16 fantastiske Oregano -fordele til sundhed, hår og hud

Hvis du er regelmæssig med pizzaer, skal du have spottet små pakker med Oregano -krydderier i dine kasser. Det er en blanding af salt, peber og tørrede oreganoblade, den centrale ingrediens. Men hvad er Oregano, og hvorfor er det så vigtigt? Oregano er en lille urt, der er kendt for sin kraftfulde smag og skarpe aroma. Det er meget udbredt i italienske, middelhavsretlige og andre globale retter. Udover at give en velsmagende smag til salte retter, er Oregano også fyldt med sundhedsmæssige fordele. I denne artikel lærer vi hver af Oregano -fordele for sundhed, hår og hud i detaljer sammen med dets ernæringsprofil og bivirkninger.

Oregano -fordele til sundhed, hår og amp; Hud

Hvad er oregano?

Oregano er en urt, der består af bladene, der vokser på Oregano -planten. “Origanum Vulgare” er et Oregano -videnskabeligt navn. Både de friske og de tørrede blade bruges til madlavning, den sidste version er mere populær på grund af densiteten i smag og aroma. Oregano stammer oprindeligt fra Middelhavsområderne og blev stærkt populær af amerikanerne i 1950’erne takket være pizzakulturen.

Er oregano godt for sundheden?

Et lille drys Oregano kan løfte smagen af ​​en ret til et helt nyt niveau. Bortset fra sine kulinariske fordele tilbyder Oregano også adskillige fordele for vores helbred som:

 • Reducerer oxidativ skade.
 • Forebygger kræft.
 • Holder mikrobielle infektioner i skak.
 • Mindsker betændelse.
 • Øger immunsystemet.
 • Afværger luftvejssygdomme.

Sådan indtager du oregano?

Oregano fås i både friske og tørrede former. Du kan enten dyrke oreganoplanter i din have og bruge dem friske eller tørrede eller købe købte urter i brugervenlige beholdere. Her er nogle af de bedste måder at forbruge Oregano for ekstra sundhedsmæssige fordele:

 • Smid friske oreganoblade i dine salater for et slag i smagen.
 • Du kan drysse nogle tørrede oreganoblade i dine supper, karryretter og gryderetter for at gøre det aromatisk.
 • Hvis du leder efter en mildere smag, skal du udskifte tørret oreganopulver med friskhakkede blade
 • Prøv at eksperimentere med en række forskellige Oregano -krydderiblandinger for at skabe bedre versioner af dine almindelige retter.
 • Du kan også gå efter oreganoolie som smagsstof i din ret. Tilsæt dog ikke mere end 1 eller 2 dråber.

Oreganos ernæringsfakta:

Nedenfor er næringsværdien af ​​1 tsk tørret oregano:

 • Total energi: 5 kalorier
 • Fiber: 0,8 g
 • Kalk: 29 mg
 • Jern: 0,66 mg
 • Magnesium: 5 g
 • Mangan: 0,09 mg
 • Kalium: 23 mg
 • E -vitamin: 0,33 mg

Sådan tilberedes oregano -te?

Sammen med dets anvendelse til tilberedning af en række forskellige fødevarer er en anden mindre kendt version af Oregano Oregano Tea. Denne varme drik kan let laves derhjemme for at nyde sin beroligende smag og ekstra sundhedsmæssige fordele. Følg opskriften herunder:

Ingredienser:

 • Tørrede oreganoblade – 1 tsk
 • Vand – 1 kop

Tid til at forberede sig: 5 minutter

Fremstillingsmetode:

 • Bring en kop vand i kog.
 • Tilsæt tørrede oreganoblade.
 • Lad det stå i 2-3 minutter, indtil bladene siver ind.
 • Fjern fra varmen og server varmt.

Serveringsforslag: For at reducere bitterheden kan du tilføje en knivspids sukker eller sødemiddel.

Oregano -fordele for sundhed, hud og hår:

Her fik vi 16 vidunderlige oregano -anvendelser til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

oregano bruger

1. Øger immuniteten:

Da vejret skifter så ofte, er det muligt for de fleste af os at blive syge. En sund og smart måde at forhindre sådanne problemer og sygdomme på er ved at øge immunsystemet med Oregano. Oregano er rig på næringsstoffer, antimikrobielle midler og antiinflammatoriske egenskaber og kan holde mange infektioner i skak. Alt du skal gøre er at forberede en kop varm Oregano -te og få den til at få øjeblikkelig lindring.

