15 bedste fordele ved rød paprika til hud, hår og sundhed

Hvis du besøger et supermarked eller grøntsagsmarked, er det meget sandsynligt, at du får øje på rødfarvede paprika i kølerne. De kaldes Red Bell Peppers, som er meget udbredt i salater, pommes frites og endda pizzaer. På trods af at de har en lys rød nuance, er de ret milde og søde i smagen, i modsætning til røde chili eller paprika. Rød paprika er let at tilberede og tilføjer et element af crunch til dine retter. De er også ret saftige og kan spises rå uden tøven. Bortset fra sine kulinariske fordele foretrækkes rød peber også på grund af deres næringsværdi. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de største sundhedsmæssige fordele ved at spise rød paprika i detaljer.

fordele ved rød peberfrugt

Hvad er Red Bell Pepper?

Red Bell Peppers, også kaldet Red Capsicums område underkategori af grønne Capsicums. Det videnskabelige navn på rød paprika er “Capsicum Annum”. De er stort set de samme grønne Capsicums, der er blevet røde efter modning. Tilstedeværelsen af ​​store mængder carotenoider gør grøntsagen den lyse røde farve og glans. Rød peberfrugt er ret sød i smagen og bruges meget i mange indiske og kontinentale retter. Red Bell Pepper Billeder søges også mest på internettet efter deres lyse og smukke udseende.

Er rød paprika sund?

Rød paprika er en lækker måde at give vigtige mineraler og vitaminer til din kost. De er fyldt med antioxidanter, som kan afværge enhver infektionsfremkaldende bakterie og styrke dit immunsystem. Rød peber tilbyder også mere end 200 % DV af dit daglige C -vitaminindtag. Regelmæssigt forbrug af disse fantastiske grøntsager kan forhindre anæmi, synsforstyrrelser og endda kræft.

Red Bell Pepper Ernæringsfakta:

Nedenfor er vist Red Bell Pepper Nutrition pr. Portion (149 gram):

 • Red Bell Pepper Kalorier: 46.2
 • Kulhydrater i alt: 3,1 g
 • Protein: 1,5 g
 • Fiber: 3,1 g
 • A -vitamin: 93 % DV
 • C -vitamin: 317 % DV
 • E -vitamin: 12 % DV
 • K -vitamin: 9 % DV
 • Folat: 17 % DV
 • Kalk: 10,4 mg
 • Magnesium: 17,9 mg
 • Kalium: 314 mg

Sådan spiser du rød paprika?

Hvis du undrer dig over, hvordan du tilbereder rød paprika, er svaret enkelt! De er ekstremt alsidige og kan spises i næsten enhver form. Du kan simpelthen tilføje rå peberfrugter til salater, grille dem i grill, tilføje dem til dine karryretter eller purere dem for at lave dips. Kreativitet er grænsen, når det kommer til at spise paprika!

Sundhedsmæssige fordele ved rød paprika:

For en bekvem tilgang er vejledningen herunder blevet leveret, der har nogle af de helt i top og de mest ideelle anvendelser og fordele ved rød paprika. Tjek det ud:

sundhedsmæssige fordele ved rød peberfrugt

1. Lavt kalorieindhold:

Sammen med at give så mange store næringsstoffer og antioxidanter til kroppen, er den bedste del og de største fordele forbundet med rød peberfrugt den lave mængde kalorier, den tilfører kroppen. Disse egenskaber er en af ​​de store fordele ved at spise rød paprika til forebyggelse af vægttab og korrekt vægtkontrol.

2. Giver C -vitamin:

Blandt de mange vitaminer i rød paprika indeholder C -vitamin den højeste procentdel. Vit C er ikke kun vigtig for at holde immunsystemet stærkt, men hjælper også med at fjerne tegn på ældning og holder huden ungdommelig. Dette er nogle af de fordele, du får i tasken fra røde peberfrugter, udelukkende fordi de har et rigt indhold af dette vitamin.

3. Antiinflammatoriske fordele:

Betacaroteniveauerne i kroppen sammen med fytokemikalier og carotenoider er gode antioxidanter, der har antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med behandling af alle former for betændelse i kroppen, herunder ledbetændelse som gigt også.

4. Kontrollerer diabetes:

Kostfibre, næringsstoffer, vitaminer, mineraler og antioxidanter i peberfrugter hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet i kroppen og forhindrer dem i at stige. Dette hjælper med god kontrol over diabetes.

