10 bedste fordele Svampe og ernæringsværdier

Mange kulturer bruger svampe i mange af deres køkkener, hvilket gør det til et kulinarisk hit. Champignon gavner vores krop som en superfood, en delikatesse for nogle og en fødevare til andre; det er en rig kilde til næringsstoffer som calcium, magnesium, fosfor, zink og er også lækker. Denne spiselige svamp har mange fordele for hud, sundhed og hår og er et glimrende proteintilskud til vegetarer.

Fordele ved svampe

Lad os gå igennem denne artikel for at kende alle de mindre kendte fordele ved svampe for din hud, hår og sundhed.

Ernæringsfakta for svampe:

Du vil kunne reducere risikoen for at udvikle alvorlige helbredstilstande som diabetes, kræft, hjertesygdomme og Alzheimers ved at indtage svampe. Det er en glimrende kilde til mineraler som selen, thiamin, kobber, magnesium, fosfor.

Næringsstofferne i en kop crimini -svampe pr. Portion har:

 • 15 kalorier.
 • 2,2 gram protein.
 • 0,2 gram fedt.
 • 2,3 gram kulhydrater.
 • 0,7 gram fiber.
 • 1,4 gram sukker.

Fordele ved at spise svamp:

I den ene eller den anden form gør svampe sig gældende i enhver form for mad, vi spiser, hvad enten det er som pizza -topping eller en lækker karry. Så det er bedre at lære alle fordelene at kende ved indtagelse af svampe at kende.

1. Reducer risikoen for kræft:

Svampe kan spille en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​lunge, prostata, bryst og andre former for kræft på grund af deres antioxidantindhold (1).

Derudover kan tilskud af D -vitamin hjælpe med at behandle eller forhindre visse former for kræft, ifølge undersøgelser, og en lille mængde D -vitamin er til stede i svampe (2). Effekten kan imidlertid variere fra person til person, ifølge en rapport fra 2018.

Ifølge nogle undersøgelser er cholin en antioxidant til stede i svampe, der kan reducere risikoen for visse former for kræft (3).

2. Boost immunitet:

De varierende grader af protein og fiber, der findes i alle typer spiselige svampe, kan øge immuniteten. De indeholder også en kraftig antioxidant kaldet selen og B -vitaminer, der forhindrer skader på celler og væv ved effektivt at understøtte immunsystemet (4). Så inkorporer svampe i din kost for at øge din immunitet

3. Godt for diabetes:

Det lave GI- og GL -indhold af svampe lader ikke dit blodsukker stige, så hvis du har diabetes, er du sikker på at indtage svampe. De hjælper også med at give dig yderligere fordele, især ved diabetes, med vitamin B og polysaccharidindhold (5).

Kostfibre spiller en væsentlig rolle i styringen af ​​flere sundhedsmæssige forhold, herunder type 2 -diabetes og opretholdelse af et sundt fordøjelsessystem. Du kan finde et gram fiber i en kop skiver, rå svampe, der vejer 70 gram.

4. Reducer blodtrykket:

De ernæringsmæssige fordele ved svampe omfatter store mængder kalium. Dette næringsstof reducerer betydeligt den negative effekt af natrium på din krop. Derudover hjælper kalium potentielt med at sænke blodtrykket ved at reducere spændingen i blodkarrene (6).

5. Forbedrer hjernefunktionen:

Ifølge forskere i Penn State er svampe gavnlige for hjernens sundhed, fordi de indeholder antioxidanter ergothionein og glutathion, som også forhindrer sygdomme som Alzheimers og Parkinsons (7).

Du kan reducere den neurologiske sygdom i fremtiden ved at spise mindst fem knapssvampe om dagen. Sørg for enten at grille eller mikrobølge dine svampe for at bevare deres ernæringsmæssige fordele.

6. Hjælper dit hjertesundhed:

Fordelene ved at spise svampe inkluderer opretholdelse af et godt kardiovaskulært helbred, da de indeholder fiber, kalium og vitamin C. Kalium til stede i svampe hjælper med at reducere hjerte -kar -sygdomme og hypertension ved at regulere blodtrykket.

Cellevæggene i forskellige svampe indeholder beta-glucaner, en slags fiber, der kan reducere kolesterolindholdet i blodet, og stammen af ​​shitake-svampene er en god kilde til denne fiber (8).

