16 Utrolige sundhedsmæssige fordele ved kikærter (Garbanzo -bønner)

Venter du på at søndage kan nyde denne fantastiske Chana Chole lavet af din mor? De blødkogte kikærter, der smelter i munden, sammen med generøse doser smør kan få dig til at savle øjeblikkeligt. Kikærter eller Garbanzo bønner bruges også i en række forskellige køkkener, herunder Hummus, en middelhavsglæde. Disse gule frø er en hæfteklammer i mange vegetariske lækkerier for de store mængder protein, de tilbyder. Kikærter er også rige på mange vitaminer og mineraler, hvilket gør dem til en af ​​de sundeste fødevarer i verden. I denne artikel har vi fremhævet de bedste sundhedsmæssige fordele ved kikærter.

sundhedsmæssige fordele ved kikærter

Hvad er kikærter ?

Kikærter er en type bælgfrugter, der tilhører familien Fabaceae. De kaldes også Bengal Gram, Garbanzo frø eller egyptiske ærter. De dyrkes bredt i indisk og Mellemøsten, hvor 64 % af dyrkningen kommer fra bare vores land. Kikærter er en vigtig ingrediens i mange fødevarer som supper, kebab, salater og karry.

Typer af kikærter:

Der er to grundlæggende sorter af kikærter-de store, gule frø kaldet Kabuli Chana og de flerfarvede, små kikærter, der findes lokalt kaldet Desi Kikærter. Disse spænder fra mørkegrøn til brun og endda sortfarvede frø. Hver af dem har en tydelig smag og ernæringsprofil.

Er kikærter sunde ?

Betydningen af ​​kikærtfrø er velkendt i sundhedsindustrien. Kikærter er fyldt med ernæringsmæssig godhed og anses for at være de rigeste proteinkilder for vegetarer. Det er også godt til at forebygge hjerte -kar -sygdomme ved at sænke kolesteroltalet. Kikærter er også rigelige i mange kraftfulde antioxidanter for at afværge flere typer sygdomme, herunder kræft. Det gavner ved vægttab behøver ikke nævnes særlig!

Kikærter Ernæringsfakta:

Nedenfor er næringsværdien af ​​kikærter pr. 100 gram servering:

 • Kalorier i alt: 364
 • Kulhydrater i alt: 61 g
 • Proteiner i alt: 19 g
 • Total fed: 6 gm
 • Kostfibre: 17 g
 • Sukkerarter: 11 g
 • Kalium: 25 %
 • Natrium: 1 %
 • A -vitamin: 1 %
 • Jern: 34 %
 • Vitamin B6: 25 %
 • Magnesium: 28 %
 • Kalk: 10 %

Sundhedsmæssige fordele ved kikærter:

Her fik vi 16 bedste fordele ved kikærter til sundhed, hår og hud. Lad os kigge ind til dem.

1. Hjælpemidler til vægttab:

Kikærter fordele for vægttab er utrolige. De er en fantastisk måde at tabe sig på uden at gå på kompromis med ernæringsniveauet. Disse gram er en stor kilde til styrke og er noget, du kan bruge, uanset om du følger en vegetarisk eller en ikke-vegetarisk kost. De kan tilføjes til en salat eller endda bruges i en dejlig og spiselig karry. Da de er mindre kalorier i forhold til bønner og ærter, bør du helt sikkert bruge dette til at smide nogle kilo.

2. Gør huden sund:

Kikærter vil helt sikkert give dig en god hud, hvis du bruger den dagligt. Alt du skal gøre er at koge nogle ærter og lave en frisk pasta ud af det. Tag pastaen og påfør den over hele ansigtet og halsen. Skrub denne pasta godt, og du vil kunne fjerne alle døde celler og snavs, der er ophobet på din hud på grund af forurening. Skrub dog ikke for hårdt, eller alle de æteriske olier skal fjernes. Så hvis du vil have en god og sund hud, så brug kikærterne to gange om ugen.

