25 Evidensbaserede Besan-fordele til hud, hår og sundhed

Kan du huske de gode gamle dage, hvor det var et ritual hver dag at tage et bad med olie og Besan? Din mor havde helt ret i at lokke dig til at bruge grammel til din hud. Denne fantastiske ingrediens er naturens måde at få dig til at se smuk ud. Besan sundhedsmæssige fordele er den velkendte hemmelighed for gamle indianere. Denne proteinrige ingrediens kan hjælpe med vægttab, kontrollere diabetes og også fremme et sundt hjerte. Det er fordele for en flot hud behøver ikke en særlig omtale. Lad os lære mere om nogle fantastiske besan -fordele for hud, hår og sundhed.

Baserede Besan -fordele til hud, hår og amp; Sundhed

Hvad er Grammel?

Gad vide, hvad der er Besan -mel? Besan mel, også kendt som Indian Gram mel, er lavet af tørrede kikærter ved at pulverisere dem. Det er meget udbredt i indiske køkkener, især til fremstilling af snacks som Pakodas og sandwich. Besan mel bruges også i skønhedsprodukter på grund af dets lysende egenskaber.

Er Besan godt for sundheden?

Nedenfor er nogle af de vigtige grunde til, at Besan -mel kan være så godt for din krop:

 • Hjælper med at sænke det glykæmiske indeks.
 • Har et meget højt proteinindhold.
 • Det er glutenfrit.
 • Høj i næringsværdier.
 • Hjælper med vægttab.
 • Det hjælper med at kontrollere diabetes.
 • Hjælper også med hjertesundhed.

Sådan laver du grammel?

 • Grammel er let tilgængeligt på markedet og kan bruges direkte i dine fødevarer.
 • Hvis du leder efter en hjemmelavet opskrift, skal du bare tørre kikærter i en blender.
 • Sigt det for at fjerne eventuelle klumper og opbevar pulveret i en lufttæt beholder.

Grammel ernæringsfakta:

Lad os undersøge næringsoplysningerne om 100 gram grammel:

 • Kalorier i alt: 387
 • Fed: 7 gm
 • I alt kulhydrater: 58 g
 • Kostfibre: 11 g
 • Natrium: 64 mg
 • Protein: 22 g
 • Kalium: 846 mg
 • Kalk: 4 %
 • Jern: 27 %
 • Vitamin B6: 25 %
 • Magnesium: 41 %

Forskningsbaserede Besan-fordele (Grammel-fordele):

besan sundhedsmæssige fordele

Her fik vi 25 videnskabelige dokumenterede besanmel anvendelser til hud, hår og sundhed. Lad os tage et kig på dem.

1. Kontrollerer blodsukkerniveauer:

Besan er kendt for at have meget lave glykæmiske niveauer i det, hvilket er fantastisk til dem, der har høj diabetes. Man kan bruge melet til at lave parathas og rotis, eller udskifte hvedemelet for også at lave de ønskede retter. Du kan endda stege noget Besan-mel og bruge det som krydderi på dine pommes frites for at gøre dem mere nærende. Dette er en af ​​de bedste grammelfordele.

2. Forebygger hjerteproblemer:

Besan forsikrer dig med et godt hjerte, da det har højt opløselige fibre i det, hvilket hjælper hjertet med at forblive stærkt og sundt i meget lang tid fremover. Selv de mest anerkendte hjertekirurger og specialister anbefaler brugen af ​​Besan frem for alt andet mel til hjertet, siger eksperter.

3. Besan -fordele ved vægttab:

Da besan har et lavt glykæmisk indeks, ville kalorietallet også være lavt, hvorfor fitnessfreaks og eksperter sværger til forbruget af besan, en smoothie af besan er kendt som SATTU i Indien. Det er også lavt i kulhydrater og rigt på protein, hvilket gør det til en god drink efter træning.

4. Reducerer glutenallergi:

Besan har ikke gluten i det, hvilket er korn og især vidunderligt for dem, der har allergi over for gluteninducerede fødevarer. Dem, der lider af cøliaki, kan ikke have gluten, som er et protein. Gluten findes i stor udstrækning i byg og hvede, men ikke i besan. Besan hjælper immunsystemet med at forblive stærkt i processen, og patienten ville også være i stand til at optage alle næringsstofferne samt blive ved med at blive godt næret også.

5. Forebygger anæmi:

Besans mel har fordele ved at håndtere træthed, vægttab og endda jernmangel i kroppen. Ved at indtage Besan i anbefalede mængder om dagen kan du forhindre anæmiske tilstande og forblive sunde. Som en rig kilde til thiamin kan Besan også få dig til at føle dig energisk og forynget.

