15 Bedste fordeler ved granatæblefrø til hud, hår og sundhed

Hvis du er vild med at spise tropiske frugter, behøver granatæbler ingen særlig introduktion. Granatæbler er almindeligt dyrket i baggårdene i de fleste husstande og har været nydt af mange generationer for sin lækre, saftige smag. Det være sig som pynt på den traditionelle ostemasse eller som et lag crunch i dine desserter, granatæblekerner kan løfte selv en simpel ret til et helt nyt niveau. Også kaldet “Røde rubiner” eller “røde juveler”, disse tærtefrø er fyldt med ernæringsmæssige fordele for at nyde en stærk krop og smuk hud. Lad os lære mere om disse fantastiske granatæblefrø fordele i detaljer!

Granatæble frø fordele til hud, hår & amp; Sundhed

Hvad er granatæblefrø?

Granatæblekerner er de spiselige elementer i granatæblefrugten, som har et hårdt ydre dæksel og lag af bitter indre dækning. Disse dybrøde frø har en sød og syrlig smag med et hårdt hvidt frø indeni. Frøene kan nydes på egen hånd eller kan saftes ved at fjerne frugtkødet.

Sådan spiser du granatæblefrø?

For at nyde den lækre smag af granatæblekerner skæres frugten i to halvdele med en skarp kniv. Fjern nu frøene fra de bitre lag inde i frugten og overfør dem til en skål. Du kan enten spise dem direkte eller tilføje dem til dine salater for en forbedret smag.

Er granatæblefrø sunde?

De sundhedsmæssige fordele ved granatæblefrø er længe blevet anerkendt af de gamle indianere. De tørrede versioner af disse frø er meget udbredt i mange Ayurveda -lægemidler til fordøjelse, immunitet osv. Da disse frø er rige kilder til jern og folsyre, anbefales det stærkt i en graviditetskost for at sikre moderens og babyens velbefindende. Desuden er granatæblefrø også fyldt med antioxidanter og afrodisiakum for at nyde et sundt og lykkeligt liv!

Granatæblefrø Ernæringsfakta:

Nedenfor er den ernæringsmæssige opdeling af friske granatæblefrø pr. 100 gram portion:

 • Kalorier i alt: 83
 • Total fed: 1,2 g
 • Natrium: 3 mg
 • Kalium: 236 mg
 • Kulhydrater i alt: 19 g
 • Kostfiber: 4 g
 • C -vitamin: 17 %
 • Vitamin B6: 5 %
 • Magnesium: 3 %

Fantastiske fordele ved granatæblefrø:

Her fik vi 15 bedste granatæblefrø fordele for sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

fordelene ved granatæblefrø

1. Hjælpemidler til vægttab:

Granatæblekerner er nu kun kaloriefattige, men også meget rige på fibre ligesom fuldkorn. Dette er de to aspekter af frøene, der hjælper med at afbalancere kroppens vægt samt forhindrer fedtophobning og ekstra kalorier og kilo i kroppen. For korrekt vægtkontrol kan friske eller tørrede granatæblefrø let overvejes. At drikke granatæblejuice er også en anden nem måde at få ernæring på uden at bekymre sig om kalorietallet.

2. Styrker dit immunsystem:

C -vitamin i granatæblefrø er igen noget, der har masser af præstationer for kroppens velbefindende, og dette næringsstof er også en stærk antioxidant. Det er til stede i høje niveauer i granatæblefrø og hjælper med at styrke immunsystemet til at bekæmpe og forebygge sygdomme og infektioner. Du bliver nødt til at inkludere en skål granatæblefrø i hverdagen.

3. Fremmer et sundt hjerte:

Sammen med at sænke niveauet af dårligt kolesterol i kroppen sikrer indtagelse af granatæblefrø, at foringen af ​​blodkarrene styrkes, og dermed bliver hjertesundheden genoprettet. Det sikrer også, at det gode kolesterol stiger i kroppen. Man skal have granatæblefrø hver dag for at holde hjerte -kar -problemer væk og for at reducere risikoen for slagtilfælde og angreb.

4. Hjælper med at forhindre kræft:

De fytokemikalier og antioxidanter, der findes i granatæbler i store mængder, er virkelig nyttige til at bekæmpe og skylle de frie radikaler i kroppen. Disse frie radikaler vides at forårsage skader på cellerne og føre til ikke kun ældning af huden, men også udviklingen af ​​kræftceller. Bekæmpelse af frie radikaler hjælper med at forebygge noget så dødeligt som kræft. Det er en af ​​de bedste fordele ved granatæblefrø.

5. Giver en naturlig glød på din hud:

Antioxidanten i granatæblefrø renser ikke kun huden og fjerner toksiner og snavs, men ødelægger også de frie radikaler. Anvendelse af saften af ​​disse frø direkte på din hud kan lette din teint, stramme din hud og også få den til at se ung og frisk ud. Indtagelse af en skål granatæblefrø hver dag sikrer klar og fejlfri hud samt tilføjer en glød, som du vil elske.

6. Behandler acne og bumser:

Granatæblefrø eller granatæblejuice er begge virkelig nyttige til behandling af acne og bumser på huden. C -vitaminindholdet i granatæblefrø hjælper med at regulere den hormonelle ubalance, der normalt forårsager overudskillelse af talg, der fører til acne. Dette hjælper med at behandle problemet på en let og naturlig måde.

