20 bedste safranfordele (Kesar) til hud, hår og sundhed

Hvis du leder til krydderimarkedet, vil du sandsynligvis bemærke rødfarvede tråde, der omhyggeligt er opbevaret i små kasser. I modsætning til de andre krydderier, der er spredt overalt, er safran meget værdsat. Safran er kendt som Zafran eller Kesar eller safran eller safran krokus. Det fås fra de violetfarvede blomster af Kesar -planten. Dette er en af ​​de dyreste ingredienser i verden, med kun et gram, der koster et par hundrede. Engang udelukkende brugt i de kongelige køkkener, er safran nu et højt anset element i mange traditionelle og moderne kulinariske lækkerier. Sammen med at give maden en rig nuance og dejlig smag, gavner safran vores sundhed på mange måder. Læs mere om dette eksotiske krydderi!

Safran Fordele (kesar) Til hud, hår & amp; Sundhed

Hvad er safran?

Safran er ikke andet end safranblomsternes rødfarvede stigma. Disse rødlilla blomster har en flok “tråde” i midten, hvilket er højt værdsat i fødevare- og medicinindustrien. De er ret sjældne at finde og tager omkring 150 blomster for kun at give et gram safran. Den bedste safran i Indien dyrkes i kuperede byer Kashmir og Himachal Pradesh.

Er safran godt for sundheden?

Safran er også kendt som det gyldne krydderi for at være både dyrt og effektivt. Når det tages med mælk, kan safran lave en beroligende drink for at trøste et forstyrret sind. Den er fyldt med mange essentielle næringsstoffer som jern, calcium, magnesium og vitaminer som C, B6 og A for at sikre vores krops velbefindende. Saffronanvendelser og fordele er især kendt for at gøre hud uden fejl sammen med behandling af acne, fjernelse af pigmentering og endda anti-aging.

Safran ernæringsfakta:

Følgende er opdelingen af ​​safran ernæring pr. 100 gram:

 • Kalorier i alt – 310
 • Total fed – 6 g
 • Natrium – 148 mg
 • Kalium – 1724 mg
 • I alt kulhydrater – 65 gram
 • Kostfibre – 3,9 g
 • Protein – 11 g
 • C -vitamin – 134 %
 • A -vitamin – 10 %
 • B6 -vitamin – 50 %
 • Magnesium – 66 %
 • Jern – 61 %
 • Kalk – 11 %

Sådan bruges safran?

Krydderiet er utvivlsomt godt for vores helbred og kan bruges til.

 • Madlavning.
 • Aromaterapi.
 • At lave søde retter.
 • At lave rig mad.
 • For at hjælpe med at tilføje farve til mælk.
 • Safran til hår.
 • Safran til hud.
 • For betændelse.
 • Lettelse fra gas og surhed.
 • Samlet velbefindende.

Fantastiske safranfordele til sundhed, hår & Hud:

safran bruger

Lad os forstå nogle af saffronfordelene til hår, hud og sundhed. For at vide, om du bruger ægte safran, skal du tage lidt af krydderiet, nedsænke det i mælk eller vand, der er varmt. Falske safran ville farve væsken i en håndvending, ægte safran ville ikke.

1. lindrer smerter:

Safran som urt er kendt for at hjælpe mennesker, der lider af smerter. Det er også et naturligt krydderi, der også hjælper med at nedbringe et stort antal lidelser i kroppen. Tjek de hellige lærebøger, og der vil blive omtalt, at krydderiet tilbydes som medicin eller bruges i behandlinger. De siger, at safran også kan bruges i små mængder til at hjælpe med at behandle mild depression. Farven, siger de, bringer vitalitet og jubel ind i en persons liv, og for kvinder kan den også bruges som et afrodisiakum.

2. Tandpine:

Kesar -fordele for oral sundhed er almindeligt kendt. I nogle lande videregiver moderen safran til sine børn for at hjælpe med tandpine lindring til deres babyer. Når massen af ​​safran masseres ind i babyens tandkød ved hjælp af en guldring belagt med honning, siges det, at krydderiet bliver et naturligt antiseptisk middel og lindrer betændelsen i babyens mund. Den samme potion bruges også af kvinder, der lider af menstruationskramper, med mælk i dette tilfælde og lidt safran tilføjet til det.

3. God til sundhedsmæssige lidelser:

Safran er rig på B2 og flavonoider, som kan hjælpe med at holde kroppen fri for forskellige sundhedsmæssige problemer og lidelser. Riboflavin er rigeligt tilgængeligt i den ydmyge, men rige safran, og krydderiet har også en æterisk olie sammen med kroketer og Safranal, som er carotenoider, der ville hjælpe med balancen af ​​vitamin A i kroppen, siger eksperter.

