14 Bedste Boysenberry -fordele + Ernæringsfakta og bivirkninger

Har du nogensinde set bær, der ligner brombær i form, men er rødlige rødbrune i farven? Disse kaldes Boysenberries, som er store frø, saftige bær. Boysenberries er en krydsning mellem den europæiske hindbær, Loganberry og Pacific bær. Mens modne bær er søde i smagen, er de rødlige farver let sure og syrlige. Disse bær nydes bedst som gelé, syltetøj, pålæg, sirup, dessertdressinger. De er dog ikke tilgængelige hele året og har færre høstperioder. De er ikke kun gode kilder til C -vitamin, men indeholder også vitaminer og mineraler, der er nærende for dit helbred. Det anbefales at have friske eller frosne bær i stedet for konserves, for at undgå forbrug af overskydende sukker. Tjek denne artikel for at vide om Boysenberry -fordelene og dens ernæringsmæssige værdier.

Hvad er en Boysenberry?

Boysenberry -frugt er et stort frøbær, der ligner en klynge af små druer. De tilhører brombærfamilien og er en krydsning mellem forskellige bær som engelsk hindbær, Loganbær og Dewberry. Mens den sædvanlige farve på disse bær i dyb rød bliver modne bær hurtigt rødbrune og oser af juice. De har en tendens til at blive forkælet meget hurtigt, så disse bær skal høstes snart.

Bedste Boysenberry -fordele + Ernæringsfakta & amp; Bivirkninger

Er Boysenberries sunde?

Boysenbær er meget nærende mad, der indeholder flere vigtige vitaminer og mineraler. De er rige på antioxidanter, der hjælper med at forhindre celleskader og fremmer vækst af nye celler. Boysenberries indeholder også en betydelig mængde fiber, der hjælper med god fordøjelse og glatte afføring. Disse bær er også rige på kalium, folat og andre vitale næringsstoffer afgørende for neurologisk udvikling. Boysenberry -vitaminer som C hjælper med at bekæmpe infektioner ved at øge immunsystemet.

Navne på Boysenberry på lokale indiske sprog:

 • Huḍugaruberri (Kannada)
 • āṇkuṭṭikaḷ (malayalam)
 • Mulēbērī (marathi)
 • Mulberry (telugu)
 • Muḍēnābērī (Punjabi)
 • Bōyajhēbērī (gujarati)

Boysenberry Ernæringsfakta:

Tjek næringsfakta for Boysenberries for 1 kop portion:

 • Kalorier i alt: 66
 • Total fed: 0,3 g
 • Kalium: 183,5 mg
 • Natrium: 1,3 mg
 • Kulhydrater i alt: 16,1 g
 • Kostfibre: 7 gram
 • Sukkerarter: 9,1 gram
 • C -vitamin: 6,8%
 • Folat: 20,8%

Fantastiske Boysenberry -fordele for sundhed & Hud:

Læs nedenfor for at vide om de 14 imponerende boysenberry sundhedsmæssige fordele for krop og sind:

1. Boysenberry -fordele til vægttab:

En af de største bekymringer i disse dage er vægttab. Fedme stiger, og de fleste ved ikke, hvilken slags mad de skal spise, og hvad de skal holde sig fra. Til dem har vi købt den ultimative økologiske frugt, der vil øge stofskiftet og hjælpe dem med at tabe sig meget. Og du har gættet det rigtigt; dette er boysenberries. De er lav i kalorier og fedt. De har ofte været brugt i salater og endda som lavt kalorieindhold dressinger. Da den er så sund og velsmagende, skal du ikke tøve med at udnytte denne fantastiske og lækre frugt fuldt ud.

Sådan forbruges:

 • Spis 1 portion friske Boysenbær hver dag til en snack.

2. Boysenberry -fordele for hud:

Boysenberries passer også godt på din hud. Dette er en af ​​de vigtigste fordele, du vil kunne udlede af det. Da de er en naturlig velsignelse, kan du let overveje dem for din hud. Du vil blive overrasket over at vide, hvad det kan gøre for dig. Du behøver ikke engang bekymre dig om at bruge mange penge på stuen eller kosmetikbutikken. Brug bare boysenbær, og du vil helt sikkert være i den modtagende ende. Det vil forynge din hud og få dig til at føle dig frisk, levende og smuk. Så for at forbedre din skønhed vil vi foreslå at bruge boysenbær.

