20 fantastiske Triphala Churna -fordele til hud, hår og sundhed

Triphala pulver eller Triphala churna er et populært ayurvedisk middel, der i vid udstrækning bruges til afførende egenskaber, men det har mange andre sundhedsmæssige fordele som at helbrede diabetes, forbedre øjens sundhed osv. Ayurveda bruger plantebaserede midler til at helbrede forskellige sygdomme-mentalt og fysisk. Det er et gammelt indisk system af medicin, der praktiseres i mindst 5000 år. Triphala er et meget vigtigt middel i Ayurveda, da det hjælper med at afbalancere de energier, der styrer kroppen. Den er lavet af urtefrugter, der har forskellige helbredende virkninger. Lad os forstå mere om Triphala churna -fordele på sundhed, hud og hår.

Indisk ayurvedisk Triphala 1122351380

Hvad er Triphala pulver?

Triphala, som navnene antyder, er en kombination af tre tørrede og pulveriserede urtefrugter – Amalaki, haritaki og bibhitaki.

Disse frugter er kendt for deres mange helbredende egenskaber og deres helbredende virkninger på de tre forskellige doshas eller energier, nemlig Vata, Pitta og Kapha. I Ayurveda er tungen en vital informationskilde, da smag spiller en meget vigtig rolle i helbredelsen. Og Triphala er et af de få ayurvediske midler, der indeholder alle de fem smag – sød, salt, sur, bitter og skarp.

Denne yderst potente formel viser sig at virke på alle dele af kroppen fra hud, knogler, mave og nyrer til hjernen. Triphala er også kendt for sine oplysende og rensende virkninger på sindet; det kaldes amrita eller Abhaya, da det forbedrer åndelig sundhed og hjælper med at overvinde frygt for døden. Det kaldes også som et anti-aging stof i Ayurveda.

Ingredienser i Triphala pulver:

Det ayurvediske koncept tror på interaktionen mellem forskellige urter, hvilket hjælper med at øge heling og terapeutiske virkninger af urterne. Som diskuteret er Triphala pulver også interaktionen eller den perfekte kombination af tre urtefrugter – Amalaki, haritaki og bibhitaki; normalt kombineret i lige store mængder (1).

Disse frugter kaldes også som udødelighedens frugter i Ayurveda, når de kombineres, viser sig at bringe de bedste helbredende fordele ud af hinanden. Denne kraftfulde formel kan gavne mange ubalancer mellem doshaerne i kroppen. Lad os se nærmere på dets ingredienser:

1. Amalaki:

Amla eller indisk stikkelsbær er en indisk frugt meget udbredt i Ayurveda fra tusinder af år. Det findes for lavere kolesterol og gavner hjertesundheden. Den er rig på C -vitamin og aminosyrer, der hjælper med at styrke leveren. Denne frugt viser sig også at have stærke kræftbekæmpende egenskaber, der hjælper med at forhindre forskellige former for kræft. Amla har køleeffekter og hjælper med at balancere pitta dosha.

2. Haritaki:

Haritaki er også kendt som ‘slags medicin’ i Ayurveda på grund af dets kraftfulde antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber. Det bruges til at behandle forskellige helbredstilstande som leversygdom, hjertesygdomme, mavesygdomme, astma osv. Haritaki forbruges i vid udstrækning til behandling af forstoppelse og forskellige fordøjelsessygdomme. Det opvarmes i naturen og hjælper med at berolige Vata Dosha.

3. Bibhitaki:

Bibhitaki er et andet kraftfuldt ayurvedisk middel kendt for sine afgiftende og blodrensende egenskaber og bruges til at behandle mange helbredstilstande som diabetes, gigt, overskydende slimdannelse osv. Det er også et af de bedste antibakterielle og antivirale midler i Ayurveda. Bibhitaki er også en meget kraftfuld tonic for hjernen. Det opvarmes i naturen og hjælper med at balancere Kapha Dosha.

Kemisk sammensætning af Triphala Churna:

Lad os se på den kemiske sammensætning af de tre ingredienser, der findes i Triphala Churna, der bidrager til dets forskellige medicinske egenskaber:

1. Amalaki:

Amla eller indisk stikkelsbær kaldes videnskabeligt for Emblica Officinalis. Den indeholder planteforbindelser som phyllembelsyre, phenoler, tanniner, curcuminoider og rutin.

2. Bibhitaki:

Bibhitaki kaldes videnskabeligt Terminalia Billerica. Den er rig på kraftfulde planteforbindelser som gallinsyre, ellagsyre, lignaner, tanniner og flavoner (2).

