12 fantastiske tørrede oregano -fordele til sundhed, hår og hud

Oregano er en af ​​de meget brugte urter i det kontinentale køkken. Det er en lille busk, der vokser omkring året og kan bruges i både friske og tørre former. Tørret oregano bruges som en kulinarisk urt i italienske og middelhavsretter for at give en unik aroma og smag. Tørret Oregano På Hindi kaldes “AjwainKeSookhePathe” og tilhører teknisk set Mint -familien. Det har vidunderlige medicinske egenskaber, hvilket gør det til et af de populære hjemmemedicin over hele verden. I denne artikel vil vi diskutere flere tørrede oregano -fordele, tilberedningsmetode og bivirkninger.

Tørrede Oregano -fordele til sundhed, hår og amp; Hud

Hvad er tørret oregano?

Tørret oregano fremstilles ved at tørre de friske oreganoblade under solen eller i en dehydrator. Dette er en af ​​de meget brugte urter i mange køkkener, da det giver en tydelig og tiltalende aroma. Tørret oregano kaldes også “Pizza Urt”, da det er en obligatorisk ingrediens, der bruges til at lave pizzaer. Tørret Oregano kommer i blade eller pulverform, afhængigt af hvordan du vil bruge den.

Frisk oregano mod tørret oregano:

Frisk oregano, selvom den bruges til madlavning, har mindre smag i forhold til den tørrede urt. Duften og smagen af ​​tørret oregano er mere potent end de friske blade, hvilket gør det til et populært valg. Mens frisk oregano er mørkegrøn med små mynteblade, er tørret oregano brun i farven med en raslende lyd. Begge versioner er lige gode, når det kommer til sundhedsmæssige fordele, men den stærke smagsprofil af tørret oregano gør den til en vinder!

Er tørret oregano godt for dig?

Tørret oregano er populær for sine smagsforbedrende egenskaber. Det giver også mange fordele for vores sundhed med de rigelige mængder af antioxidanter og antibakterielle midler i det. Tørret Oregano er også kendt for at blive ved med at behandle knoglerelaterede sygdomme som osteoporose og endda forhindre kræft. En varm skål suppe med tørret oregano drysset på kan effektivt behandle kulde, hoste og ondt i halsen.

Tørret Oregano Ernæringsfakta:

Lad os se nærmere på den ernæringsmæssige opdeling af 1 spsk (ca. 4,2 g) portion tørret oregano:

 • Tkalorier: 11
 • Total fed: 0,2 g
 • Kolesterol: 0
 • Natrium: 1,1 mg
 • Kalium: 53 mg
 • Kulhydrater i alt: 2,9 g
 • Kostfibre: 1,8 g
 • Proteiner: 0,4 g
 • A -vitamin: 1,4 %
 • C -vitamin: 0,2 %
 • Kalk: 5,2 %
 • Jern: 8,6 %

Sådan tørres oregano?

Der er flere måder at tørre friske oreganoblade på som at høste de naturligt tørre blade ved hjælp af en mikrobølgeovn. Lad os se nærmere på hver proces:

Høst naturlige blade:

 • Træk blade fra Oregano -planterne af, eller skær stilkene med en saks.
 • Bind stilkene med tråde før forberedelse.
 • Læg dem i plastposer og opbevar et mørkt, køligt sted.
 • Du vil have tør oregano klar om et par dage.

Mikrobølgeovn:

 • Skær stilkene af Oregano buske med en saks.
 • Vask dem grundigt for at sikre, at de er fra insekter, kemikalier.
 • Fordel dem jævnt på en mikrobølgeovn.
 • Sæt ovnen på High mode i cirka 2-5 minutter afhængigt af kapaciteten.
 • Fjern, når du er færdig.

Tip til opbevaring: Opbevar bladene i en lukket glasbeholder.

Sådan bruges tørret oregano?

Tørret Oregano bruges i form af blade eller pulver i mad. Den bedste måde at bruge den til at forbedre smagen af ​​din ret er ved at drysse lidt urt på supper og salater. Hvis du laver urte-tilført pasta eller herby sauce til pizza, tilsættes 1 spsk Oregano sammen med andre ingredienser og koges godt.

Hvor meget tør oregano kan jeg tage dagligt?

Den robuste lugt af tør oregano fås fra mange kemikalier i den. Den anbefalede dosis pr. Dag bør ikke overstige 1 spsk-2 spsk, da noget mere kan efterlade en stærk lugt i din ret og selvfølgelig din mund!

Tørret oregano fordele for hud, hår & Sundhed:

Se de bedste fordele ved tørret oregano for sundhed, hår og hud.

tørrede oregano sundhedsmæssige fordele

Tørrede Oregano sundhedsmæssige fordele:

Her fik vi top 9 tørrede oregano sundhedsmæssige fordele. Lad os tage et kig på dem.

1. Hjælper med at forbedre immuniteten:

Oregano indeholder A -vitamin og jern og mangan, som er perfekte til kroppen, og regelmæssigt indtag af oreganotørrede blade gavner din krop. Det hjælper med at opnå et godt helbred og øger immuniteten. Det styrker immunsystemet og holder mange sundhedsproblemer væk.

2. Til behandling af menstruationskramper:

Oreganos smertelindrende egenskaber gør den perfekt til kvinder, der har problemer med menstruationssmerter. Nogle tørrede oreganoblade kan tygges 3-4 gange om dagen for at få resultaterne. Dette bør gøres i løbet af cyklussen.