6. Sundhedsforstyrrelser:

Besan er også godt for dem, der lider af dermatitis herpetiformis, autoimmune lidelser, sklerose, autisme, ADHD og mere. Da det har mange vigtige næringsstoffer som magnesium, calcium, jern og andre vigtige antioxidanter, kan Besan afværge mange kroniske sygdomme ved at give velafrundet ernæring.

7. Nærer huden:

Man kan bruge besan til huden med en knivspids gurkemeje pulver og mælk. Pastaen kan påføres på de synlige dele af ansigt og hals og lad den tørre i ti minutter. Dette er en pakke, der hjælper med at eksfoliere huden og også bringer den fugtgivende effekt tilbage. Besan mel hjælper med at stramme huden, giver den en glød og bringer også elasticitet tilbage. Man kan nyde de bedste grammelfordele for huden ved at bruge det som et badepulver.

8. Eksfolierer død hud:

Besan -fordelene for huden er mange. Som en bodyscrub er besans mel blevet brugt tid igen i umindelige tider. For at fjerne pletter, ryg acne, kropsmærker og fedt i kroppen, prøv at bruge melet som en pakke med mælk og gurkemeje to gange om ugen. Dette er en pakke, der fjerner brunfarven og holder huden sund og frisk.

9. Kontrollerer blodkolesterolniveauer:

De bedste medicinske fordele ved majs Besan mel indeholder ikke transfedt, som kan kontrollere blodkolesterolniveauet, der kan være negativt for dit kardiovaskulære velbefindende. Besan mel indeholder sundt fedt, der kan være overbevisende for at sænke kolesterolet i blodet og hjælpe med at regulere kredsløbsspændingen.

10. Sænker risikoen for brystkræft:

En af de mindre kendte Besan sundhedsmæssige fordele er dens kræftbekæmpende egenskaber. Besan indeholder fytokemikalier kaldet saponiner, som kan fungere som celleforstærkninger. Det kan reducere faren for barmtumor, sikre mod osteoporose og minimere hedeture hos postmenopausale kvinder, der forhindrer hormonrelateret brystkræft.

11. Bekæmper svaghed:

Besan, der produceres ved hjælp af gram, indeholder et højt jernindhold, hvilket gør det perfekt til at bekæmpe mangel på jern eller jernrelateret bleghed i kroppen. Besan har desuden folat, hvilket kan bekæmpe folatmangel forårsaget af skrøbelighed. På denne måde kan chancen for, at du oplever nogen form for skrøbelighed, erstatte dit konsistente mel med besan give dig succesrige resultater.

12. Besan -fordele i graviditeten:

Besan er rig på både folat og jern og giver perfekt næring til gravide. Det bekæmper svaghed og garanterer en legitim neural udvikling af barnet ved at tilføre folat til kroppen. Calciumet, der findes i besan, hjælper desuden med at mindske faren for knogletykkelse ulykke hos gravide damer og med et højt indhold af vitamin B6 fremskynder et godt humør hos de ventende mødre. Langs disse linjer kan besan betragtes som fuldstændig næring til graviditet.

13. Fremkalder god søvn:

Fremme af god søvn er en af ​​de vigtige anvendelser af grammel. Besan indeholder tre afgørende komponenter som aminosyrer, samt tryptophan og serotonin. Tryptophan kan gøre dig stille og rolig. Besan er nyttig til at fremkalde en fredelig søvn, da serotonin er det vigtigste naturlige stof i kroppen, der er ansvarlig for søvn.

14. Antiinflammatoriske egenskaber:

At bekæmpe hudbetændelse for at udnytte fordelene ved besan til hudlidelser, der påfører en ansigtsmaske, herunder grammel, sandeltræspulver og afløb og skylles med koldt vand, når tørt arbejde overvejer. Et andet ligetil valg er at lave en pakke med grammel og sandeltræspulver sammen med nektar, gurkemeje og rosenvand demonstrerer levedygtig.

15. Lyser hård og mørk hud op:

De fleste mennesker på grund af forskellige komponenter skaber skjulte hudområder i albuer, knæ, nakke og underarms. Få under alle omstændigheder disse pletter til at forsvinde ved at ælte en blanding af grammel, citronsaft og yoghurt inden den sidste vask efter tyve minutter. Hale dette med en anstændig afvikling af sesamolie på de påvirkede områder for at holde huden smidig og delikat.

16. Gør håret skinnende og stærkt:

Besan mel, når det blandes med et æg eller endda med æterisk olie og mælk og påføres håret, er en god hårpakke. Dette ville være en hårpakke, der hviler på dit hår i en halv time, og når den er udført to gange om ugen, ville den også få bounce, glans og glans tilbage. Besan mel har fordele ved at gøre dit hår fri for mange hovedbundsrelaterede problemer.