3. Haritaki:

Haritaki eller Harad kaldes videnskabeligt Terminiliachebula. Den er rig på fytokemikalier som anthocyaniner, polyfenoler, terpener og flavonoider.

Medicinske egenskaber ved Triphala Churna:

Triphala er en yderst potent formel, der har forskellige medicinske fordele. Det er et af de bedste ayurvediske midler til regulering af fordøjelsessystemet og styrkelse af immunsystemet. Det hjælper med vægttab ved at fjerne fedt, der er lagret i vævene.

Triphala er rig på antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at forhindre kræft, helbrede allergier og behandler forskellige infektioner. Det er også meget godt for hjertet, da det hjælper med at sænke kolesteroltalet og blodtrykket (3).

Triphala har gavnlige virkninger på øjnene ved at forbedre synet, behandle øjeninfektioner og andre lidelser. Det fremmer hårvækst og hovedbundstilstande som skæl. Det bruges også som mundskyl til helbredende virkninger på tandkød og tænder. Triphala er et meget effektivt middel mod forskellige hudsygdomme.

Sådan laver du Triphala Churna derhjemme?

Triphala churna er bredt tilgængelig på markedet under flere ayurvediske mærker. Det er en meget enkel ayurvedisk formel og kan laves derhjemme meget let. Vi mangler bare tre ingredienser i tørret form – amla, bibhitaki eller haritaki. Selvom de tre ingredienser tages i lige store mængder i mange tilfælde, er forholdet 3: 2: 1 mest anbefalede og betragtes som bedst. Lad os se på de trin, der er involveret i forberedelsen af ​​Triphala pulver derhjemme:

Ingredienser:
 • 150 gram tørret amla/indisk stikkelsbær (Emblica Officinalis).
 • 100 gram tørret baheda (Terminalia Bellirica).
 • 50 gram tørret harad (Terminalia chebula).
Metode:
 • Fjern frøene fra alle de tre ingredienser.
 • Slib alle ingredienserne sammen til et glat pulver.
 • Opbevar denne Triphala churna i en lufttæt glasbeholder.

Sådan forbruges Triphala pulver?

Triphala churna fås i flydende form, tabletform, kapselform og pulverform på markedet. Det foreslås at tage økologisk Triphala churna i pulverform for at opnå maksimale fordele. Det blandes sædvanligvis i varmt vand og indtages på tom mave. Triphala churna indtages også i kærnemælk, honning, ghee eller mælk, afhængigt af behandlingsmetoden og sygdommen.

Hvor meget Triphala pulver skal tages dagligt?

Mængden af ​​Triphala, der skal indtages om dagen, afhænger af den tilstand, du behandler. Hvis du vil indtage Triphala for at lindre simple lidelser som forstoppelse, maveproblemer osv., Er 500 mg til 1 g pr. Dag den anbefalede dosis. Doseringen varierer afhængigt af den tilstand, du vil behandle, i henhold til anvisninger fra en ayurvedisk læge.

Hvornår skal du bruge Triphala pulver?

 • Tidspunktet på dagen for indtagelse af dette middel afhænger af den tilstand, vi ønsker at behandle.
 • Hvis du vil bruge Triphala til afførende eller giftig udrensning, skal du indtage denne churna om natten før sengetid.
 • At tage Triphala om natten hjælper med at regulere mavefloraen, behandle slimopbygning, renser lungerne og behandler luftvejssygdomme.
 • Hvis du vil bruge Triphala til at behandle diabetes, regulere blodsukkerniveauet og forbrænde kropsfedt, skal du indtage det tidligt om morgenen på tom mave.

Triphala Churna Fordele:

Her fik vi 20 vidunderlige Triphala -pulverfordele til sundhed, hud og hår.

Triphala pulver Fordele

Sundhedsmæssige fordele ved Triphala Churna:

Her er vores 12 bedste sundhedsmæssige fordele ved Triphala Pulver. Lad os tage et kig på det.

1. Hjælper med vægttab:

Triphala er et glimrende middel til vægttab. Det hjælper med at øge stofskiftet, hvilket forhindrer overskydende fedtopbevaring. Det er et meget godt rensemiddel, da det skyller ud de toksiner, der ophobes i maven, tarmene og tyktarmen. Dette hjælper med at fjerne dårlige fedtstoffer og sund absorption af mad.

Triphala er også meget effektiv til at forbrænde mavefedt og toning af mavemusklerne. Det muliggør udskillelse af mæthedshormonet, cholecystokinin, som signalerer hjernen til at få dig til at føle dig fuld hurtigere. Dette forhindrer overspisning. For at reducere vægten eller øge fedtforbrændingen skal man tage Triphala med varmt vand efter hvert større måltid.

