25 fantastiske tomatfordele til hud, hår og sundhed

Synet af røde, saftige tomater er en godbid for ømme øjne! Tomater er fyldt med saftig, syrlig smag og er en fast bestanddel i næsten alle retter. Fra supper til salater, pickles til soltørrede former, Tomater er utroligt alsidige at bruge. Sammen med deres kulinariske fordele er tomater fyldt med vitaminer og mineraler for at hjælpe dig med at nyde et godt helbred. De er også ganske overkommelige og økonomiske måder at give god ernæring hele året rundt. I denne artikel lærer vi mere om tomatfordelene for sundhed, hår og hud, deres ernæringsfakta og bivirkninger.

sundhedsmæssige fordele ved tomater

Hvad er tomater?

Tomater er rødfarvede frugter, som ofte kategoriseres som grøntsager. Historien tyder på, at tomater stammer fra Sydamerika, som derefter blev introduceret for europæerne. De er en af ​​de mest dyrkede og meget brugte fødevarer i verden, hovedsageligt i form af supper og saucer. Også kaldet “kærlighedsfrugter”, kommer tomater i forskellige former, størrelser, farver og sorter.

Er tomater sunde?

Tomater er en af ​​de sundeste fødevarer på planeten. De er kaloriefattige frugter, som er tæt pakket med ernæring. Tomater er rigelige på C -vitamin, som øger dit immunsystem og bekæmper mange infektioner. De er også fyldt med antioxidanter, som kan afværge flere former for kræft. Desuden er det kendt at spise tomater hver dag for at fremme vægttab sammen med næring af din hud og dit hår.

Tomatnæringsfakta:

Nedenfor er næringsværdien af ​​tomater pr. 100 gram portion:

 • Tomatkalorier: 26.8
 • Kulhydrater i alt: 5,8 g
 • Kostfibre: 1,8 g
 • Protein: 1,3 g

Tomat vitaminer:

 • A -vitamin: 25 %
 • C -vitamin: 32 %
 • K -vitamin: 15 %

Tomatmineraler:

 • Kalium: 10 %
 • Mangan: 8 %
 • Magnesium: 4 %

Evidensbaserede tomatfordele til hud, hår & Sundhed:

Her fik vi 25 vidunderlige tomatfordele til sundhed, hår og hud. Lad os tage et kig på dem.

tomatfordele

1. Forebyggelse af prostatakræft:

De fytonæringsstoffer, der findes i tomater, ville hjælpe mænd med at holde sig langt væk fra prostatakræft. Den faldende ville også blive taget hånd om, når lycopen, der findes i tomater, kommer ind i kroppen. Mænd hader for det meste grøntsager, så hvad du kan gøre er at have tomater i deres salater eller lave pasta med tomatsauce og servere. Hvis han træner, lav ham et glas tomatjuice hver morgen på tom mave, han ville takke dig for det.

2. Sund bugspytkirtel:

Også bugspytkirtlen bør plejes, og til det ville saften eller en salat med tomater i gøre underværker. Kræft i bugspytkirtlen kan undgås, når overforbrug af alkohol stoppes, da oxidationsprocessen også ville stoppe. Men takket være carotenoiderne og beta-caroten i tomaten ville kroppen blive plejet, især bugspytkirtlen, siger eksperter.

3. Holder hjerteproblemer væk:

De sundhedsmæssige fordele ved tomater omfatter beskyttelse af hjertet. Lycopen i tomater kan reducere LDL -niveauet og også forhindre blod i at størkne. Kalium i tomater kan reducere blodtryksniveauet ved at sænke natriumniveauerne i kroppen. Dette forhindrer igen kardiovaskulære problemer som pludselige slagtilfælde eller blodpropper.

4. styrker immunsystemet:

Anvendelsen af ​​tomater til børn er rigelig. De tilføjer ikke kun smag og smag til retterne, men også at spise en tomat hver dag kan øge immunsystemet. Det er en grøntsag, der er elsket af selv kræsne spisere. Det er også kendt for at forhindre blytoksicitet hos små børn og anbefales til acidose.

5. Rig på kostfibre:

Sammen med den saftige frugtkød indeni er tomatskræller fremragende kilder til flavonoider, der giver frugterne en rig rød farve. De har antioxidanter, antiallergi og antiinflammatoriske egenskaber. De er også gode i fibre, der kan skubbe tarmbevægelserne inde i tyktarmen. Det er derfor, det anbefales at spise tomater med skallen på.

