Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu? Oikea takka olohuoneeseen

Jos haluat viihtyisän olohuoneen, haluat monissa tapauksissa myös sopivan takan. Mutta kaikki tyylit eivät sovi jokaiseen kotiin. Jotta takka huokuu tiettyä kodikkuutta ja samalla vakuuttaisi toimivuudesta, on otettava huomioon muutama asia.

Useimmissa rakennuksissa savupiippu ei enää lämmitä koko rakennusta. Nämä tehtävät hoitavat nykyaikaiset ja ympäristöystävälliset lämmitysjärjestelmät. Jos haluat uudistaa lämmityksesi, älä luota takkaan tai kaakeliuuniin. Kanssa Lämmön urakointi voit asentaa nykyaikaisen ja ilmastoystävällisen lämmitysjärjestelmän kohtuulliseen hintaan.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen4

Selkeät muodot nykyaikaisissa tulisijoissa

Jos haluat, että olohuoneessasi on takka, sinun ei pitäisi vain arvostaa muotoilua, vaan ennen kaikkea kiinnittää huomiota toimivuuteen. Nykyaikaisten takkojen on kuitenkin näytettävä hyvältä. Tämän tyyppisellä takalla ei ole mitään tekemistä vanhojen mallien kanssa, joilla oli erittäin suuri aukko ja jotka yleensä tiilitettiin. Nykyään materiaalit teräs, betoni ja tietysti tulenkestävä lasi edessä ovat erityisen suosittuja.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen7

Nykyaikaiset betonista ja lasista valmistetut takat sopivat erityisen hyvin yksinkertaisiin kalusteisiin, moderneihin huonekaluihin ja melko minimalistiseen ulkoasuun. Skandinaavista tyyliä voidaan täydentää täydellisesti esimerkiksi vastaavalla takalla. Tämän melko modernin tyylin takkoja löytyy eri toimittajilta edulliseen hintaan ja ne vaativat vähän tilaa.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen5

Nykyaikaista takkaa ei useinkaan enää rakenneta suoraan seinään. Liesi on yhdistetty rakennuksen savupiippuun putkella. Tilaa säästävä muotoilu on takka, joka voidaan ripustaa katon alle ja saada siten enemmän tilaa.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen8

Takka, jossa on laatat – aina hyvä valinta

Jos et pidä betonista tehdyistä malleista, voit helposti laittaa modernin takan laatoitetuksi. Polttokammio on pääsääntöisesti suojattu lasielementillä, jotta mitään ei voi tapahtua ja omistajalla on edelleen selkeä näkemys liekehtivästä tulesta. Liesilaatat luovuttavat lämpöä ulkopuolelle ja voivat myös varastoida sen hyvin. Penkki, jota lämmittää takka samanaikaisesti, on tervetullut nuorten ja vanhojen kanssa. Klassisesti kaakeloitu takka sopii erityisen hyvin maalaistyyliin ja kaikkien niiden kanssa, jotka pitävät siitä perinteisestä ja viihtyisästä.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen2

Retrotakka – todellinen katseenvangitsija kotona olohuoneessa

Tulisijoilla on pitkät perinteet. Juuri siksi, että monet ihmiset tuntevat takan edelleen omien isovanhempiensa ajoilta, retro -takka on erittäin suosittu. Kauan ennen kuin nykyaikainen keskuslämmitys oli, takka tarjosi kodikasta lämpöä. Mutta hän pystyi myös tekemään jotain aivan muuta: Hän kokosi koko perheen yhteen. Jos haluat elvyttää tämän kodikkaan tunteen, voit kääntyä retrotakan puoleen.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen 1

Palavien tukkien kolina ja lämmin valo luovat kodikkaan tunnelman. Jotta se olisi todella viihtyisä, uusi takka on suunniteltava vintage -tyyliin. Lähiympäristön huonekalut ja koristeet perustuvat puolestaan ​​takan tyyliin. Entä esimerkiksi keinutuolin, lampaannahan tai siipituolin, jossa on paksut, mukavat tyynyt? Retrotakka on yleensä kaakeloitu tai rakennettu seinään. Hän tuo myös värillisiä elementtejä luonnollisilla sävyillä.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen9

Integroitu penkki antaa monille mahdollisuuden muistaa lapsuutensa. Tämä sopii hyvin tähän, jos tiilipenkissä on tyynyt tai peitot, jotka vastaavat takan laattoja. Jos kyseessä on todellinen retro -takka, ei myöskään puuttuisi pomppivaa koristetta. Takat olivat aikoinaan olohuoneen keskipiste eikä vain lisävaruste.

Moderni, maalaismainen tai kaakeloitu Oikea takka olohuoneeseen6