3. Fremmer bedre fordøjelse:

Kikærter kan også passe godt på dit fordøjelsessystem. Hvis du har dem regelmæssigt, har du aldrig nogen form for maveinfektion. Denne veggie vil bekæmpe alle bakterier og bakterier, der findes i dit fordøjelseskanal og rense systemet fuldstændigt. Du vil forbedre din fordøjelsesproces og leve et sundt og sundt liv. Aldrig vil du møde noget problem i forbindelse med afføring på grund af de fordele, som kikærter kan give dig. Så hvis du vil have et godt helbred, skal du købe nogle kikærter.

4. Sænker risikoen for hårtab:

Dit hår er en vigtig del af din krop, og du skal passe på det dagligt. Du ville tydeligvis ikke have det til at falde eller gå i stykker, ikke? Så for at forhindre sådanne almindelige hårproblemer vil vi foreslå dig at gøre brug af ærter, der er fulde af sund godhed. De vil bekæmpe almindelige hårproblemer og beskytte dit hår mod enhver form for skader. Ikke nok med det, din hårvækst vil blive fremmet, og du vil forblive smuk hele tiden. Så for at give dit hår det look, du altid har ønsket i hemmelighed, kan du helt sikkert gøre brug af nogle kikærter.

5. Bekæmper tegn på aldring:

Nogle af de almindelige problemer, som kvinder står over for i trediverne, bliver ældre. Fine linjer, rynker, mørke pletter og sløvhed er nogle af symptomerne på aldring. En god måde at bekæmpe dette problem og holde din hud ungdommelig og strålende hele året rundt er ved at bruge nogle kikærter. Dette vil bremse aldringsprocessen, stramme din hud og give din hud en naturlig og sund glød.

6. Forbedrer dit syn:

For at forbedre dit overordnede syn, vil vi foreslå dig at bruge ærter dagligt. Du vil blive overrasket over, hvordan denne store grøntsag kan påvirke dine øjne. Ærter er fulde af A -vitamin, som er et vigtigt element for at opretholde sundheden af ​​dine slimhinder, dit syn og din hud. Dette er en af ​​de bedste Garbanzo -fordele for din krop.

7. Styrker din immunitet:

Kikærter fordele for vores helbred er mange. Kikærter indeholder et højt indhold af antioxidanter, som er meget vigtige for din krop. De holder dig miles væk fra farlige sygdomme og forbedrer dit immunsystem. Da den er så fuld af ernæring, kan du nemt forvente, at hele dit immunsystem bliver styrket. Du vil være fri for større sygdomme og aldrig stå over for alvorlige tilstande som kræft.

8. Gør dine knogler stærke:

En af de mindre kendte fordele ved at spise kikærter er dens knogleforstærkende egenskaber. De er de bedste til din knoglesundhed. Alle frie radikaler skal udryddes fra din krop. Da den er fuld af K -vitamin, kan du forvente god knogle- og kropssundhed. Du vil beskytte dig selv mod flere hjerte -kar -sygdomme og også udlede flere gavnlige egenskaber ud af det.

9. Super mad til gravide:

De sundhedsmæssige fordele ved at spise kikærter under graviditeten er længe blevet anerkendt af vores forfædre. Kikærter vil forbedre dit barns sundhed, og du skal aldrig bekymre dig om nogen form for defekter, fordi disse farlige forhold aldrig rører din baby. Din baby bliver sund og smuk, når den er født. Dette er også en af ​​hovedårsagerne til, at flere læger og eksperter har rådet gravide til at spise en masse grøntsager, herunder kikærter.

10. Kontrol Diabetes:

En af de bedste fordele ved Garbanzo bønner er dens evne til at reducere dit blodsukker. Disse fantastiske frø har et lavt glykæmisk indeks, hvilket gør dem ideelle til diabetespatienter. Regelmæssigt forbrug af Garbanzo -frø kan også hjælpe med at reducere risikoen for diabetes, især for dem, der har en familiehistorie af denne sygdom.