2. Behandler forstoppelse:

Triphala er meget effektiv til at regulere afføring og lindre forstoppelse. Det hjælper med at skylle toksiner, giftige og spildgasser ud af tarmen og hjælper med let tarmevakuering. Det er et meget effektivt middel til fjernelse af ufordøjet mad, der ophobes i tarmvæggene. Denne ophobning af ufordøjet mad skaber dødelige toksiner, der forårsager forskellige sygdomme i kroppen. Regelmæssigt forbrug af Triphala med varmt vand ved sengetid hjælper med at afgifte kroppen og forbedre afføring (4).

3. Behandler diabetes:

Triphala er meget effektiv til at styre blodglukoseniveauer hos diabetespatienter. Alle de komponenter, Triphala består af, er hypoglykæmiske, hvilket betyder, at de stimulerer cellerne til bedre at absorbere insulin. Dette hjælper med at sænke glukosen i blodet og reducere behovet for insulinmedicin. Triphalas egenskaber modvirker også fordøjelsesenzymer, som glykolytisk. Dette hjælper med at sænke blodsukkerniveauet.

4. Triphala Churna -fordele for øjne:

Triphala er et af de bedste midler til øjens sundhed (5). Det er et meget effektivt ayurvedisk middel til at forbedre synet. Det hjælper også med at behandle øjensygdomme som glaukom, grå stær, øjeninfektioner osv. De fleste ayurvediske øjenbehandlinger anbefaler Triphala øjenskyl til at berolige øjens nerver og opretholde skarpt syn.

Triphala -pulver er også meget effektivt at helbrede for ‘computerskærmsyndrom’. For at vaske dine øjne med Triphala skal du lægge to teskefulde af denne churna i blød i varmt vand natten over, sile vandet og vaske dine øjne med dette vand om morgenen.

5. Hjælper med fordøjelsen:

Triphala er et af de bedste ayurvediske midler mod fordøjelsessygdomme. Det hjælper med at forbedre udskillelsen af ​​fordøjelsessaft og hjælper med bedre fordøjelse. Det hjælper også med at rense maven og tarmen for toksiner og andre ufordøjede madpartikler, der forhindrer fordøjelsen. Triphala er også meget effektiv til bedre absorption af ernæring i tarmene. Det er meget godt til behandling af gastritis ved at lindre flatulens og oppustethed. Det er også meget effektivt til behandling af surhed.

6. Forbedrer knoglesundhed:

Triphala er høj i antiinflammatoriske egenskaber, som hjælper med at behandle forskellige inflammatoriske knoglesygdomme som gigt, gigt, ledsmerter osv. Akkumulering af urinsyre er hovedårsagen til tilstande som gigt og gigt. Triphala hjælper med at skylle overskydende urinsyre ud af knoglerne og lindre betændelse. Det hjælper også med at nære knoglerne og understøtter den bedre dannelse af knoglestruktur.

7. Behandler urinvejsinfektioner (UTI’er):

Urinvejsinfektioner kan være meget vanskelige at behandle med moderne medicin, da infektionerne har en tendens til at blive resistente over for antibiotika. De fleste UTI -patienter er afhængige af alternative behandlinger og konventionel medicin. UTI’er kan være meget farlige, da de kan skade nyrerne og andre organer i kroppen. Triphala er et af de bedste ayurvediske midler til behandling af UTI’er, da det behandler grundårsagen til sygdommen og hjælper med at fjerne infektionerne permanent.

8. Triphala Churna med honningfordele:

Triphala og honningblanding er en af ​​de bedste antioxidanter i Ayurveda. Honning er et af naturens bedste midler til behandling af forskellige infektioner og helbredstilstande. Triphala og honningblanding hjælper med at fjerne frie radikaler og andre toksiner fra kroppen. Det hjælper med at forbedre fordøjelsen og forbedre tarmfunktionen. Det er også meget effektivt til behandling af halsinfektioner og ondt i halsen.

9. Triphala Churna for børn:

Da Triphala er en urteblanding, kan den sikkert administreres til børn under vejledning af en ayurvedisk læge. Det er meget effektivt til behandling af forstoppelse, maveproblemer og andre fordøjelsessygdomme hos børn såvel som voksne. Det hjælper også til behandling af sår og andre mavebetingelser forårsaget på grund af overskydende mavesyrer. Det er også en meget god kur mod anæmi hos børn. Da Triphala forbrænder overskydende fedt i cellerne, er det en meget sikker løsning til behandling af fedme hos børn.