3. Fordøjelse af hjælpemidler:

Thymol og Carvacrol hjælper med at behandle alle lidelser i maven. Man kan inkludere tørrede oreganoblade i retterne eller tilføje nogle oregano oliedråber i et glas vand og forbruge det hver dag for maksimale fordele ved fordøjelsen.

4. At smage retterne:

En af de velkendte og mest almindelige fordele ved tørret oregano kommer i form af smag til fødevarerne. Du må helt sikkert have brugt oreganourt på pizzaer og tallerkener med pasta. I italienske køkkener er det en af ​​de populære urter, der bruges.

5. Urtemedicin:

Tørret oregano er også en urtemedicin, der bruges til fordøjelse sammen med behandling af opkastningsdiarré, morgenkvalme og endda kvalme. Tørret oregano kan bruges til at tilberede te og gøre brug på en ideel måde.

6. Behandl feber:

Oregano olie ekstraheret fra tørret oregano er en af ​​måderne at sænke kropstemperaturen og behandle feber. Man kan også bruge den tørrede urt til formålet. Hvad angår oreganoolien, kan 4-5 dråber blandes i vand og tages hver dag i de næste 4-5 dage, indtil problemet forsvinder helt. Tørret oregano kan også tilsættes supperne for at få fordelene sammen med at forbedre smagen.

7. Giver C -vitamin:

Sammen med frisk oregano giver selv tørret oregano et godt indhold af C -vitamin til kroppen. Dette hjælper som antiinflammatoriske midler for sundheden samt sikrer korrekt modstand mod forskellige infektioner og sygdomme. C -vitamin er i høj grad et vigtigt næringsstof, der kræves af kroppen i gode mængder.

8. Til kardiovaskulær sundhed:

De gode mineraler i tørret oregano sammen med kalium hjælper med at regulere hjertefunktionerne, især blodtryk og puls. Jern hjælper derimod med at øge niveauet af røde blodlegemer og behandler ikke kun tegn på anæmi, men hjælper også med at forhindre sådanne problemer i de senere stadier af livet. Det er en af ​​de bedste fordele at bruge.

9. Helbreder kulde og overbelastning:

Tørret Oregano har antibakterielle egenskaber, hvilket gør den ganske velegnet til behandling af forkølelse, hoste, ondt i halsen og overbelastning i brystet. Dette kan også bruges til små børn for at hjælpe dem med at få øjeblikkelig lindring. Den bedste måde at bruge det på er at koge 1 spsk tørre oreganoblade i en kop vand og tilføje lidt honning. Dette bør gives med jævne mellemrum for hurtigere heling.

Tørrede Oregano -fordele for huden:

Her hentede vi top 2 tørrede oregano -fordele til huden. Lad os tage et kig på dem.

10. Forhindrer aldring:

Oregano er rig på antioxidanter, hvilket gør den til en kraftfuld ingrediens for at forhindre tegn på ældning. Regelmæssigt forbrug af tørret oreganourt kan reducere celleskader forårsaget af oxidation. Det hjælper også i vækst af nye celler til at afsløre yngre, friskere hud.

11. Anti-acne egenskaber:

Oregano er kendt for at have antibakterielle egenskaber. Olien fra tørrede oreganoblade kan bruges på huden til behandling af acne. Den bedste måde er at varme lidt oregano i en lille smule olie og anvende det på de berørte områder Det er en af ​​de bedste fordele ved denne urt.

Tørrede Oregano -fordele til hår:

Her hentede vi, tørrede oregano -fordele til hår. Lad os tage et kig på dem.

12. Stopper hårtab:

Tørret Oregano olie kan rense din hovedbund fra mange infektioner som skæl, eksem og kløe. Det stimulerer også dine hårsækkers rødder til at tilskynde nyt hår til at spire. Regelmæssig brug af denne olie kan hjælpe dig med at håndtere skaldede pletter gennem synlige resultater. Men som med enhver naturlig behandling tager det alt mellem et par uger til et par måneder at mærke forskellen.

Tørrede Oregano -bivirkninger:

Selvom Oregano har store fordele, har det også visse bivirkninger, når det tages i større mængder.

 • Smagsfyldte urter er alle beregnet til små applikationer. Når det bruges i større mængder, kan urter som Oregano give dig mavebesvær.
 • Hos nogle mennesker, der er allergiske over for visse planer fra myntefamilien, kan de opleve en allergisk reaktion.
 • Gravide kvinder bliver generelt bedt om ikke at indtage Oregano, da visse undersøgelser har vist, at Oregano reducerer optagelsen af ​​jern i kroppen. Bortset fra disse milde bivirkninger er Oregano normalt ikke en skadelig urt.

Andre bivirkninger, der almindeligvis opleves, omfatter:

 • Brændende fornemmelse i munden.
 • Kvalme.
 • Kraftig lugt i munden.
 • Tør hals.

Er det ikke vidunderligt at vide om disse tørrede oregano -anvendelser? Oregano har været i brug siden umindelige tider i mange lande. De utrolige fordele ved denne urt gør den til en af ​​de mest eftertragtede ingredienser i mange køkkener. Bortset fra at give din mad en kraftig smag, kan tørret oregano gøre godt for dit hår! Det er på tide, at dit spisekammer er fyldt med denne urt!