Sådan forbruges:

 • Sammen med at indtage Boysenberries internt, kan du ekstrahere lidt juice og blande med mælkecreme for at lave en ansigtspakke.

3. Kan bruges i den kulinariske verden:

Den tredje fordel ved boysenbær er, at du kan bruge den i den kulinariske verden. De har ofte været brugt til at lave dessertdressinger, kager, sirup, tærter, salater, boller, bagværk og andre søde retter. Nogle mennesker har også drysset dem over deres havregryn og majsflager under morgenmaden til smag. Da de er fulde af sundhed og ernæring, behøver du ikke engang bekymre dig om kalorierne. Bare få dem så meget som du vil!

Sådan forbruges:

 • Boysenberries tages bedst i syltetøj, pålæg og endda tærter for at gøre din mad sund og lækker.

4. Giver dig en sund hjerne:

Hvis du vil bruge noget, der er meget gavnligt for hjernens udvikling, så vil vi helt sikkert foreslå, at du har nogle boysenbær. De er ekstremt vigtige for en sund hjerne, da de er fulde af naturlige antioxidanter. De hjælper med at øge ens hukommelse og er også blevet anbefalet af flere læger og patienter og de mennesker, der lider af Alzheimers sygdom.

Sådan forbruges:

 • Indtag 1 kop Boysenbær om dagen for at spise sundt.

5. Undgå fordøjelsesproblemer:

En god måde at sige farvel til alle dine fordøjelsesproblemer er ved at bruge boysenbær. Tilføj dem bare til din kost og se, hvordan de forbedrer dit fordøjelseskanal. Enhver infektion relateret til maven kan behandles. Du vil være i stand til at udskille og urinere bedre ved hjælp af disse frugter. De vil bekæmpe alle bakterier, der findes i fordøjelsessystemet og rense det fuldstændigt. Du vil også forhindre forstoppelse, hvis du dagligt bruger boysenbær.

Sådan forbruges:

 • Du kan tilføje Boysenberries til salater for crunch og syrlig smag.

6. Boysenberry -fordele for hjertesundhed:

For at forbedre dit generelle helbred kan du ikke gå glip af dit hjerte. Det er et vigtigt segment af din krop og skal modtages meget pleje. For at forhindre hjerte-kar-sygdomme eller hjerte-relaterede problemer kan du helt sikkert stole på boysenbær for dette. Det vil øge immuniteten og bekæmpe alle vira. Dit kolesteroltal skal også reduceres, og du vil kunne leve et liv, der er sundt, let og meget aktivt.

Sådan forbruges:

 • 1 portion Boysenbær om dagen, som kan tages enten frisk eller som frosne smoothies.

7. Forebyg diabetes:

Boysenberries er fulde af K -vitamin, hvilket er meget vigtigt for dig. Da de kan hjælpe med at fjerne nyresten, bør du gøre brug af denne frugt. Det indeholder også i sig selv evnen til at helbrede diabetes. Så hvis du lider af nogle af disse store problemer, er du velkommen til at bruge boysenbær. De vil forbedre dit generelle helbred og sikre dig, at du ikke er tilbøjelig til nogen form for lidelse.

Sådan forbruges:

 • Tag mindst en portion Boysenbær om dagen for at forhindre diabetes.

8. Sundere vision:

De fleste mennesker har klaget over deres vision. Så mange mennesker er begyndt at bære spekter siden de var helt små. Dette er bestemt ikke et tegn på en sund livsstil. Læger har ofte sagt, at dem, der ikke spiser rigtigt, ofte ender med at være dem med dårligt syn. Efter flere former for forskning og undersøgelser er vi endelig kommet frem til visse frugter og grøntsager, som man bør spise for at forbedre deres helbred og vision. Og en af ​​dem er boysenberries. Disse frugter indeholder sunde og naturlige egenskaber, der vil øge dit øjenhelse og sikre, at dit syn forbedres betydeligt fra før.

Sådan forbruges:

 • Tilføj Boysenberries i din hverdagsmad for at forbedre dit syn.

9. Rig på E -vitamin:

Boysenberries er fulde af vitamin E. Dette forhindrer enhver hjertelateret sygdom og endda kræft. Du finder beskyttelse mod enhver form for celleskade. De vil sikre, at de røde blodlegemer i din krop fornyes og forhindre koagulation af blod. Så hvis du nogensinde lider af nogen form for menstruationsproblemer, skal du overveje boysenbær som din guide.