17. Hjælpemidler til bedre kropsfunktioner:

Besan mel indeholder masser af vitaminer og folat, hvilket er obligatorisk for vores krop. Det er disse vitaminer og mineraler, der hjælper med normaliteten af ​​kroppens funktion, og væksten eller udviklingen af ​​den menneskelige krop også. Dette er en af ​​de betydelige anvendelser af Besan for at nyde et godt helbred

18. Afslapper muskler:

Mineraler fundet i besan ville være til stor hjælp for kroppen, især tilstedeværelsen af ​​fosfor og magnesium. Begge elementer er kendt for deres betydning og oxytransmittere og også som antioxidanter. De hjælper også med kollagenproduktionen og afslapning af kropsmusklerne.

19. Blodtryk:

Blodtrykket kan reguleres, når du spiser besanmel, siger eksperter. Det er en god kilde til magnesium, som kan regulere dit blodtryk og forhindrer mange hjerte -kar -sygdomme. Kroniske hjertepatienter rådes til at bruge Besan i små mængder hver dag for et sundt hjerte.

20. Sunde knogler:

Benforstærkning kan også opnås, når du spiser besanmel. Calcium, magnesium og andre vigtige mineraler i Besan kan styrke dine knogler og også forbedre den samlede knogletæthed. Besan er også kendt for at forhindre mange sygdomme som osteoporose.

21. Fjerner fint ansigtshår:

Tilbage i gamle dage var Besan et stort skønhedsprodukt i enhver husstand. Det blev især stævnet af kvinder for at fjerne det fine ansigtshår uden voksning eller kemiske cremer. Kokosolie påføres generøst på huden og støves med Besan -pulver og gurkemeje for at fjerne hår fra rødderne. Brug af denne behandling regelmæssigt kan gøre din hud glat og fejlfri.

22. Forbedrer hjernens sundhed:

Et af de vigtige vitaminer i grammel er folat. Dette er nødvendigt for, at din hjerne fungerer godt. Ved at indtage grammel regelmæssigt får kroppen de nødvendige mængder folat sammen med andre vigtige næringsstoffer. Dette kan stimulere hjernens funktioner og forbedre dets aktivitet.

23. Bekæmper skæl:

Skæl kan være et irriterende problem, når det ikke behandles godt. Hvis du leder efter en naturlig måde at slippe af med denne tilstand, er Besan dit svar. At lave en hårpakke med sur ostemasse, Besan og citronsaft og anvende den på din hovedbund kan reducere irritation og kløe. Det kan også resultere i skinnende, voluminøst hår.

24. Gør håret glat og uden krus:

Besan er en one-stop løsning til alle dine hårbehov. Især for dem, der lider af tørt og skørt hår, med krusede ender, er Besan et fantastisk naturligt middel. Brug af en hårpakke med Besan og Curd kan fugte dit hår og også styrke rødderne. Regelmæssig anvendelse af denne pakke kan give dig glat hår, der er værd at prale af.

25. Tilbyder øjeblikkelig retfærdighed:

Skal du holde fest om aftenen og bekymre dig om din kedelige hud? Bare rolig! Besan kan komme dig til hjælp og fungere som akutskønhedsplejerske. Påfør en maske af Besan til ansigtet med lidt citron, gurkemeje og honning og lad det sidde på din hud i 15 minutter. Vask det af for at opleve øjeblikkelig magisk retfærdighed, som intet produkt kan give dig. Dette er en af ​​de populære måder at bruge grammel til ansigtet.

Bedste måder at forbruge Besan på:

anvendelse af grammel

Der er mange måder at forbruge Besan på, såsom:

1. Sattu:

 • En blanding af en spiseskefuld besan med honning og lime og vand.
 • Dette skal være som en smoothie og drukket på tom mave.
 • Det holder dig fyldt den bedste halvdel af dagen og hjælper også med afføring.
 • Dette er den bedste måde at bruge Besan til vægttab.

2. Pakodas:

 • Yummy med chutneys, den ydmyge pakoda kan laves ved hjælp af besan og løg, besan og chili eller besan med urter og enhver veggie efter eget valg.

Besan bivirkninger:

Selvom Besan har vidunderlige virkninger på kroppen, kommer det med et sæt bivirkninger. Lær disse grammel -bivirkninger at kende, før du begynder at bruge det i din kost:

 • Dårlig fordøjelse
 • Flatulens
 • Diarré
 • Mavesmerter

Er du overrasket over at kende disse utrolige Besan -fordele for sundhed? Denne usungte helt har beskyttet din krop og hud uden at skulle bruge for meget. Besan er absolut en allrounder, når det kommer til at få dig til at forblive sund og smuk. Det tilrådes dog at indtage Besan i en sund form, nævnt ovenfor og undgå stegte Besan -fødevarer. Så hvad venter du på? Tid til at ligne en million kroner ved at piske en super ansigtspakke op med Besan!