie.
  • Brug fingerspidserne til at påføre olien på rødderne og massér i en cirkulær bevægelse.
  • Lad olien trænge ind i din hovedbund.
  • Brug et varmt håndklæde og vikl dit hoved med det.
  • Lad det stå der i mindst en time.
  • Brug en mild shampoo og koldt vand til at vaske dit hår.

3. Shampooing:

Vi shampooer vores hårs primære formål er at befri din hovedbund og hår for alt snavs og produktopbygning. Men da de fleste af de shampoo -produkter, der er tilgængelige på markedet, indeholder sulfater, kan du blive udsat for brud, kruset og skørt hår, hvis der er overdreven brug af produkter, der har sulfater i dem.

Derfor, for at undgå at fjerne hårets naturlige olier, afhængigt af din hårtype og behov, skal du vælge en sulfatfri shampoo. For at forhindre hårbrud skal du være forsigtig, mens du shampooer.

4. Grøft almindelige puder:

Vi står alle over for dilemmaet med rodet og sammenfiltret hår om morgenen, men vidste du, at pudebetræk i bomuld er årsagen bag det? Ja! Bomuldspuder efterlader dig med tørre tråde eller skællet hovedbund, da de er mere porøse end silke og absorberer fugt fra dit hår.

Brug silke- og satinstof i stedet for bomuld, da de er bløde og forårsager mindre friktion. Derudover bevarer silke pudebetræk din frisure i længere tid ved at sikre, at hårets fugtighed er intakt. Du kan også forhindre sammenfiltret hår og spaltede spidser ved hjælp af disse materialer.

5. Spring håndklædetørring over:

Mange af os er vant til at tørre vores hår med et håndklæde. Denne proces øger imidlertid chancen for brud, hvis du bruger hårde bevægelser. Så i stedet kan du enten lufttørre det eller bruge et blødt håndklæde til at tørre dit hår tørt.

Der er stor chance for at gøre dit hår groft, kruset, flygtigt og sammenfiltret, hvis du bruger håndklæder til at tørre dit hår. Brug i stedet mikrofiberhåndklæder, da de reducerer tørretiden for dit hår med deres høje vandabsorberende kraft, og de er tynde.

6. Kam valg:

Tangles er et af de almindelige problemer med at have langt hår. Men du kan fjerne snerrer og store knuder ved at børste dit hår dagligt. Kam dit hår nedefra, og arbejd derefter gradvist op for at afklare dit hår og forhindre skader eller træk, især når dit hår er tørt. Kam dit lange og smukke hår med en bredtandet kam for at undgå skader.

For at fordele hovedbundens naturlige olier i håret skal du bruge ornebørster. For bedre blodcirkulation børstes dit hår før sengetid, og dette er et af de bedste tips til langt hår. I forhold til tørt hår har vådt hår en tendens til let at knække, så undgå at børste dit fugtige hår.

7. Kost bør ikke negligeres: (hvad skal man medtage?)

Sammen med de eksterne faktorer, der spiller en rolle i at opretholde dit hår, er det vigtigt at indtage nærende mad. Kost bør ikke negligeres, og her er nogle tips om ernæring til langt og tykt hår.

  • Vitaminer: Du kan forhindre hårtab og for tidlig gråning af hår ved at indtage fødevarer, der er rige på vitamin B, C, D og E (3). Fødevarer rige på disse vitaminer er grønne bladgrøntsager, avocado, mandler, solsikkefrø, tomater, æggeblomme, citrusfrugter og lever.
  • Omega 3: Omega-3 fedtsyrer hydrerer og nærer dit hår med essentielle næringsstoffer, der fremmer hårvækst (4). Nogle af de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer er fede fisk, chiafrø, hørfrø, græskarkerner, valnødder, avocado og havre.
  • Protein: Mangel på protein i din krop kan føre til hårtab, da hårsækkene er lavet af protein (5). Indsæt derfor æg, bælgfrugter, yoghurt og fisk i din kost for at bevare langt hår, fordi de er rige på proteiner.

