12 Fordele ved forskningsbaserede tørruer til hud, hår og sundhed

Med julen om hjørnet er det et almindeligt syn i enhver indisk husstand at lave lækker sød, især Kheer. Denne mælkeagtige søde fyldt med tørre druer gør den til en lækker ret! Tørre druer efterlader en smagsprøjt i vores mund med deres søde og sure smag. Bortset fra at tilføre lækkerhed til enhver mad, tilbyder tørre druer mange sundhedsmæssige fordele. Fra behandling af forstoppelse til forbedring af hæmoglobin i kroppen kan disse syrlige tørre frugter være dine perfekte sundhedspartnere. Lad os lære lidt mere detaljeret om sundhedsmæssige fordele ved tørre druer, og hvordan de indtages!

Tørre druer

Hvad er tørre druer?

Tørre druer kaldes også Kishmish (Hindi) eller EndhuDraksha (Telugu) på lokale sprog. De tilberedes ved at tørre grønne druer eller sorte druer. De gyldne farver hedder oprindeligt Sultanas, mens de mørkfarvede kaldes rosiner. Tørre druer findes i både frøede og frøfrie versioner, baseret på frugten, de er lavet af. De er søde i smagen med en sur undertone og bruges til madlavning, især desserter.

Er tørre druer gode for sundheden?

Tørre druer er fyldt med næring og er en rig kilde til kostfibre. De har også lavt fedtindhold og kolesterol, hvilket gør dem til en sund snacking. De høje niveauer af kalium i tørre druer kan effektivt sænke blodtrykket. Tilstedeværelsen af ​​rigelige mængder sukker som glucose og fructose hjælper med at sænke appetitten og hjælpe med vægttab. Det er ikke alt! Læs videre for at kende de mange andre anvendelser af tørre druer i detaljer!

Tør druer Ernæringsfakta:

Tjek næringsoplysningerne for tørre druer pr. 100 gram servering:

 • Kalorier i alt: 299
 • Total fed: 0,5 g
 • Kolesterol: 0 mg
 • Natrium: 11 mg
 • Kalium: 749 mg
 • I alt kulhydrater: 79 g
 • Kostfibre: 3,7 g
 • Sukker: 59 g
 • Protein: 3,1 g
 • Jern: 10 %
 • B6 -vitamin: 10 %
 • Magnesium: 8 %
 • C -vitamin: 5 %

Sådan tilberedes tørre druer?

Selvom det er den nemmeste mulighed at købe tørre druer fra butikken, kan du ikke altid garantere kvaliteten og smagen af ​​dem. Det er også så sjovt at lave dine egne rosiner og tilføje dem til dine desserter, ikke sandt?

Der er to måder at tilberede tørre druer derhjemme – Soltørring & Ovn. Processen for hver er som følger:

i) Soltørring:

Ting der er nødvendige:

 • Friske druer – 1 flok.
 • En stor bakke.
 • Viskestykke.
 • Masser af solskin.

Behandle:

 • Vask druerne grundigt med vand og rengør dem for at tørre den resterende fugt af.
 • Fordel dem på en bakke, så der er et mellemrum mellem hver drue.
 • Dæk bakken med et køkkenrulle.
 • Lad stå under den varme sol i mindst 3 dage, afhængigt af resultatet.
 • Opbevar dem i en beholder og brug efter behov.

ii) Ovn:

Ting der er nødvendige:

 • Friske druer – 1 flok.
 • Viskestykke.
 • Ovn.
 • Bageplade.

Behandle:

 • Rens druerne grundigt med vand, og tør overskydende fugt af med et håndklæde.
 • Indstil ovnen til 225 ° F (107 ° C) og forvarm i 15 minutter.
 • Læg druerne på en bageplade og fordel dem jævnt.
 • Bag dem i cirka 4 timer.
 • Tag dem ud af ovnen og opbevar dem i en beholder efter afkøling.

Bemærk: Du kan også lave rosiner ved hjælp af en dehydrator derhjemme. Du kan følge den samme bageproces i en ovn, men indstil temperaturen til 135 ° F (57 ° C).

Sådan spiser du tørre druer, og hvad er den bedste tid at spise?

Tørre druer kan nydes når som helst på dagen, men er ganske gavnlige for helbredet, når du tog dem tidligt om morgenen. Den bedste måde at lave dem på er at lægge dem i blød i vand natten over og spise dem næste morgen på tom mave. Du kan endda få dem mellem måltiderne for at undertrykke din sult og få dig til at føle dig tilfreds.

Hvor mange tørre druer kan jeg tage dagligt?

Rosiner er den smukkeste og letteste måde at snack når som helst og hvor som helst. På grund af de mange sundhedsmæssige fordele er den anbefalede daglige dosis 1/4 kop eller ca. 40 g. Overskridelse af denne grænse kan øge dit sukkerniveau og din kaliumprocent i kroppen, hvilket kan være ganske farligt.

Bevisbaserede fordele ved at spise tørre druer:

Her fik vi 12 bevisbaserede fordele ved tørre druer til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

tørre drues sundhedsmæssige fordele

Sundhedsmæssige fordele ved tørre druer:

Her fik vi de 10 bedste sundhedsmæssige fordele ved tørre druer. Lad os tage et kig på dem.

1. Behandler forstoppelse:

Forebyggelse af forstoppelse er den største sundhedsmæssige fordel ved tørre druer. Tørrede druer hæver normalt i kroppen på grund af de naturlige væsker. Dette hjælper med at regulere maden i fordøjelsessystemet og hjælper med korrekt afføring. Den uopløselige fiber i de tørrede druer virker også i denne retning. En håndfuld gennemblødte tørre druer kan hjælpe med lette afføring næste morgen.

