18 Forskningsbaserede fordele ved pistacienødder til hud, hår og sundhed

Har du ledt efter en sund snackmulighed? Det er tid til at sige farvel til junkfood med en skål nødder. En sådan sort, der diskuteres i denne artikel, er pistacienødderne. Det menes, at pistacienødder var kendt for mennesker siden 7000 f.Kr., og dets forhold til os fortsætter indtil i dag. Pistachio på hindi kaldes “Pista” og “PistaPappu” på telugu. Pistacienødder er fyldt med mange vitaminer og mineraler. De er en rig kilde til proteiner, antioxidanter og endda kostfibre. Lad os lære flere detaljer om nogle af de bedste pistacienavnlige fordele for sundhed, hår og hud.

Fordele ved pistacienødder til hud, hår og amp; Sundhed

Hvad er pistacienødder?

Selvom pistacien er kategoriseret som nødder, er den teknisk set frøet af en frugt. Dets videnskabelige navn er Pistacia Vera og tilhører familien Anacardiaceae. Den har en cremefarvet skal, der afslører en grøn farvet møtrik med et rødt ydre betræk. Den grønne del er ret sød, med en cremet smag. Pista tørfrugt serveres ofte med en salt krydderier for at få den til at smage endnu bedre.

Er pistacienødder sunde?

Pistacienødder er en af ​​de sundeste fødevarer på planeten. De er fyldt med sunde fedtstoffer, der fremmer et sundt hjerte. Indtagelse af mindst en portion pistacienødder i vores daglige kost kan hjælpe med at håndtere fordøjelsesforstyrrelser, immunitetsproblemer og endda diabetes. De er også kendt for at styrke vores vision og forbedre kvaliteten af ​​vores velbefindende.

Pistacienødder vs mandler:

Pistacienødder og mandler er sunde på hver deres måde. De tilbyder gode fedtstoffer, tilbyder næsten det samme antal kalorier. Når det kommer til calciumniveauer, leverer pistacienødder imidlertid kun 4 % af RDI, mens mandler opfylder 10 % af RDI. Når det kommer til jernniveauer. Pistacienødder tilbyder 8 % af RDI, mens mandler tilbyder 6 %. Tilføjelse af begge nødder i din kost kan hjælpe dig med at få al den væsentlige godhed i dem.

Pistacienæringsfakta:

Nedenfor er næringsværdien af ​​pistacienødder pr. 100 gram:

 • Kalorier i alt: 562
 • Kulhydrater i alt: 28 g
 • Kostfibre: 10 g
 • Total fed: 45 g
 • A -vitamin: 8 %
 • Kalk: 10 %
 • C -vitamin: 9 %
 • Jern: 21 %
 • Vitamin B6: 85 %
 • Magnesium: 30 %

Sådan spiser du pistacienødder?

Den bedste måde at spise pistacienødder på er ved at fjerne dem. Du kan bare dele dem op med din finger eller ved hjælp af en nøddeknækker. Mange mærker tilbyder også afskallede pistacienødder til spiseklare formål. Du kan endda tilføje pistacienødder i supper for en cremet konsistens og som et alternativ til mejeri. De kan bruges i salater, i ristede former og som pynt på kager og desserter.

Hvor mange Pista at spise om dagen?

Læger og ernæringseksperter anbefaler en daglig portion på 1,5 ounces til 3 ounce om dagen, hvilket er lig med en til to håndfulde, afhængigt af personens alder, køn og helbredstilstand. Du kan erstatte dit skrammel med pistacienødder som mellemmåltid for at reducere sultbehov.

Bevisbaserede sundhedsmæssige fordele ved pistacienødder:

pistacie-fordele til hud, hår & amp; sundhed

Ved at gøre det ville du have fylde og fordelene ved møtrikken som nævnt. Ja, du ville også give din krop alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, den også har brug for. Så lad os tage et kig på de sundhedsmæssige fordele ved pistacienødder i dag, skal vi?