10. Sænker kolesterol:

Triphala er rig på linolsyre og oliesyre. Disse syrer er meget nyttige til at øge hjertesundheden og forhindre hjertesygdomme. Linolsyre er en vigtig forbindelse, der hjælper med at øge det gode kolesteroltal i kroppen og afværge dårligt kolesterol, der har skadelige virkninger på hjertet. Triphala churna er også meget effektiv til at sænke blodtrykket, hvilket er meget vigtigt for at opretholde hjertesundhed.

11. Øger immuniteten:

Triphala er rig på C -vitamin og antioxidanter, der hjælper med at fjerne de frie radikaler og toksiner fra kroppen. Denne rensning styrker i høj grad immunsystemet. Triphala renser også fordøjelsesorganerne og hjælper med bedre assimilering og absorption af næringsstoffer fra maden. Dette hjælper med at forbedre blodcirkulationen i kroppen og styrke forskellige organer. Således opbygning af bedre immunitet i kroppen.

12. Fordele ved Triphala pulver til tænder:

Triphala er høj i antibakterielle, antivirale og antimikrobielle egenskaber, som hjælper med fremragende mundpleje. Det hjælper med at fjerne plak og andre skadelige mikrober, der påvirker tandkødets og tændernes sundhed (6). Det behandler meget effektivt tandkødssygdomme som tandkødsbetændelse, munnsår og andre tandkødssygdomme. Det er også en meget effektiv medicin til behandling og forebyggelse af tandhulrum.

Triphala Churna -fordele for hud:

Her hentede vi top 4 Triphala Churna -anvendelser til hud. Lad os tage et kig på det.

1. Forbedrer ansigtsudseende:

Triphala har et højt indhold af antioxidanter, der er meget effektive til at fjerne snavs, fedt og andre toksiner fra huden. Dette hjælper med at helbrede hudproblemer som hudpigmentering, mørke pletter, hvide pletter, hudorme osv. Disse hudtilstande gør ansigtet usundt, livløst og kedeligt. Triphala er meget effektiv til behandling af mørke rande og hævelser omkring øjnene. Alt dette hjælper med at give et forfrisket og forbedret udseende til ansigtet og forbedrer skønheden.

2. Hudblegning:

Triphala er meget effektiv til at gøre huden lys og glødende. Triphala og kokosolie ansigtspakke hjælper med at afgifte hudcellerne og øge anti-aging komponenterne. Denne ansigtsmaske er en fremragende eksfoliator, der giver huden et ungdommeligt udseende og en glødende teint.

3. Behandler acne:

Triphala er en fremragende antibakteriel og antimikrobiel, det hjælper med effektiv rensning af huden og behandler forskellige tilstande som eksem og acne. Triphala trænger ind i hudens porer og dræber de bakterier, der forårsager acne, mørke pletter, bumser og andre bakterielle hudsygdomme.

4. Forynger hud:

Triphala er en fremragende fugtighedscreme og foryngelse. Det hjælper med bedre blodcirkulation i hudcellerne og bedre hydrering. Dette gør huden glat, blød og skinnende. Det er meget effektivt til behandling af tørre hudsygdomme som revner, skællet hud, fine linjer, hudtørhed, kedelig og beskadiget hud. Det er en meget effektiv blødgører, der beroliger huden og balancerer de naturlige olier på huden. Det hjælper med at få huden til at se ung og strålende ud.

Triphala Churna Fordele for hår:

Her hentede vi 4 bedste Triphala Churna -anvendelser til hår. Lad os tage et kig på det.

1. Hjælper hårvækst:

Triphala indeholder amla eller indisk stikkelsbær, der er meget gavnligt for hårets genvækst. Den er rig på mange mineraler og vitaminer, især C -vitamin, som forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden og nærer hårsækkene. Dette hjælper med at øge hårvæksten.

2. Triphala pulver til skæl:

De høje antibakterielle og antimikrobielle egenskaber ved Triphala hjælper med at forbedre hovedbundens sundhed effektivt. Det helbreder infektioner i hovedbunden, der forårsager eksem, skæl osv. Det renser hovedbunden for snavs og fedt, der forårsager skællende hovedbund, kløende hovedbund osv. Alle disse egenskaber gør Triphala til et meget effektivt hovedbundsmiddel.

3. Forhindrer hårfald:

Triphala nærer hovedbunden og håret med essentielle næringsstoffer. Dette hjælper med at styrke hårfibrene og hårsækkene. Således forhindrer du hårfald eller hårbrud effektivt. Det reducerer også betændelse i hovedbunden, der kan forårsage hårtab.