5. Sænker dårligt kolesterol:

Mange undersøgelser og undersøgelser har vist, at daglig indtagelse af rød paprika hjælper med at reducere dårligt kolesterol og LDL i kroppen. Dette er igen en af ​​de fordele, som rød paprika lagrer for kroppens velbefindende og holder også forskellige hjertesygdomme væk. Dette hjælper også med korrekt vægtkontrol.

6. Beskyttelse mod kræft:

Der er svovl i rød paprika kan hjælpe med at skabe et beskyttende skjold i kroppen mod forskellige former for kræft. Til samme formål skal du regelmæssigt inkludere røde peberfrugter i den daglige kost.

7. God sundhed i nervesystemet:

Niveauerne af vitamin B6 i rød paprika fungerer perfekt på nervesystemet og hjælper det med at fungere på en ideel måde. Det hjælper også nervecellerne til at forny sig godt og på en naturlig måde.

8. Giver et perfekt nattesyn:

De røde peberfrugter, vi taler om her, er meget rige på A-vitamin, der hjælper med at holde synet sundt og problemfrit. Dette gælder især for nattesyn. Det er en af ​​de gode ting og vil give synlige resultater med det daglige forbrug. Det holder også makuladegeneration og grå stær væk.

9. Ungdommelig hud:

Antioxidanterne og niveauerne af E -vitamin i rød paprika er noget at se frem til, når det kommer til ungdommelig hud. Det hjælper også med at holde håret sundt og problemfrit.

10. Rig på antioxidanter:

Som en af ​​superfoods skal rød peberfrugt give kroppen et godt indhold af antioxidanter i form af phytonutrienter. Det hjælper med at forebygge nedbrydning af celler samt fjernelse af toksiner. Det holder også kræften i skak ved at beskytte kroppen mod frie radikaler.

11. Giver A -vitamin til kroppen:

A -vitamin er et andet af de essentielle næringsstoffer, som fordelene ved rød peberfrugt omfatter. De ernæringsmæssige fordele ved rød paprika sikrer 75 % af kravet opfyldt med kun en kop af denne super grøntsag. Dette forbedrer synet og forhindrer grå stær.

12. Fiberrig:

For en sund fordøjelse er gode mængder fiber vigtig i måltidet hver dag. Rød peberfrugt gavner dig med denne særlige mulighed. Det hjælper også med at holde kolesteroltalet i skak. Føl dig fri fra irritabel tarm og forstoppelse med denne fordel.

13. Giver kalium:

7 % af det daglige kaliumbehov for kroppen kan opfyldes med kun en kop rød paprika. Dette regulerer væsken i kroppen og hjælper med den korrekte sammentrækning af hjertet.

14. Øget hårvækst:

C -vitaminet i rød paprika hjælper med produktionen af ​​kollagen i kroppen, der ikke kun holder håret sundt, men også hjælper med at optimere hårvækst. Mangel på c -vitamin er normalt kendt for at forårsage skørt og tørt hår. Du kan endda koge et par stykker rød paprika i vand i cirka 10-15 minutter. Når det er køligt, skal du anvende dette på hovedbunden i en halv time og derefter skylle med vand. Dette hjælper også med at stimulere hårvækst.

15. Hjælper med at kontrollere gigt:

De carotenoider, der findes i rød paprika, virker her. Fordelene ved rød paprika omfatter helbredelse af gigt på en naturlig måde. Det hjælper i behandlingen af ​​hævelsen i forbindelse med gigt og giver en vis lindring. Dette er også muligt på grund af siliciumindholdet i grøntsagen. Det kan tages i form af juice for at opnå høje niveauer af helbredende egenskaber til stede.

Red Bell Pepper bivirkninger:

Rød peberfrugt er muligvis ikke egnet til alle. Personer med følsom mave kan opleve følgende bivirkninger:

 • Kvalme
 • Hot Flushes
 • Dårlig fordøjelse
 • Brændende fornemmelse i maven
 • Løs afføring

Hvad venter du på? Er disse fordele ikke for gode til at ignorere? Rød peberfrugt er en af ​​naturens bedste gaver til menneskeheden. At inkludere dem i din almindelige kost kan hjælpe med at afbalancere mange afgørende næringsstoffer, der er afgørende for din krops velbefindende. Prøv dem i dine salater, steg dem for at lave dips eller smør dem generøst på dine pizzaer for at få din simple mad til at smage lækkert. Det er på tide at sige “Three Cheers to Red Peppers”!