11. Godt for hjertesundhed:

Kikærter er fyldt med kostfibre, kalium og andre vigtige mineraler, som gør godt for dit hjerte. Disse frø er kendt for at sænke kolesterolniveauerne i kroppen og derved hjælpe farlige hjerte -kar -sygdomme. Garbanzo -frø reducerer også chancerne for fedme, hvilket igen redder dit hjerte fra pludselige angreb.

12. Forebygger kræft:

Kikærter indeholder visse fytokemikalier kaldet sapotiner, som vides at bekæmpe kræftceller. De hjælper også med at reducere disse celler fra at sprede sig i kroppen. Kikærter anses for at være en af ​​de bedste diæter mod kræft, som kan hjælpe med at reducere risikoen for kolorektal cancer. Folk med en historie med kræft i deres familie rådes til at indtage disse vidunderlige frø regelmæssigt.

13. Reducerer betændelse:

En af de mange anvendelser af kikært er dens evne til at forebygge og behandle betændelse i kroppen. De er fyldt med antiinflammatoriske midler til at hjælpe med at dæmpe rødme, betændelse i væv og også behandle mange typer smerter i kroppen. Tilføjelse af kikærter til din daglige kost kan også hjælpe med at håndtere mange ledsygdomme.

14. Rig kilde til antioxidanter:

Kikærter er et lagerhus med mange antioxidanter og flavonoider, som kan reducere oxidative skader i kroppen forårsaget af frie radikaler. Disse frø er også kendt for at tilskynde til ny cellevækst og afværge mange dødelige infektioner i kroppen. De er den bedste og naturlige måde at styrke dit immunsystem på.

15. Bevarer blodtrykket:

Hvis du lider af forhøjet blodtryk, er kikærter en af ​​de bedste fødevarer derude. Kikærter er kendt for at sænke kolesteroltal, som blokerer væggene i din arterie. Da de er høje i kalium og lavt natriumindhold, kan disse frø regulere din blodgennemstrømning og holde sig under normale aflæsninger.

16. Ødelægger vinterskæl:

Vinterskæl er en tilstand af skæl, der forværres om vintrene på grund af det tørre, kolde klima. Kikært er rig på zink, der kan bekæmpe gærinfektioner og reducere kløende, skællende problemer i hovedbunden. Du kan endda lave en pasta af kikært og citron til påføring som hårmaske for at få super glat, skinnende og skælfrit hår.

Sådan koger du kikærter ?

Kikærter kan være svære at lave mad med, især når du ikke er klar over teknikken. Følg disse enkle trin for at nyde perfekt kogte, lækre kikærter:

 • Vask kikærter grundigt for at fjerne sten og snavs.
 • Sug dem i ferskvand natten over.
 • Næste morgen tømmes vandet ud og holdes til side.
 • Overfør dem nu til en trykkoger og tilsæt tilstrækkeligt vand.
 • Tilsæt en knivspids salt for hurtigere tilberedning.
 • Kog i 2-3 fløjter.
 • Når trykket er faldet, tømmes det overskydende vand og brug kikærterne i din mad.

Bemærk: Du kan endda prøve at lave kikærter i et kar, men det tager mere tid og brændstof.

Kikærter bivirkninger:

Din mor havde helt ret i at fortælle dig, at du skulle bevare tilbageholdenheden, mens du spiste kikærter. Da de er bælgfrugter, kan disse frø forårsage maveforstyrrelser, når de havde for mange. Se nogle af de almindelige ulemper ved kikærter:

 • Oppustethed
 • Gasakkumulering
 • Mavesmerter
 • Flatulens
 • Kløe
 • Kvalme
 • Dårlig fordøjelse

Er du ikke overrasket over at læse om disse fantastiske fordele ved kikærter? Kikærter har aldrig undladt at glæde verden med dens mange måder at beskytte vores helbred på. Disse superfødevarer er en stor favorit blandt kokke og ernæringseksperter. Tilføjelse af kikærter i anbefalede mængder til din daglige kost. Uanset om det er i form af en dukkert eller en simpel salat og suppe, kan Garbanzo -bønner bruges i forskellige former. Med nogle fantastiske opskrifter på internettet, tid til at fylde dit spisekammer med kikærter for at imponere din familie!