4. Triphala pulver til gråt hår:

Triphala er et glimrende middel til behandling og forebyggelse af for tidlig gråning af hår. Triphala pulver kan blandes med enhver nærende hårolie som kokosolie eller bhringraj olie og påføres regelmæssigt på hovedbunden. Sådanne hovedbundsmassager med Triphala -pulver hjælper med at stimulere hårets pigmentering og forhindre hårgrånende eller hvidt hår.

Triphala Churna bivirkninger:

Ayurvediske midler er naturlige og naturlægemidler, der er sikre. Eventuelle sandsynlige bivirkninger skyldes den forkerte dosering eller brug. Der er dog nogle forholdsregler, der skal følges.

 1.  Da Triphala -pulver er et mildt afføringsmiddel, kan det forårsage diarré, når det tages i store doser.
 2. Personer med blødningsforstyrrelser, der let risikerer at bløde, skal undgå denne churna, da amla kan øge blødningen.
 3.  Da Triphala er fiberrig, kan det forårsage oppustethed og andre maveproblemer, hvis det tages i store doser.
 4. Triphala kan forstyrre effektiviteten af ​​visse blodfortyndende medicin, så det er bedst at undgå dette pulver, hvis du bruger blodfortyndere.
 5. Gravide, ammende og babyer skal undgå at indtage dette pulver. Triphala kan skabe risiko for graviditet og fostrets helbred.

Bedste Triphala Churna -mærker på det indiske marked:

Lad os se på nogle af de populære Triphala churna -produkter, der er kommercielt tilgængelige i Indien:

1. Patanjali Ayurvedic Triphala Churna:

Patanjali er et populært mærke i Indien for ayurvediske produkter grundlagt af Baba Ramdev. Patanjali Divya Triphala Churna er det bedste produkt og til en rimelig pris. Bortset fra forskellige helbredende fordele hævder det især at forbedre syn og øjensygdomme.

2. Dabur Triphala Churna:

Dabur er et meget respektabelt mærke i Indien og har tilbudt ayurvediske produkter fra årtier. Dabur Triphala Churna hævder at specielt behandle fordøjelsesbesvær og forstoppelse, rense tyktarmen og harmonisere fordøjelsesfunktioner.

3. Organic India Triphala Churna:

Organic India er et certificeret mærke, der sælger økologiske produkter. Det tilbyder også et par ayurvediske midler, en blandt dem er Triphala churna. Den kommer i anstændig emballage og hævder at bruge hygiejniske og økologiske ingredienser.

4. Himalaya Triphala Churna pulver:

Himalaya er et af de bedste mærker i Indien, der sælger urte- og ayurvediske produkter. Det har bidraget til wellness -markedet siden 1930. Dette mærke tilbyder Triphala churna i tabletter. Det hævder at lindre forstoppelse og øjensygdomme.

5. Zandu Triphala Churna:

Zandu Pharmaceuticals er det ældste ayurvediske mærke i Indien. Det blev etableret i 1864. Det tilbyder flere ayurvediske produkter. Zandu Triphala churna hævder at lindre dosha -ubalance og øjensygdomme. Det er også et let afføringsmiddel.

6. Baidyanath Triphala Churna:

Baidyanath er et mærke i Indien, der blev etableret for mere end 100 år siden. Dette produkt hævder at lindre forstoppelse, fordøjelsesbesvær og maveproblemer. Det er højt i vitaminer og mineraler som jern, zink, calcium og vitamin C.

7. Jiva Triphala Churna:

Jiva er et andet respektabelt mærke i Indien, der sælger ayurvediske produkter. Dette produkt hævder at balancere alle tre doshas og er nyttigt til at bekæmpe forskellige sæsonbetingede sygdomme. Det hjælper med at normalisere fordøjelsesfunktioner, forbedre immunitet og fjerne toksiner fra kroppen.

8. Sri Nature Ayur Triphala Churna:

Triphala pulver fra Sri Nature Ayur hævder at lindre forstoppelse og fordøjelsesforstyrrelser. Det hjælper også med at regulere afføring og stofskifte i kroppen. Det hjælper også med vægttab og kropsafgiftning.

Triphala er et top ayurvedisk middel mod total kropssundhed. Nu hvor du har forstået de enorme positive virkninger af dette vidundermiddel, skal du bruge det og dele med os, hvordan det hjalp dig med at behandle dine helbredstilstande. Kommenter nedenfor og del denne artikel med dine venner og familie for at hjælpe dem med at drage fordel af dette mirakelmiddel. Det er ikke kun et forsøg værd, men fortjener at være i din almindelige wellnessmedicin for altid.