7. Gavnligt for vægttab:

Ifølge lange og kortsigtede undersøgelser kan du påvirke vægttabet væsentligt, når du spiser svampe kombineret med træning og andre livsstilsændringer (9).

For eksempel forbedrede forskningsdeltagere deres BMI og maveomkreds efter at have erstattet 20 procent af deres oksekødsforbrug med svampe.

Svampe reducerer også risikoen for hypertension og metaboliske lidelser, da den har store mængder antioxidanter.

8. Hjælp til bekæmpelse af aldring:

Ifølge en undersøgelse fra Penn State har svampe store mængder af to antioxidanter i store mængder ergothionein og glutathion, som har anti-aging egenskaber (10). Antioxidanterne varierer imidlertid med hver art; forskere siger, at den vilde porcini -svamp er vinderen.

9. Godt for knogler og muskler:

D -vitamin spiller en afgørende rolle for at opretholde muskler og et godt knoglesundhed. Ifølge forskere kan svampe levere lige så meget D -vitamin som kosttilskud (11).

Kig efter svampe, der er pakket og mærket “UVB”, når du er i supermarkedet. I modsætning til svampene, der vokser i mørket, udsættes UVB-mærkede svampe for sollys under deres vækst. Denne proces omdanner en forbindelse kaldet ergosterol til stede i svampe til D -vitamin.

Du kan opfylde det daglige D-vitaminbehov og giver knoglesundhed ved at spise kun 3 ounces UVB-udsatte svampe.

10. Antiinflammatorisk:

Svampe har polysaccharider, phenoliske og indoliske forbindelser, mycosteroider, fedtsyrer, carotenoider, vitaminer og biometaller antiinflammatoriske komponenter. Svampene i Basidiomycota-taxonen besidder de mest signifikant antiinflammatoriske egenskaber ved deres metabolitter (12).

Ergothioneine er en kraftfuld antioxidant, der hjælper med at sænke betændelsen i kroppen, og denne antioxidant er tilgængelig rigeligt i svampe.

De betydelige antiinflammatoriske virkninger og flere fordele ved Reishi-svampe er udbredt i asiatisk medicin i tusinder af år.

Sundeste måde at spise champignon på?:

 • Mange mennesker hævder, at svampe har en gavnlig effekt på fordøjelsessystemet, når de spises rå.
 • Men specifikke madlavningsmetoder som at bruge en mikrobølgeovn eller grill har vist sig at øge deres næringsværdi.
 • Udsættelse af svampe for korte tilberedningstider har tendens til at beholde flere næringsstoffer og vitaminer, ifølge forskning foretaget på visse svampetyper, såsom den hvide knap, shitake, østers og konge østers svampe (13).
 • Sammenlignet med kogning eller stegning stiger antioxidantaktiviteten i svampe betydeligt, når den mikrobølgeovn eller grilles.

Svampe vinder hurtigt popularitet som en proteinrig ingrediens med flere andre fordele. Så uden videre skal du tilføje svampe til din kost og høste alle de fordele, der er forbundet med denne lækre svamp. Men før du kaster dig ud i denne dejlige ingrediens, skal du sørge for, at du ikke er allergisk over for dem. Glem ikke at dele oplysningerne med dine venner og fortæl os, om du fandt denne artikel nyttig.

Ansvarsfraskrivelse: De tips og forslag, der er nævnt i denne artikel, er til informationsformål og ikke en erstatning for professionel lægehjælp. Det er altid sikkert at konsultere en læge eller diætist, inden du prøver noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er den typiske portionsstørrelse på svampe?

Svar: Den typiske portionsstørrelse er en kop hakkede svampe. Det er også en perfekt erstatning for kød i mange retter takket være deres umami -tekstur.

2. Hvad er tipsene til køb af svampe?

Svar: Her er følgende ting, du skal huske på, før du køber friske svampe.

 • Vælg dem, der er ubrudt, tørre og faste.
 • Hvis svampene virker slimede eller hvirvede, undgå dem.
 • Stil svampene på køl for at gemme dem.
 • Indtil det er tid til at tilberede dem, skal du sørge for ikke at vaske eller trimme svampene.

3. Hvad er de almindeligt forekommende svampe?

Svar: Her er listen over nogle af de almindeligt forekommende svampe i Indien og rundt om i verden:

 • Knap svampe.
 • Shitake svampe.
 • Portobello svampe.
 • Enoki svampe.
 • Morel svampe.
 • Løvens manesvamp.
 • Halmsvampe.
 • Østerssvampe.