2. Behandler hudinfektioner:

Hudinfektioner er ret almindelige i disse dage. De bør behandles så hurtigt som muligt, fordi udsættelse altid fører til negative konsekvenser. Et tip, du kan følge for at tage sig af hudinfektioner, er ved at bruge lidt oregano. De er fremragende medicin og er kendt for deres helbredende egenskaber. Alt du skal gøre til dette formål er at blande olivenolie med lidt kokosolie og oregano olie og anvende den med en blød klud i det berørte område. Massér forsigtigt og lad det blive et stykke tid. Du vil helt sikkert høste fordelene.

3. Holder PMS væk:

Et almindeligt problem, som mange kvinder står over for i disse dage, er relateret til menstruation. Nogle gange har vi en tendens til at have mave- eller mavekramper, og andre gange lider vi af humørsvingninger. En smart måde at slippe af med uregelmæssige menstruationer og mavesmerter er ved at bruge noget gavnligt Oregano. Det eneste du skal gøre er at tilføje et par dråber oregano olie til et glas fyldt med lunkent vand og drikke det ned. Du vil helt sikkert finde en masse lettelse inden for en time, så derfor.

4. Reducerer acne og bumser:

En af de bedste måder, du kan slippe af med acne og bumser på, er ved at bruge Oregano. Dette middel er så naturligt og har været brugt flere gange af så mange kvinder. Resultaterne er også blevet værdsat. Tag noget aloe vera, en ske fuld af agurkesaft og en dråbe oregano olie og påfør det på det berørte område. Lad det stå i fem minutter og vask det af med koldt vand. Gør dette i en uge eller deromkring, og du vil med succes slippe af med udbrud og bumser. Sørg dog for at dine hænder er blevet vasket godt inden påføring.

5. Fungerer som hudtoner:

Oregano blade gavner vores hud på mange måder. Det fungerer som en fantastisk toner, der kan lukke dine porer og glatte din hud. Du skal bruge nogle tørrede oreganoblade til dette. Kog dem i tre minutter, og lad dem derefter afkøle. Du kan også placere dem i et lufttæt glas ved hjælp af en sil. Opbevar denne væske i køleskabet og brug væsken to til tre gange om dagen for at tone din hud. Brug en vatrondel til at duppe væsken i den.

6. Tilbyder kosmetiske fordele:

De kosmetiske anvendelser af Oregano blade er længe blevet anerkendt af skønhedsindustrien. De er kendt for at holde mange hud- og hårproblemer i skak og får dig til at se fejlfri ud. Hvis du er vild med skønhedstip og altid er villig til at eksperimentere, kan du ikke gå glip af oregano. De er virkelig de bedste, når det kommer til at forbedre din hud og hårets skønhed og give dig et helt nyt look.

7. Bekæmper skæl:

En af de bedste fordele ved Oregano -urt er dens effektivitet til bekæmpelse af skæl. Bland bare lidt oregano olie med din shampoo og massér godt over hele din hovedbund og hår. Du bør sørge for, at oregano -olien er blevet rørt fra din hovedbund til spidsen. Brug koldt vand til at vaske dit hår af, og sørg for at bruge en god balsam til sidst. Begge er så vigtige for sundt og godt hår i disse dage. Hvis du bruger dette tip hver gang du shampooer, forsikrer vi dig om, at skæl aldrig kommer tilbage til dit liv igen.

8. Tames Frizz og Tangles:

Oregano kan også bruges til at afklare dit hår. Til dette formål skal du tage nogle tørrede oreganoblade og lidt vanilje. Tag også en kop vand til. Varm denne blanding i cirka 45 sekunder. Lad det køle af efter det. Hæld nu denne blanding i en lufttæt flaske og opbevar den i dit køleskab. Brug det, mens du shampooer og plejer mindst to til tre gange om ugen. Kam dit hår efter det er tørret helt. Dette vil helt sikkert give dig glattere og glansfuldt hår.