Sådan forbruges:

 • Boysenbær bør indtages i salater eller som en hel snack.

10. Forøg energiniveauer:

Når du vil genoplade dine batterier efter en lang og kedelig dag, vil vi foreslå, at du har nogle boysenbær til at pumpe dig selv op og holde dig aktiv hele dagen. De er også et sundt alternativ til junk snacks til at pumpe øjeblikkelig energi i kroppen.

Sådan forbruges:

 • Lav en smoothie eller juice med Boysenberries og brug for øjeblikkelig energi.

11. Forøg knoglestyrke:

Boysenbær er en rig kilde til vitamin K, som er vigtigt for at bevare calciumniveauet i kroppen og forbedrer knoglesundheden. Regelmæssigt indtag af K -vitamin kan reducere chancerne for at blive ofre for osteoporose. Det hjælper også med at forhindre overdreven dræning af calcium fra urinen. Det er fantastisk at vide, at 1 kop Boysenbær kan levere 13% af DV af vitamin K.

Sådan forbruges:

 • 1 portion Boysenbær om dagen i form af juice eller smoothies.

12. Boysenberry -fordele for gravide og babyer:

Boysenbær er en vidunderlig kilde til mange essentielle næringsstoffer, især B-komplekse vitaminer som folat. Folat er ansvarlig for dannelsen af ​​røde blodlegemer og neurale rør i fosteret. Folatmangel kan føre til fødselsdefekter hos babyer, hvilket kan resultere i undervægt og neurologiske lidelser. Sammen med folat hjælper Boysenbær også med at øge immuniteten hos både gravide og babyer.

Sådan forbruges:

 • Gravide kvinder skal indtage mindst 1 portion Boysenbær for at sikre en sund og sikker graviditet.

13. Reducerer risikoen for nyresten:

Boysenberries er kendt for at reducere dannelsen af ​​nyresten. Med store mængder kostfibre sikrer Boysenberries et godt nyresundhed ved at fremme glatte bevægelser i tyktarmen. De fjerner også problemer i forbindelse med forstoppelse og fordøjelsesforstyrrelser. Boysenbær hjælper også med at forhindre sten i galdeblæren.

Sådan forbruges:

 • Det anbefales at indtage 1 portion Boysenbær for at reducere nyresygdomme.

14. Bevar et sundt blodtryk:

Boysenberries har store mængder kalium, som hjælper med at vende niveauerne af natrium i kroppen. For hver portion af en kop Boysenbær kan man opnå 183 mg kalium og kun 1,3 mg natrium. Dette hjælper med at regulere blodtrykket for at reducere risikoen for hypertension og hjerte -kar -sygdomme.

Sådan forbruges:

 • Spis 1 kop Boysenbær hver dag i form af salater, snack eller smoothies.

Bivirkninger af Boysenberries:

Boysenbær er ekstremt lækre og nærende frugter, men de kommer med visse bivirkninger:

 • Personer, der er allergiske over for bær, kan opleve udslæt og halsirritation med Boysenberries.
 • Overskydende forbrug kan føre til maveforstyrrelser, surhed og diarré.
 • Store mængder af Boysenberries kan reducere natriumniveauer i kroppen, hvilket kan være farligt.
 • Konserverede Boysenberries er ikke diabetikervenlige og kan øge dit blodsukkerniveau.

Boysenbær er ikke almindelige at finde på det indiske marked. Disse træer findes dog i tætte skovområder, kuperede områder og nogle gange endda i baggårde. Mens mange mennesker nyder disse frugter, ved ikke mange om dem. De er ofte forvekslet med brombær eller andre lokale bær. Boysenberries sundhedsmæssige fordele er utrolige; er dog ikke let tilgængelige. Selv de frosne sorter findes ikke almindeligt på markederne. Især med en lav høstsæson, typisk mellem midten af ​​juni til juli, er det bedst at fryse dem og nyde med de vidunderlige boysenberry-fordele.

Er I alle enige? Kommenter nedenfor og del, hvordan boysenbær har været til gavn for dig. Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål om boysenberry -fordelene, kan du også skrive til os. Vores eksperter hjælper dig med relevante oplysninger.