20 videnskabelige dokumenterede fordele for sort kirsebær til hud, hår og sundhed

Kirsebær er en af ​​de mest populære frugter i verden! De er opdelt i to grundlæggende grupper – det søde og det sure. Sød kirsebær, især den sorte kirsebærfrugt er kendt for sin utroligt lækre, søde smag. Disse kirsebær har et dybt sortrødt pigment, som giver dem navnet. Udover en god snackmulighed er sorte kirsebær også fyldt med vigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og antioxidanter for at hjælpe dig med at nyde et godt helbred. I denne artikel vil vi se på nogle af de bedste fordele ved Black Cherry for vores krop.

sorte kirsebær fordele

Hvad er sort kirsebær?

Sort kirsebær er en af ​​de søde kirsebær sorter, som også kaldes en vild kirsebær. Disse frugter vokser i vid udstrækning i de nord- og sydamerikanske regioner. De får deres sorte farvepigment fra de store mængder anthocyaniner i dem, hvilket gør dem til en af ​​de antioxidantrige frugter.

Er sorte kirsebær gode for dig?

Sorte kirsebær anses for at være en af ​​de sundeste fødevarer på planeten. De indeholder en høj koncentration af antiinflammatoriske midler for at reducere symptomerne på gigt, gigt og andre ledrelaterede problemer. Sorte kirsebær er også rig på antioxidanter for at forhindre varme-relaterede problemer, kræft og endda diabetes.

Sorte kirsebær mod røde kirsebær:

Røde kirsebær, som navnet angiver, er lyse rødt i farven. De er søde med en mild tærtsmag. Disse kirsebær indtages helt eller bruges i juice og desserter. Sorte kirsebær har derimod en mørk lilla farve, der næsten ligner sort. De er meget søde i smagen og har mere frugtkød. Disse kirsebær spises bedst hele.

Ernæringsværdi af sorte kirsebær:

Her er opdelingen af ​​100 gram Black Cherry Nutrition -fakta:

 • Kalorier i alt: 63
 • Kulhydrater: 16
 • Sukker: 12.8
 • Protein: 1 gm
 • Fiber: 2 gm
 • Kalium: 222 mg

Black Cherry Fordele til hud, hår & Sundhed:

Her fik vi 20 fantastiske sorte kirsebæranvendelser til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

sort kirsebær bruger

1. Fremkalder god søvn:

Tryptophan og melatonin er nogle af de enzymer, der findes i sorte kirsebær, hvilket gør det til en af ​​de perfekte fødevarer for dem, der ønsker en god søvn. Søvnløshed eller mangel på søvn er kendt for at forårsage mange helbredsproblemer, herunder noget som depression. Få nogle sorte kirsebær, inden du rammer sengen, og se dig selv i dyb og sund søvn.

2. Forebygger hjertesygdomme:

Quercetin er en af ​​de antioxidanter, der findes i sorte kirsebær i store mængder. Denne antioxidant har anticarcinogene egenskaber, der ifølge fagfolk hjælper med at holde alle former for hjertesygdomme i skak. Dette er en af ​​de fordele, du bør se frem til udelukkende på grund af stigningen i hjerteproblemer i dag.

3. Holder kræft i skak:

Sorte kirsebær er fyldt med antioxidanter, der bekæmper frie radikaler, der er ansvarlige for kræft. Der er enzymer i sorte kirsebær kendt som amygdalin, som er en type phenolsyre. Dette hjælper med at reducere størrelsen af ​​kræftsvulster i kroppen og forhindrer også, at den spredes til kroppen og forårsager kræft. Dette er igen en fordel, som du gerne vil høste.

4. Antiinflammatoriske egenskaber:

Evnen til faktisk at reducere og derefter gradvist behandle betændelse er igen en af ​​fordelene ved sorte kirsebær, som du bør søge efter. Anthocyaniner i det sorte kirsebær fungerer som naturlige smertestillende midler og giver dig lindring af ledrelaterede lidelser som gigt, gigt osv. Til dette formål skal du regelmæssigt indtage sorte kirsebær i den daglige kost.

5. Kurerer gigt:

Opbygningen af ​​urinsyre i kroppen i form af krystaller er det, der fører til gigt såvel som dets typer som gigt. Dette fører til betændelse og ekstreme smerter i leddene. At tage saften af ​​sorte kirsebær hjælper i behandlingen af ​​gigt og den smerte, det medfører. Dette er eneste, fordi enzymerne anthocyaniner i kirsebær hjælper med at nedbryde urinsyren og skyller det ud af kroppen. Omkring 10 ounces sort kirsebærjuice anbefales her hver dag i et par uger.

6. Beskytter tanden mod forfald:

Frugtforbindelserne er kendt for at kontrollere plakdannelsen i munden, hvilket er hovedårsagen til tandfald og hulrum. Sorte kirsebær er også kendt for at bekæmpe bakteriedannelse i munden, hvilket kan forårsage dårlig lugt. De har også tandblegningsegenskaber. Dette er en af ​​de vigtigste fordele ved sort kirsebær sundhed.

7. Beskyttelse af huden:

Kirsebær giver mange fordele for din hud. Regelmæssigt indtag af sorte kirsebær beskytter huden som solcreme mod UVA- og UVB -stråler fra solen. Betacaroten i frugten er ansvarlig for dette formål. Det fremmer også hudens sundhed sammen med beskyttelse. Anthocyaniner hjælper med at forebygge hudkræft. Dette er en af ​​de bedste fordele ved sort kirsebærkoncentrat.