2. Kurerer anæmi:

Der er gode niveauer af jern i tørre druer. Vitamin B -komplekset hjælper også med dannelsen af ​​nyt blod. Det essentielle mineral kobber er også til stede for dannelse af røde blodlegemer. Dette hjælper med at forhindre anæmi i kroppen og hjælper dig med at håndtere svimmelhed, sløvhed og træthed.

3. Fører til en sund vægtforøgelse:

Der er fructose og glukose i tørrede druer, der giver energi til kroppen uden ophobning af usunde fedtstoffer i kroppen. Vitaminer, proteiner, mineraler og mange andre essentielle næringsstoffer i de tørrede druer hjælper også med at forbedre immuniteten. På den anden side bruger folk tørre druer til vægttab, da at spise dem før måltider kan bremse appetitten og hjælpe med at tabe sig.

4. Kontrol Diabetes:

For at sænke insulinniveauet er tørrede druer perfekte. Det sikrer også sukkeroptagelse og holder dermed diabetes væk. Leptin og ghrelin er to enzymer, der hjælper med at opretholde de rigtige sukkerniveauer i kroppen. Det er dog vigtigt at holde sig til den daglige dosisgrænse for at forhindre symptomerne i at blive vendt på grund af store mængder glukose i tørre druer.

5. Hærder høje temperaturer:

Tørrede druers antioxidante, antibiotiske og bakteriedræbende egenskaber kan bekæmpe bakterielle og virale infektioner og hjælper dermed med at behandle feber og balancere kropstemperaturen. Det anbefales at drikke det gennemblødte rosinvand for straks at afkøle kroppen og få dig til at føle dig energisk igen.

6. Behandling af hypertension:

Det har været kendt ret længe nu, at tørrede druer hjælper i behandlingen af ​​forhøjet blodtryk samt beskytter hjertet mod alle slags sygdomme. Det høje kaliumindhold i dem hjælper med at slappe af blodårerne og styrke blodkarrens foring til dette formål. Kostfibrene hjælper også med at reducere stivheden i karene.

7. Knoglesundhedsfordel:

Der er også calcium i tørrede druer. Calcium er et af de vigtigste næringsstoffer, der er nødvendige for knogler og tænder og for at gøre dem stærke. Borindholdet sikrer, at der er korrekt absorption af calcium til knoglerne. Det er også godt for leddene. Et andet næringsstof, der hjælper her, er kalium. Det forbedrer også den generelle knoglesundhed.

8. Fordele ved tørre druer under graviditet:

Der er mange fordele ved tørre druer under graviditeten. At have den anbefalede dosis rosiner dagligt i hele denne periode kan hjælpe med at forbedre dine jernniveauer, øge hæmoglobinprocenten og også behandle forstoppelse. Sukkerarterne i dem kan hjælpe dig med at håndtere svaghed, kvalme og tab af appetit.

9. Seksuel dysfunktion:

Tørre druer er gode til at øge din seksuelle libido. De er fyldt med mange næringsstoffer, der kan gøre dig seksuelt aktiv og øge produktionen af ​​seksuelle hormoner. Vitamin A til stede i tørre druer kan opretholde vaginal sundhed hos kvinder og også hjælpe med udskillelsen af ​​progesteron.

10. Forebyg kræft:

Rosiner er fyldt med mange kraftfulde antioxidanter kaldet polyfenoler, som har vist sig at bekæmpe kræftceller. Regelmæssigt forbrug af tørre druer kan hjælpe med at kontrollere tumorvækst i bryster, tyktarm og endda på huden. Disse antioxidanter hjælper også med at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler og tilskynder til ny cellevækst.

Fordele ved tør druer til huden:

Her fik vi fordele af tørre druer til huden. Lad os tage et kig på dem.

11. Fejlfri ansigtshud:

Tør druer fordele for huden, især for dit ansigt, er for gode til at tro. Næringsstofferne i dem kan hjælpe med at vende tegn på ældning som rynker, fine linjer og mørke pletter. C -vitamin i rosiner kan lysne huden og gøre dit ansigt lyst.

Hvordan man ansøger

 • Alt du skal gøre er at lave en fin pasta af rosiner med mælk eller rosenvand og anvende på dit ansigt en gang om ugen for at lyse som en stjerne!

Fordele ved tørre druer til hår:

Her fik vi fordele ved tørre druer til hår. Lad os tage et kig på dem.

12. Anvendelser af tørre druer til hårsundhed:

Tørre druer forbedrer blodcirkulationen i kroppen, der også når godt til hårsækkene. Dette hjælper med at forbedre hårets sundhed samt fremmer hårvækst. Det holder også forskellige hovedbundsinfektioner og problemer med hårtab væk.

Bivirkninger af tørre druer:

Kan du huske ordtaket, “For meget af noget kan være dårligt”? Det gælder også tørre druer. Overskridelse af de daglige dosisgrænser kan resultere i mange bivirkninger, såsom:

 • Høj sukkerindhold.
 • Sænket natriumindhold.
 • Øget kaliumindhold.
 • Surhed.
 • Ondt i maven.
 • Oppustethed.
 • Mistet appetiten.

Overrasket over hvordan disse dagligdags ingredienser kan være så gavnlige for os? Rosiner er en af ​​naturens bedste gaver og er en perfekt måde at nyde druernes smag og ernæring hele året rundt. De kan gives selv til børn på 1+ år og er ganske sikre på deres ømmaver. Uanset om du tager en håndfuld rosiner på vej til arbejde eller blander dem i dine budding, vil tørre druer gøre godt for dig! Nu hvor du har lært om fordelene ved tørre druer, skal du sørge for at have dem hver dag for at nyde godt helbred!