1. Fremmer sundt hjerte:

Et lykkeligt hjerte, når du spiser pistacienødder dagligt, siger eksperter. Dette skyldes, at pistacien hjælper kroppen med at kontrollere og sænke kolesteroltalet i blodbanen. Folk, der foretrækker kalorier med lavt kalorieindhold, vil have de fleste af de gode kalorier, der kommer fra en skål pistacienødder hver dag. Undersøgelser og forskning har vist, at en skål pistacienødder havde på tom mave, hjælper med at kalorierne falder og bringer også kolesteroltalet ned, siger kilder.

Dette er fordi møtrikken har store mængder l-arginin i den, grunden til at arterier inden for bliver fleksible og ikke flere blodpropper at bekymre sig om, som hvis de ignoreres fører til angreb og slagtilfælde. Pistacienødder har meget E -vitamin i dem, hvilket hjælper med at afskaffe kolesterolpladen, der også opbygger sig i arterierne.

2. Hjælpemidler til vægttab:

Tab dig nu, spørg pistacien hvordan. For dem, der elsker at gumle på pistacienødder og andre nødder, ville være i stand til at kontrollere deres vægt og talje, siger eksperter. Dette skyldes, at der er meget fiber i pistagen, som hjælper med at kontrollere sultpin, holder dig mæt og også hjælper med at reducere behovet for at spise for meget. pistacienødder har også sunde fedtstoffer i sig, hvilket faktisk hjælper med kalorietællingen, og derfor bør man indtage en skål pistacienødder hver dag, siger eksperter.

3. Regulerer blodsukker:

Pistachio -fordelene for diabetespatienter er utrolige! Type 2 -diabetes kan især slettes eller sænkes, når pistacienødder indtages, siger eksperter. Kroppen har brug for gode mængder fosfor til det, og sådan et mineral findes også rigeligt i pistacienødder. Proteiner har brug for hjælp til at nedbryde og blive til aminosyrer, hvilket mineralet vil hjælpe med. Man skal have pistacienødder, så glukosetolerancen holdes i skak, og niveauerne bringes også ned.

4. Forbedrer hæmoglobin:

Rene og sunde blodniveauer er nu mulige ved at have pistacienødder hver dag, siger eksperter. Det skyldes, at de ydmyge pistacienødder indeholder masser af vitamin B6, en kilde til godhed ved fremstilling af hæmoglobin, siger eksperter. Hæmoglobin hjælper vores kroppe med at transportere ilt i blodbanen til alle celler i kroppen. Når der er en stigning i iltmængderne i blodet, fungerer kroppen godt, og blodbanen forbliver også ren

5. Stimulerer nervesystemet:

Pistacienødder hjælper nervesystemet med at forblive sikkert og ved godt helbred, takket være den overflod af vitamin B6, der findes i det. Aminer er meddelelsesmolekyler, der findes i kroppen, og som har brug for aminosyrer for at hjælpe med udvikling og skabelse. B6 hjælper her med myelindannelse, hvilket også skaber en beskyttende kappe omkring nerverne. Enzymet hjælper også med udviklingen af ​​melatonin, serotonin, gamma-aminosmørsyre og andre syrer, der holder nerverne rolige og glade.

6. skærper visionen:

For blinkende øjne har en skål med pistacienødder hver dag, siger eksperter. Dette skyldes, at pistacien indeholder carotenoider, der har zeaxanthin og lutein, som begge er antioxidanter, der holder øjnene beskyttet. Disse er antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe frie radikaler og kan også nedbringe årsagen til makuladegeneration, der sker med alderen. Når makuladegeneration sænkes, ville man ikke også lide af synstab og andre øjenproblemer, siger eksperter.

7. Øger immunsystemet:

fordele ved at spise pista

Et sundt immunsystem er muligt med forbruget af pistacienødder, siger eksperter. Dette skyldes den rigelige tilgængelighed af B6 i kroppen. B6 gør underværker for kroppen og hjernen og hjælper også med at bekæmpe infektioner på forskellige niveauer. Enzymet hjælper også med at gøre sund RBC i kroppen, opretholder lymfekirtler og milt, thymus og lymfeknuder også, siger eksperter.

