Hårtransplantation: Typer, bivirkninger og succesrater!

Hårtransplantation bivirkninger

Hårtransplantation er blevet en populær procedure for mænd og kvinder i nyere tid. Selvom hårtynding er naturlig med aldring, vælger folk denne procedure, når der er begrænset eller ingen hårvækst på grund af genetiske årsager, traumer i hovedbunden, kosmetiske årsager eller medicinske tilstande. Selvom hårtransplantation ikke stopper fremtidigt hårtab, hjælper det effektivt med at genoprette væksten i hovedbunden, men opfølgningstransplantationer kan være nødvendige for varige resultater.

Men før du træffer en permanent beslutning, er det bedre at vide alt om typer af hårtransplantationer og deres bivirkninger. Læs videre!

Hårtransplantation – hvordan det fungerer og typer:

Hårudtynding og skaldethed er almindelige problemer for omkring 46 procent af mændene mellem 21 til 31 år i Indien. Hårtransplantation udføres, hvor de skaldede områder podes med hår taget, normalt tykkere dele af hovedbunden og nogle gange fra andre dele af kroppen.

Lægen vil anbefale en af ​​følgende procedurer afhængigt af dit hårvækstmønster, din hårtabshistorie og omfanget af dit hårtab. Lægen vælger den bedste teknik, der passer bedst til dig, efter at have vurderet risiciene, dit fysiske helbred og din sygehistorie.

Her er de to transplantationsmetoder, der er generaler, der bruges af kirurger:

  • Ekstraktion af follikulær enhed (FUE)

Ekstraktion af follikulær enhed er en teknik, hvor en nål bruges til at lave små snit i hele hovedbunden, og individuelle hårsække er podet (1). Denne proces placerer flere hundrede tusinde follikler på hovedbunden med præcision, som tager en forbløffende mængde hud og er tidskrævende.

Afhængig af antallet af follikler ekstraheret og podet tager denne type hårtransplantation generelt fire til fem timer. Det kan tage flere sessioner at transplantere hår på denne måde, afhængigt af klientens krav.

  • Follikulær enhedsstrimmelkirurgi (FUSS)

En hårenhed fjernes fra donorområdet eller de hårigere dele af din hovedbund i Follicular Unit Strip Surgery, og det er derfor, det også kaldes strimmelteknik. Det opnåede hår vil blive podet ind på stedet for at blive befolket med hår ved at opdele det i follikulære enheder. Normalt bruges det occipitale område af kraniet til at skære denne metode, og sting bruges til at lukke snittene op.

Lokalbedøvelse bruges til at udføre denne procedure, og det tager 7 til 10 dage efter operationen at fjerne stingene. Hvis du vil opnå et mere naturligt og fyldigere look, er FUSS -metoden den, du skal vælge. Selvom det er en omkostningseffektiv løsning, er genopretningstiden for FUSS længere end FUE-teknikken.

Succesrater:

Flere faktorer bør overvejes, f.eks. Tykkelsen af ​​personens donorhår, dygtighed og kirurgens erfaring for, at hårtransplantationen kan lykkes. Du kan finde en beskeden ændring i hårets fylde med hårtransplantation. Nogle mennesker kan dog vælge teknikker til reduktion af hovedbund, vævsudvidelse eller hudklappekirurgi for at se dramatiske ændringer.

Selvom der er behov for mere omfattende forskning, præsenteres oplysningerne om effektiviteten af ​​hårtransplantationsprocedurer i mindre forskningsartikler.

En undersøgelse af mennesker, der gennemgik FUE ved hjælp af skæghår, var tilfreds med resultaterne ved 2,9 års gennemsnitlig opfølgning (2).

Ifølge resultaterne af en anden undersøgelse øger succesraten for FUE-hårtransplantationer ved hjælp af blodpladerig plasma (PRP) terapi med FUE ifølge resultaterne af en anden undersøgelse (3). Sammenlignet med ikke-PRP-gruppen havde deltagerne i PRP-gruppen hurtige forbedringer i hårtæthed, hudgenopretning og 75% hårvækst.