8. Kontroller hårtab:

Sorte kirsebær er også kendt for at styrke dine hårsække og forhindre hårtab. De rige niveauer af jern i sorte kirsebær hjælper med at forhindre anæmiske tilstande. Anæmi er kendt for at føre til hårtab. Så hvis du vil bekæmpe problemet med hårtab, så er der ikke noget bedre end at have en håndfuld sorte kirsebær.

9. forsinkelser tegn på aldring:

En anden vigtig fordel ved sorte kirsebær er dens styrke i håndteringen af ​​tegn på aldring. Antioxidanterne i kirsebær hjælper med at skylle de frie radikaler ud, der forårsager skade på kroppen og huden. Dette holder også huden fast og ungdommelig og forhindrer fine linjer og rynker, der gør ansigtet kedeligt.

10. Antioxidant fordele:

Den sorte kirsebærfrugt er en af ​​de mest berømte frugter i verden, især kendt for sin smag. Kun få mennesker er klar over de sundhedsmæssige fordele ved sort kirsebær. Det er blevet bevist, at denne frugt reducerer oxidativ stress og gør det muligt for kroppen at bekæmpe forskellige infektioner og sygdomme. Det neutraliserer de frie radikaler i kroppen, som er skadelige for det, og holder dit helbred fra kernen.

11. Fremmer hårsundhed:

Bortset fra at forhindre hårtab, kan den sorte kirsebærfrugt gøre håret sundt fra trådene. Ekstrakterne af denne frugt er blevet brugt i flere kosttilskud, som også er årsagen til anti-aging-egenskaben (diskuteret tidligere). Ved hjælp af sort kirsebær kan du undgå splittede spidser, hvilket yderligere fører til mindre hårtab. Dette er en af ​​de bedste fordele ved sort kirsebær, som folk er så glade for denne frugt.

12. Sænker urinsyre:

Ifølge videnskabelige undersøgelser er det blevet bevist, at daglig indtagelse af denne vilde sorte kirsebærjuice kan reducere urinsyreniveauet og dermed forårsage færre smerter. Det kan fjerne krystallerne i leddene, der opbygges for at danne en blokering og dermed forårsage enorm smerte. Sort kirsebær kan løse det og lindre den smerte. På grund af disse sundhedsmæssige fordele ved sort kirsebær er ekstrakterne af denne frugt også kendt som mørk flydende medicin.

13. God post -træningssnack:

Mange mennesker kender ikke til sundhedsmæssige fordele ved sort kirsebær. Frugten har evnen til at reducere ømhed i musklerne og få dig til at føle dig bedre. Dette er en af ​​de bedste fordele ved sort kirsebær, som gør det muligt at indtage det som en godbid efter træning. Hvis du har en is, der indeholder sorte kirsebær, forsyner du ikke bare din krop med fedt og kunstigt sukker, du giver også din krop godheden ved sorte kirsebær.

14. Bekæmper bakterielle infektioner:

Den sorte kirsebærfrugt har evnen til at bekæmpe en række bakterielle infektioner på grund af de sunde egenskaber, der findes i den. Mange mennesker bruger det som velsmagende antibakteriel mad. Frugten er berømt næsten over hele verden på grund af dens organiske fordele. Bekæmpelse af bakteriel infektion ved hjælp af en frugt er den mest naturlige og sunde måde at fjerne sygdomme på.

15. Reducerer neurologiske sygdomme:

Sort kirsebær har en række sundhedsmæssige fordele, og bekæmpelse af neurologiske sygdomme er en af ​​dem. Frugten har vist sig at bekæmpe sygdomme relateret til nerve og eliminere en række nervevæv i kroppen. Læger ordinerer selvsikkert denne frugt til en række mennesker, og derfor er dette en af ​​de sundeste frugter nogensinde.

16. Sænker dårligt kolesterol:

Sort kirsebær kan effektivt reducere det dårlige kolesterolindhold i kroppen. Undersøgelser viser, at regelmæssig indtagelse af sort kirsebærjuice kan sænke LDL -niveauet og derved forhindre hjerteproblemer. Som en kaloriefrugt er sorte kirsebær et sundt alternativ til uønskede og fede snacks!

17. Bekæmper diabetes:

Sorte kirsebær kan øge dit insulinniveau, hvilket igen styrer dit blodsukker. Derfor anbefales sorte kirsebær stærkt til diabetespatienter, især som mellemmåltid. De er også næringsrige og tilbyder C -vitamin, kalium og fiber i gode doser. Dette er en af ​​de bedste fordele ved at spise sorte kirsebær regelmæssigt.

18. Regulerer blodtryk:

Ifølge forskning er sort kirsebærjuice kendt for at sænke den systoliske læsning af dit hjerte. Ved at sænke blodtrykket kan sorte kirsebær forhindre pludselige hjerteanfald og andre hjerte -kar -sygdomme. Der er en evidensbaseret undersøgelse af, at sort kirsebærjuice kan reducere chancerne for slagtilfælde med næsten 35%!

Black Cherry bivirkninger:

Her er nogle af de største bivirkninger ved at indtage sorte kirsebær i overskud:

 • Fordøjelsesforstyrrelser
 • Løs afføring på grund af fiber
 • Intern gas
 • Oppustethed
 • Mavesmerter
 • Allergi på grund af sort kirsebærekstrakt på følsomme maver

Sorte kirsebær er en kulinarisk fornøjelse, der dyrkes i kølige klimaer. Disse frugter er et sjældent syn på det indiske marked og fås i udvalgte onlinebutikker. De koster også en formue, hvilket gør dem til en af ​​de mindre kendte frugter for lokalbefolkningen. Men hvis du får en chance for at tage til udlandet og besøge et af de vestlige lande, kan sorte kirsebær nydes efter behag.