8. Tilbyder UV -beskyttelse:

Ved hjælp af pistacienødder bliver hudens sundhed taget sig af takket være den overflod af E -vitamin, der findes i det. Den fedtopløselige antioxidant hjælper cellemembraner med at leve længere, bekæmper frie radikaler og giver kroppen også en smuk og smidig hud. Takket være E -vitaminet i pistagen er huden også beskyttet mod solens skadelige UV -stråler, hvilket også kan få huden til at ældes før tid.

9. Fugter huden:

Fordelene ved pistacienødder til huden er mange. Folk, der har meget tør hud, ville være gavnlige. Den består af fedtsyrer ubetydelig mængde. Af denne grund bruges pistacienødder i forskellige terapier som massageterapi og aromaterapi for at fjerne tørheden. E -vitaminet, der er til stede i pistacienød, er utilstrækkeligt og virker som en antioxidant, og det beskytter huden mod UV -stråler, hvilket fører til forskellige hudsygdomme. Pistacienødder virker også som en anti-aging, der gør din hud yngre og forfriskende. Den olie, der findes i den, giver en fugtgivende.

10. Giver bedre fordøjelse:

Pistacien består af kostfibre, der giver en bedre fordøjelse. Denne fiberkilde er meget vigtig for en korrekt fordøjelse af maden. Bortset fra andre næringsstoffer og komponenter er fibre afgørende for fordøjelsesproblemer og tarmproblemer. Det hjælper med at vores fordøjelsessystem fungerer korrekt. Fordøjelsesproblemer eller forstoppelsesproblemer er meget almindelige blandt mange mennesker. Så ignorer aldrig denne kvalitet af pistacienødder.

11. Nærer hår:

Der er mange fordele ved at spise pistacienødder. Det hjælper med at gøre håret stærkere og fleksibelt. Pistachio, der er til gavn for huden, giver mange hårpleje. Den indeholder en god mængde biotin, som dybest set kæmper mod hårtab. Den vigtigste faktor, der fører til hårtab, er mangel på biotin. Det hjælper igen med at nære det tørre hår og hjælper med at øge fleksibiliteten af ​​hårstrå. Dyb næring udføres ved at bruge hårmasken fra pistacienødder.

Pistacienødder giver simpelthen en løsning til dehydrering og spaltede ender eller yderligere skader forårsaget. Hårets rødder bliver styrket, og også hårlåsen gøres stærkere ved at indtage pistacienødder. Fedtsyrer er meget afgørende for korrekt hårvækst, der stimulerer sund vækst af hårstrå.

12. Understøtter bedre kropsfunktioner:

Pistacienødder består også af forskellige næringsstoffer blandt disse vitamin B6 er de vigtige, som er afgørende for vores nervesystem. Dette vitamin fungerer som et protein for at transportere iltmængde i vores blod, og hæmoglobintallet øges. Det hjælper dybest set med at transmittere nerveimpulserne korrekt for at sikre en sund funktion af vores krop.

Nervesystemet spiller en vigtig rolle i vores krop. Enhver lidelse i nervesystemet fører til alvorlig sygdom. Aminosyrer er nødvendige for meddelelsesmolekylerne, som er aminer, og aminosyrerne er hovedsageligt afhængige af tilstedeværelsen af ​​vitamin B6 i vores krop. En kappe, der kaldes myelin, dannes af dette vitamin omkring nervefibre.

13. Forbedret hjernesundhed:

De forskellige kirtler fungerer korrekt, og det gør din krop sund. Næringsstofferne i pistacienødder giver en god iltforsyning til blodet, og også en ordentlig tilførsel af blod ville indeholde meget flere hvide blodlegemer. Det er påkrævet i tilstrækkelig mængde for at bekæmpe enhver infektion eller sygdom. Pista tørfrugt fordele ved en sund funktion af mange kirtler som thymus, milt osv. Vitamin B6 er meget vigtigt for at øge mængden af ​​ilt i vores blod, og det fører derfor til at øge hæmoglobintallet. Højere mængde ilt i blodet, mere aktiv i vores hjerne, hvilket gør vores hjerne sund.