4. Fjerner pigmentering:

Pigmentering kan behandles internt og eksternt ved hjælp af safran; da det hjælper kroppen med at holde sig ren. Selv fordøjelsessystemet hjælpes i stor skala ved hjælp af safran, og krydderiet kan også bruges som beroligende middel, siger eksperter. Krydderiet er kendt for endda at hjælpe nervesystemet; både som tonic og som smertestillende, siger sundhedseksperter.

5. Kontrollerer blodtrykket:

Hjertefrekvensen kan sænkes, blodtryksniveauet kan sænkes, og åndedræt kan også hjælpe, når safran bruges hver dag, siger holistiske eksperter. Selv lever og nyrer ville blive hjulpet, og hvis der er behov for blodfortynding, kan safran også gøre underværker på det.

6. Behandler gigt:

Selv gigt og betændelse kan i høj grad bringes ned ved hjælp af safran. Undersøgelser har vist, at safran også hjælper med at lette træthed og betændelse i musklen. Det kan nedbringe symptomerne på hævelse, rødme og ubehag i leddene. De høje calciumniveauer i safran kan styrke knoglerne, især når de tages med mælk.

7. Kurerer søvnløshed:

safran sundhedsmæssige fordele

Dem af jer, der lider af søvnløshed, kan få en knivspids safran i varm mælk, inden I sover. Selv feber kan helbredes med den samme sammensætning, da sammensatte crocin i safran ville være til stor hjælp. Man kan også forbedre hukommelse og indlæringsevner og huske kapacitet også, have mælk med et safran -touch. Dette er en af ​​de bedste anvendelser af Kesar.

8. Fremmer god øjens sundhed:

Hvis du lider af øjenproblemer, synstab og mere, kan safran hjælpe. Forskning og undersøgelser viser, at patienter, der havde safran i deres måltider hver dag, havde bedre chancer for et sundere syn end dem, der ikke havde det. Også grå stær på et tidligt stadium kan helbredes og forhindres helt, hvilket er en af ​​de store fordele ved Kesar.

9. Immunitetsforøgelse:

Selvom individer regelmæssigt antager smag som kun fødevareforbedrende apparater, indeholder de på trods af alt andre fordeler med safran høje grupper af visse vitale kosttilskud, herunder ting som vitamin C. af hvide blodplader, kroppens første beskyttelseslinje mod lidelse, er yderst presserende for dannelsen af ​​kollagen, hvilket er vigtigt for celledannelse i kroppen, og bidrager til rekreation af sår, muskeludvikling, venereparation og vævsoprettelse af safranens alder.

10. Beskæftiger sig med blodcirkulationsproblemer:

Safran kan fungere som en levedygtig vitalitetspromotor og kan udvide dit fordøjelsessystem ved at udvide din blodgennemstrømning. Den høje konvergens af jern indebærer, at safran udvider din RBC, hvilket på denne måde styrker forløbet og iltningen af ​​organrammer og kroppens længste punkter. Dette øger produktiviteten og anvendeligheden af ​​vores væv og organer for mere fordelagtige metaboliske bevægelser og bevarer bivirkningerne af bleghed.

11. Godt for hjertesundhed:

Anvendelsen af ​​safran bidrager til at forbedre hjertets funktion. Forbedring af hjertets velbefindende er på alle måder et af de overordnede mål for menneskers velvære i dag, og en ligetil tilgang til dette er at opbygge dit kaliumforbrug. Kalium går som en vasodilatator, der med succes nedbringer angst og vægt på vener og ledninger, hvilket tillader puls at reducere og berolige belastningen på de kardiovaskulære rammer. Dette kan foregribe ting som åreforkalkning, hjerteanfald og slagtilfælde.

12. Forebygger diabetes:

De bemærkelsesværdige niveauer af mangan kan hjælpe kroppen til at fremme dets glukoseniveauer, som inkorporeres som en af ​​de store fordele ved safran. Diabetes skiller sig ud blandt de mest farlige og brede tilstande i vores virkelighed i dag og påvirker rigtig mange mennesker rundt omkring. Ved at styre dine insulin- og glukoseniveauer kan du levedygtigt beholde starten på type II -diabetes eller håndtere manifestationerne, hvis du fra nu af oplever de negative virkninger af denne byrde.