9. Kulinariske fordele:

Oregano går godt, når det kommer til madlavning. Du kan bruge dette, mens du forbereder æg, tomater, bønner, champignon og lam. Det kan også bruges, mens du laver nogle lækre mexicanske pizzaer. Du kan også tilberede den fremragende marinade med kylling og svinekød ved hjælp af dejlige oreganoblade. En anden cool måde at bruge lidt oregano på, mens du laver mad, er ved at drysse nogle blade på ristet ost eller hvidløgsbrød. Dette vil øge smagen i din mad og hjælpe dig med at lave mad bedre, hver gang du er i køkkenet.

10. Rig på antioxidanter:

Oregano er rig på antioxidanter, som kan bekæmpe frie radikaler. Dette resulterer i at forhindre cellerne i at blive ødelagt på grund af oxidation. To kraftfulde antioxidanter-Carvacrol og Thymol kan beskytte kroppen mod kræft og farlige hjertesygdomme, som skyldes frie radikaler.

11. Egenskaber mod kræft:

Da det er højt i antioxidanter, er Oregano kendt for at neutralisere virkningen af ​​frie radikaler og beskytte kroppen mod forskellige former for kræft. Undersøgelser har vist, at Oregano var effektivt til at undertrykke væksten af ​​kræftceller og forhindre dem i at sprede sig til andre organer. Dette er en af ​​de bedste fordele ved Oregano -te for vores helbred.

12. Antibakterielle egenskaber:

Oregano viser sig at være ganske effektivt til at dræbe visse typer bakterier som E-Coli og Pseudomonas aeruginosa. Begge disse arter er kendt for at sprede mange former for løgnstruende infektioner i kroppen. Oregano, når den bruges i æterisk olieform, kan øjeblikkeligt dræbe disse organismer og beskytte kroppen.

13. Forbedrer hjertesundheden:

Oreganos antiinflammatoriske egenskaber er forbundet med forebyggelse af kardiovaskulære problemer. Plus, Oregano er også rig på mange vigtige næringsstoffer, som kan sænke dit kolesteroltal og forhindre blokeringer i hjertet. Oregano forhindrer også infektioner forårsaget i dit hjerte takket være dets antimikrobielle egenskaber.

14. Afgifter kroppen:

Ifølge forskning accelererer Oregano funktionen i din lever for at muliggøre en bedre fordøjelse. Dette hjælper med at fjerne giftstoffer fra kroppen og holde din krop ren indefra. Regelmæssigt forbrug af Oregano i anbefalede mængder kan rense dit interne system og slippe af med uønsket affald. Fordelene ved Oregano til vægttab gør det til en af ​​de mest populære urter.

15. Forbedrer knoglesundhed:

Oregano blade er fyldt med mange vitale næringsstoffer, herunder vitamin K, hvilket er vigtigt for at opretholde dine knogles sundhed. Det indeholder også nogle afgørende mineraler som calcium, mangan og jern, som kan sænke dine chancer for osteoporose. Derfor anbefales en daglig dosis Oregano stærkt.

16. Hjælpemidler ved fordøjelse:

Oregano er rig på kostfibre, som hjælper med at fremskynde din fordøjelsesproces. Det virker ved at tilføre bulk til dine afføring for en problemfri bevægelse i tarmene. Oregano forhindrer også forstoppelse og de smertefulde symptomer forbundet med det ved at skubbe afføringen ud på en problemfri måde.

Oregano bivirkninger:

Der er ikke tilstrækkeligt bevis for, at overforbrug af oregano kan være dødelig. Men at tage denne urt i store mængder er forbundet med mindre bivirkninger som:

 • Ondt i maven.
 • Brændende sensation.
 • Kvalme.
 • Opkastning.

Desuden kan Oregano æterisk olie være sundhedsfarlig, når den indtages i overskud. Det må aldrig påføres direkte på ødelagt eller forslået hud og nær øjne eller slimhinder.

Nu hvor du er bekendt med Oregano, er det tid til at opbevare det i dit spisekammer. Oregano er en perfekt måde at krydre smagen af ​​dine salte retter og fungerer ganske godt med mange kontinentale retter. Uanset om det er en taco eller en pasta, kan tilføjelse af et strejf Oregano i høj grad løfte smagen. Sammen med sin smag kan du også nyde dens utrolige sundhedsmæssige fordele uden at bekymre dig om kalorier!