7. Kurerer anæmi:

De gode niveauer af jern og folsyre i granatæblefrø hjælper med at forbedre niveauet af hæmoglobin samt røde blodlegemer i kroppen. Manglen på disse er normalt det, der forårsager tilstanden af ​​anæmi. Det er derfor, et glas granatæblejuice eller en skål med disse frø er påbudt for en gravid kvinde.

8. Opfylder påkrævet kaliumindhold:

Der er et specifikt krav til kroppen, når det kommer til alle mineralerne, og det samme gælder for kalium. De høje niveauer af kalium i granatæblefrø hjælper med at opretholde de rigtige niveauer af dette essentielle mineral i kroppen. Dette hjælper igen med at sænke dit blodtryk og beskytte dit hjerte mod pludselige slagtilfælde og andre lidelser. Dette er en af ​​de bedste granatæblefrø fordele for vores krop.

9. Ernæringsrig mad:

Vi ved alle om denne frugts godhed. Fordelene ved granatæblefrø kan ikke ignoreres. Den indeholder en af ​​de bedste næringsgrupper, som gør det muligt at bruge den under helbredelsesprocessen for en række sygdomme. Frugten er lille i størrelse, men har en bred vifte af anvendelser, og den er faktisk en af ​​de mest brugte frugter i verden. Det ligner et æble og har næsten samme anvendelsesmuligheder. Det kan klart siges, at vi regelmæssigt bør indtage denne frugt.

10. Kilde til centrale planteforbindelser:

Vil du vide om nogle fordele ved granatæblefrø? Fødevaren er ekstremt sund på grund af tilstedeværelsen af ​​to af de mest betydningsfulde planteforbindelser i dens frø, som er punicinsyre og punicalagin. Disse forbindelser gør ekstrakterne af frøene fra denne frugt ekstremt sunde for os og er en af ​​hovedårsagerne til den udbredte anvendelse af denne frugts frø.

11. Antiinflammatoriske egenskaber:

De antiinflammatoriske egenskaber i frøene af denne frugt gør den så genial. Man kan ikke bare ignorere anvendelsen af ​​granatæblefrø. De røde frø af denne frugt er ekstremt lækre og bruges også i mange desserter og slik. Denne frugts søde smag er en indikation på, at den indeholder naturens godhed. Det består af mange naturlige elementer og mineraler, der gør det til et antiinflammatorisk middel og effektivt kan bekæmpe betændelse.

12. Bekæmper brystkræft:

Dette er en af ​​de bedste anvendelser af granatæblefrø. Granatæblefrøene kan bekæmpe kræft, er allerede blevet diskuteret nedenfor. Men for at specificere dette emne understreger dette punkt, at disse røde frø også kan bekæmpe brystkræft, og det er blevet bevist. Det kan hæmme reproduktionen af ​​brystceller og kan også fjerne dem og dermed forhindre brystkræft for godt. Det er sandsynligvis den sundeste og letteste måde at helbrede brystkræft på eller tage tidlige foranstaltninger. Ifølge nogle specialister og læger i Storbritannien er det blevet oplyst, at denne egenskab af granatæblefrø kun er begrænset til laboratorier. Ingen sådan prøve eller bevis er fundet i virkeligheden.

13. Sænker blodtrykket:

Ifølge nogle undersøgelser er det blevet bevist, at granatæblefrø effektivt kan sænke blodtrykket. Da blodtryk er en af ​​de førende årsager bag hjerteslag, er det nødvendigt at være lidt opmærksom på dette særlige punkt. Ifølge mange casestudier er det blevet set, at forbrug af disse røde frø med succes har reduceret blodtryksniveauerne, og dette er en af ​​hovedårsagerne til, at læger anbefaler folk med forhøjet blodtryk at indtage granatæblejuice ekstraheret fra frøene.

14. Godt for prostatakræft:

Her er en anden fantastisk granatæblefrø sundhedsmæssige fordele. Ifølge mange forskere, der har brugt en betydelig mængde tid i laboratorier, kan granatæblefrø helbrede prostatakræft. Denne type kræft findes i prostata hos mænd. Det kan eliminere kræftfremkaldende celler og forhindre gentagelse af denne sygdom.

15. Erektil dysfunktion:

Dette er en af ​​de bedste fordele ved granatæblefrø. Ifølge nogle nylige undersøgelser er det blevet bevist, at granatæblefrø kan kurere mange erektil dysfunktion. Det kan reparere den oxidative skade og fremmer strømmen i områder, hvor den blev svækket tidligere. Desuden er granatæblefrø også kendt for deres afrodisiakum fordele for at øge din libido og nyde et godt seksuelt liv.

Bivirkninger af granatæblefrø:

Granatæblekerner er stort set fri for alvorlige bivirkninger. Imidlertid kan forbrug af dem i store mængder give dig visse problemer som:

 • Allergiske reaktioner som kløe (meget sjælden)
 • Hævelse
 • Løbende næse
 • Åndenød
 • Ondt i maven
 • Acid Refluxes

Det var nogle af de velkendte sundhedsmæssige fordele ved granatæblefrø. Disse lækre frugter kan nydes næsten hele året takket være hybridafgrøden. Hvis du er blandt dem, der kæmper med at fjerne frøene fra frugten, er der mange nemme teknikker vist på internettet. I stedet for at komme med undskyldninger for at springe over denne lækre godhed, så prøv at bibringe dem i din daglige kost for et sundt velvære!