13. Behandler angst:

Safran er kendt for ikke at være mild sorg og øger en sindstilstand hos de personer, der ofte spiser det. De talrige dynamiske blandinger i safran har en vis indvirkning på de endokrine rammer og kan forstærke ankomsten af ​​nyttige hormoner, der holder os muntre og sunde. For damer er den samme effekt endvidere blevet omtalt som en spansk flue. Det er blevet hyldet som en karakteristisk overdel af forskellige undersøgelsesundersøgelser og foreninger.

14. Gør glødende hud:

fordelene ved safran

På grund af daglig kontaminering, utilgiveligt klima og et par forskellige komponenter har huden en tendens til at ende kedelig uden liv overhovedet. Derfor kan safranfordele for huden bruges til at opnå glødende hud. Aktuel brug af safran over huden kan bringe den tabte glans tilbage i ansigtet.

Inkluder 3-4 tråde safran til 1-2 spsk ekstremt kogende varmt vand i en lille skål. Dæk til og lad i hvert fald tredive minutter. Inden seng skal du smadre trådene godt med dine fingre til at koncentrere safranarrangement. Inkluder en halv spsk nektar og blend godt. Påfør et lag af dette arrangement over ren hud.

15. Fjernelse af Sun Tan:

Det er bevist, at safran fordele for huden gør underværker ved fjernelse af solbrændthed. Soak et par tråde af safran tråde i et spsk opvarmet vand i hvert fald 30 minutter. Pund trådene. Inkluder et lille mål ny creme til det og blend godt. Påfør dette over et rent ansigt og lad det stå natten over. Vask med øm ansigtsvask om morgenen. Brug nektar frem for creme, hvis din hud er slank.

16. Saffronfordele under graviditet:

Brug af Kesar under graviditet har vist sig at sænke niveauet af dårligt kolesterol eller LDL i kroppen og bekæmper også triglycerider. Krydderiet kan også bruges som pasta og påføres topisk på tør hud og inficeret hud også til helbredelse. Det siges, at gravide kvinder skal have safran for at forbedre hudfarven på det barn, der skal fødes.

17. Behandler acne og skavanker:

Safran er kendt for at være effektivt til at helbrede acneudbrud. Sammen med at rydde infektionen i hudens porer, kan det endda lette arene forårsaget af dem. Safran tilbyder antibakterielle og antiinflammatoriske fordele for huden, som kan reducere rødme, betændelse i huden og eventuelle mikrobielle infektioner. Den bedste måde at bruge safran på huden er at påføre en pasta af safran og gurkemeje og anvende den på de berørte områder.

18. Forhindrer hårtab:

Safran fordele for hår er mange. Dette krydderi er en rig kilde til antioxidanter, som tilskynder til ny cellevækst. Det kan stimulere hårsækkene og reparere dem fra rødderne. Anvendelse af safran til hårvækst kan håndtere skaldede pletter, selv i tilfælde af Alopecia, hvor nye hårspirer blev bemærket. Regelmæssigt forbrug af safran med mælk sammen med den aktuelle applikation kan styrke håret.

19. Forbedrer fordøjelsen:

Safran er vidunderligt til at hjælpe med korrekt fordøjelse. Det har vist positive virkninger ved behandling af mange fordøjelsesforstyrrelser, herunder dem, der er kemorelaterede. At tage en lille knivspids safran hver dag kan ikke kun stimulere din appetit, men hjælper også med en hurtig fordøjelse af mad. For mennesker, der lider af milt- og leverforstørrelsesproblemer, kan en blanding af 1 g safran i 1 liter vand fungere som magi!

20. Bekæmper kræft:

Undersøgelser viser, at safran effektivt kan bremse den kræftfremkaldende cellevækst og derved forhindre dem i at sprede sig til andre dele. De tre vigtigste agenter i safran kaldet crocin, crocetin og safranal kan føre til død af kræftceller i kroppen. Især i tilfælde af kræftfamiliehistorie kan forbrugende safran reducere chancerne for at blive ofre for det.

Brug af en knivspids safran gavner ved et godt helbred og sikrer dit velbefindende. Mad med smag af safran er imidlertid ikke lig med at tage safran. Især de rødfarvede ting, du ser på markedet, er muligvis ikke ægte! Så sørg for at købe krydderier af god kvalitet fra betroede mærker, da de billigere kan være giftige for dit helbred. Hvad venter du på? Begynd at bruge dette fantastiske krydderi i din daglige kost til et smukt sundt liv!

Hvis du har tips, ideer og fordele eller endda opskrifter på safran til at dele med os, lytter vi. Send dine input og forslag, og vi vil også gerne have dem delt med alle vores læsere. Dyrt ja, men overvej også at købe safran og bruge det til lang tid sundhedsmæssige formål. Dette ville være den bedste måde at se godt ud, føle sig godt og også have sunde måltider.