14. Forebyg kræft:

Af de mange anvendelser af pistacienødder er for dets antioxidante egenskaber. Antioxidanterne i pistacienødder hjælper med at neutralisere frie radikaler, der præsenterer vores krop, hvilket grundlæggende forårsager hjertesygdomme, kræft og andre sygdomme. B6 -vitamin hjælper også med at øge WBC, der forhindrer os i forskellige infektioner og også fra kræft. Undersøgelser har vist, at de antioxidanter, der er til stede i det, er meget nyttige, som også ekstraheres med henblik på forskellige fødevarer.

15. Forbedrer tarmsundheden:

Pistacienødder er kendt for deres probiotiske egenskaber, som kan opmuntre tarmfloraen. Disse nødder indeholder også kostfibre, som kan hjælpe med at tilføre bulk til afføringen og fremme en problemfri bevægelse. Udover at forhindre forstoppelse indeholder pistacienødder også mange fytokemikalier, som kan ændre sammensætningen af ​​mavebakterierne. Dette er en af ​​de bedste fordele ved at spise pistacienødder.

16. Pistacienødder bekæmper betændelse:

Undersøgelser viser, at betændelse i kroppen er hovedårsagen til hjertesygdomme og andre alvorlige lidelser. Pistacienødder har mange antiinflammatoriske midler, som effektivt kan reducere betændelsen på celleniveau. Det anbefales at have en portion pistacienødder for at fremme et bedre hjertesundhed.

17. Fremmer seksuel sundhed hos mænd:

Et af de vigtigste problemer, som mange mænd står over for, er med lav sædkvalitet og -tælling. Pistacienødder betragtes som et af de bedste naturlige midler til behandling af erektil dysfunktion hos mænd. Ved at forsyne kroppen med vitale næringsstoffer er Pista -fordele for mænd talrige for at hjælpe dem med at nyde seksuelt liv. Dette er en af ​​de bedste sundhedsmæssige fordele ved pistacienødder.

18. Kæmper tidlig aldring:

Pistacienødder er fyldt med E -vitamin, som effektivt kan reducere tegn på ældning. Dette utrolige næringsstof nærer huden og beskytter den mod skadelige solstråler. Det reducerer også dannelsen af ​​rynker, fine linjer og pletter, som kan få dig til at se ældre ud. Brug af pistacienødder lokalt kan bringe et yngre og lysere udseende til din hud.

19. Fordele ved Pista under graviditet:

Nødder er en integreret del af en gravid kvindes kost. Især pistacienødder kan understøtte en sund graviditet med sine vigtige vitaminer og mineraler. Kobber til stede i disse nødder øger det røde blodtal, der er nødvendigt for at ilte cellerne i kroppen. De tilbyder også lindring af ledsmerter, forstoppelse og mange infektioner. Det er derfor, læger anbefaler at spise pistacienødder under graviditeten.

Pistachio bivirkninger:

Nu hvor du har lært de mange sundhedsmæssige fordele ved pistacienødder, lad os også forstå nogle af bivirkningerne ved at spise for mange pistacienødder:

 • Mavesmerter
 • Dårlig fordøjelse
 • Flatulens
 • Forstoppelse
 • Oppustethed
 • At spise saltede pistas kan øge natriumindholdet.
 • Årsag til overophedning i kroppen

Overrasker disse sundhedsmæssige fordele ved pistacienødder dig ikke? De giver ikke kun en lækker snack, men oplader dig også med deres fantastiske næringsstoffer. Imidlertid forkæler mange mennesker sig med saltede eller aromatiserede pistacienødder, som dumpes med overskydende natrium og kunstige midler. Disse kan opveje fordelene ved pistacienødder og gøre dem sundhedsskadelige. Det er altid tilrådeligt at spise almindelige, usædvanlige nødder for at nyde skyldfri spisning!