Bivirkninger af hårtransplantation:

Enhver medicinsk procedure har både fordele og tilhørende bivirkninger. Her er listen over nogle af de hårtransplantationsrisici og bivirkninger, du kan opleve.

1. infektion:

Hårtransplantation har brug for snit og suturer, som kan være et område, hvor infektioner kan forekomme. Forekomsten af ​​epidermale cyster er en mulighed, hvor lejlighedsvis dræning er påkrævet (4). Hvis donoren eller modtageren har dårlig hovedhygiejne, kan det føre til lokaliserede infektioner.

2. Ardannelse

Folk, der gennemgår hårtransplantation, kan have ardannelse eller steril folliculitis. Da der er risiko for ardannelse, er det bedre at tale med kirurgen, før du beslutter dig for proceduren, fordi ardannelse kan være en af ​​de langsigtede virkninger af en hårtransplantation (5).

FUSS -metoden involverer fjernelse af en strimmel af hovedbunden, som efterlader et langt, lineært ar. Selvom arret er dækket af nyt hår, kan det helbredende ar udvide sig, hvis det omkringliggende hår er tyndt.

Selvom FUE -metoden har ar fra det område, hvor folliklerne fjernes, er disse ar ikke så store sammenlignet med sårene fra FUSS.

Nogle mennesker kan have bump omkring det transplanterede område, som er godt skjult, når håret vokser tilbage.

3. Betændelse:

Selvom det er sjældent, er der en chance for, at en ekstrem version af steril folliculitis kaldet Lichen planopilaris (LLP) forekommer som en bivirkning ved en hårplantage, hvilket er en sjælden inflammatorisk hårlidelse. Denne inflammatoriske tilstand erstatter dine hårsække med arlignende fibrøst væv, hvilket kan føre til permanent alopeci (6).

4. Kløe:

Der er altid en chance for kløe, når der er et helbredende ar. Transplantationsstedet kan forårsage kløe, når der er dannelse af skorper, en af ​​de negative virkninger af hårtransplantation. Efter de første dage af operationen stopper sædvanligvis kløen i hovedbunden. Indtil området heler, skal du stoppe med at bruge minoxidil, hvis du bruger det.

5. Følelsesløshed:

Brugen af ​​lokalbedøvelse forårsager følelsesløshed i hovedbunden efter en hårtransplantation, og den aftager normalt gradvist. Men sørg for at konsultere en erfaren læge, fordi der er en chance for følelsesløshed, der kan føre til nerveskade, hvis uerfarne hænder foretager operationen.

6. Hævelse:

Mennesker, der gennemgår hårtransplantation, kan forårsage hævelse og ødem og er ret almindelige. Derudover er der en chance for hævelse omkring panden og øjnene, hvilket får dine øjne til at se mørkere ud, hvilket er en af ​​hårpodningsbivirkningerne.

7. Smerter:

Smerter er endnu en bivirkning efter en hårtransplantation, da det er en invasiv operation. Hvis den korrekte dosis anæstesi ikke administreres, kan smerten påvirke dig under og efter operationen. Du kan også føle en strækkende fornemmelse under den postoperative restitution.

8. Blødning:

Der skal sikkert skæres, uanset om du vælger FUE eller FUSS. Selvom lægen sørger for at opretholde blødningen for at være så minimal som muligt, kan nogle menneskers postoperative restitutionstid indebære blødning.

Resumé:

Hårtransplantation er en bekvem løsning til at dække de skaldede områder af din hovedbund, men det er en beslutning, der skal tages efter at have konsulteret din læge. Der findes andre hårvækstbehandlinger, hvis du ikke er en ideel kandidat til en hårtransplantation. For at arbejde og vedligeholde dit hår skal du indtage nærende mad og opretholde en sund livsstil.