8. Trim dit hår regelmæssigt:

Trimning af dit hår regelmæssigt er en af ​​de effektive, men ligetil hårplejetips til langt hår. Selvom det kan lyde kontraintuitivt, kan regelmæssig trimning hjælpe med at fjerne brud og spaltede spidser fra dit hår og hjælpe det med at trives. For at fremme sund hårvækst og sikre minimal skade skal du klippe dit hår hver sjette til ottende uge.

9. Vælg planteprodukter:

Uanset hårets længde er shampooing et vigtigt trin. Men markedet er oversvømmet med produkter med mange skadelige kemikalier, der forårsager mere skade end gavn i det lange løb. Det er skadeligt for dit hårs sundhed, når der er langvarig udsættelse for sådanne kemikalier.

Så i stedet for kemisk fyldte produkter skal du vælge milde, lette og ayurvediske produkter, der fugter dit hår uden at forårsage skade. Du kan også bruge hibiscusblade til at forberede et hjemmelavet hårrensemiddel.

10. Farv ikke dit hår for ofte:

Hårfarve er noget, folk er blevet trygge ved at eksperimentere med, uanset alder og køn. Men mange af os er forvirrede over spørgsmål om, hvorvidt hårfarvning er sikkert for hår? Selvom flere naturlige hårfarvningsmuligheder er tilgængelige på markedet, kan de forårsage skade, når de bruges for ofte.

Hvis du stadig vil eksperimentere med farver, skal du begrænse kemikaliebaserede produkter og bruge mehendi eller henna i stedet. Henna nærer, plejer og giver dit hår en smuk nuance.

11. Hold øje med din frisure:

Vi elsker alle at prøve forskellige frisurer, ikke sandt? Men hestehaler eller lignende frisurer kan føre til hårbrud, da de skaber stress på rødderne. Så for at undgå spændinger på neglebåndene, prøv løse frisurer, og det er en af ​​de bedste måder at pleje langt hår på. Du kan fremvise dit smukke lange hår ved enten at binde en løs topknude eller fletninger.

12. Undgå varme brusere:

Vi længes alle efter varme brusere, især om vinteren, men vidste du, at dampende varmt vand kan skade dit hår? Ja! Det varme vand har damp, der svækker dit hår ved at åbne porerne. Varmen absorberer også al den naturlige olie fra din hovedbund og efterlader den tør.

Så i stedet for at bruge skoldende varmt vand til at vaske dit hår, skal du bruge køligt eller lunkent vand. Brug koldt vand, især når du rengør en balsam. Dette trin vil gøre dit hår blødt ved at låse fugtigheden fast.

13. Undgå at føntørre for ofte:

Blowdryer er et af standardinstrumenterne, der findes på alle kvinders stylingstilbehørsliste. Imidlertid kan brug af føntørrer gøre dit hår ru og skørt, når det bruges i varmluftsmuligheden.

Lufttør dit hår så meget som muligt i stedet for at bruge en hårtørrer. Dette er et af de tips, der hjælper dig med at passe langt hår.

14. Hold dig selv hydreret:

At holde dig hydreret er en af ​​de sunde og effektive måder at få dig til at vokse langt hår naturligt. På den anden side kan dehydrering i din krop føre til skørt, kruset og slapt hår ved at gøre din hud og hovedbund tør. At drikke en tilstrækkelig mængde vand kan påvirke hårets sundhed, da det indeholder sporstoffer som zink, jern, calcium og kobber.

15. Reducer brugen af ​​hot stylingværktøjer:

Selvom glattejern og krøllejern kan give dig stilfuldt hår, kan de også skade dit hår ved overforbrug. Du skal reducere brugen af ​​disse værktøjer, fordi de har en tendens til at reducere glans og tykkelse af dit hår.

Sørg for at bruge et varmebeskyttelsesmiddel, hvis du ikke helt kan undgå varmestyling. Dette produkt sikrer, at du har en slank og frizz-fri frisure ved at danne en beskyttende barriere på hårskaftene.

Resumé:

Så ved at følge de enkle tips, der er nævnt i denne artikel, kan du styrke og forskønne dit hår. Undgå at skade dit hår så meget som muligt og implementer ordentlig mad og søvnvaner for effektive resultater. Kontakt en læge, hvis du har overdreven hårtab på trods af at du følger disse tips. En præcis diagnose hjælper dig med at forhindre alvorlige problemer.