6. Hjælpemidler til vægttab:

Tomatsuppe fordele ved vægttab kendes af sundhedsaspiranter. Der er masser af næringsstoffer at finde i en tomat, og når du spiser eller juice den lille op, ville du være mæt i lang tid. Ikke underligt, at folk, der er på slankekur, sværger ved tomatens kraft, og det hjælper også med at tabe sig, især når de har været på tom mave, når som helst i løbet af dagen.

7. Antioxidantrig:

Den ydmyge tomat er et kraftcenter af antioxidanter, hvilket er gode nyheder for dem, der er bevidste om deres helbred og hud. Hvis du ikke vil have veggien som en veggie, have den som juice og sørg for, at den er frisk, ville du få alle fordelene lige meget. Antioxidanterne vil beskytte kroppen mod de skadelige UV -stråler fra solen og også holde huden i god stand i lang tid. Antioxidanterne har også magt til at bekæmpe skader på frie radikaler, som hvis de ikke kontrolleres, kan skabe elendighed for vores hud og også forårsage kræft.

8. Fordele mod ældning:

Endnu engang, hvis du vil have en hud, der ser ud og føles frisk, ung og smidig, eller gerne vil nedbringe aldringsprocessen, ville en tomat om dagen gnides på huden eller endda indtages rå gøre underværker. Forurening og andre elementer rundt omkring kan spille truant, men tomaten med alle sine kræfter kan hjælpe, siger kilder

9. Korrekt kropsfunktion:

Tomater har mange næringsstoffer, vitaminer og mineraler i sig, og du vil have masser af vitamin A, C og K i kroppen sammen med folat, fiber og kalium. Selv vandet i grøntsagen ville holde kroppen fyldt, og det giver det menneskelige system mulighed for at fungere og fungere perfekt godt, siger eksperter

10. Forebygger IBS:

De fleste af os lider af afføring og irriterende forstoppelse, som kan være irriterende og rystende at starte dagen med. Tomaten har også beføjelser til at helbrede, takket være overflod af fiber i den, siger eksperter. Fordøjelseskanalen ville blive hjulpet, tyktarmen ville blive holdt fri for sår og kræft, og afføringen ville også være let. Overskydende affald og toksiner ville blive absorberet af grøntsagen, toksiner ville blive elimineret, og de indvendige ville blive renset også.

11. Øger øjeblikkelig energi:

På udkig efter energi, kraft og vitalitet ville næringsstofferne i tomater give det og meget mere. Dette skyldes, at tomater har meget kalium og natrium i sig, afgørende for at give kroppen energi. Du ville nu være klar til at slå stresset, og især når dit første måltid om morgenen er et glas tomatsaft eller salater med tomat i.

12. Reducerer tommer:

Vægttab og taljestyring sikret, når du har en tomat på tom mave hver morgen og før hvert måltid. Tomater er allierede til kropskondition og hjælper derfor også med vægttab. Veggien er et kraftcenter af fibre, som holder maven fuld i meget lang tid fremover. Dette er en af ​​de største fordele ved at spise tomater til vægttab.

13. Renser dit system:

Tomater hjælper med at afgifte kroppen på flere måder end én, kort sagt hjælper det med at fjerne toksiner og affaldsmateriale og holder kroppen hydreret hele dagen lang. Dette sker på grund af de store mængder kostfibre, lycopen og andre antioxidanter, der findes i kroppen. Tomatsaft er derfor uundværlig for en kostplan. Dette er en af ​​de bedste fordele ved rå tomater.

14. Strålende hud, ansigt og skinnende hår:

Fordelene ved at spise tomat til hud og hår er mange. Denne vitamin A- og K -fødevareindhold får dit hår til at se silkeagtigt og skinnende ud. Hvis du er bekymret for din kedelige tekstur af hår, uanset om du har en tør eller fedtet hovedbund, er det den bedste løsning at spise rå tomater eller tilberede varer. Det ville også hår din hår rod stærk. Denne antioxidante fødevare forhindrer dit hår i at blive kruset hovedsageligt i vintermånederne.

Det bruges også som ansigtsrens i forskellige produkter, da tomat indeholder et højt indhold af lycopen. Rå tomat kan bruges til at fjerne solbrænden. Det milde syreindhold i tomat renser dit ansigt og får det til at se forfriskende ud. Men det foreslås at anvende på din ikke så ofte. Komponenterne i tomat hjælper med at bekæmpe acne og fjerner også de døde og de beskadigede hudceller.

15. Fremme af knoglesundhed:

Tomater hjælper knoglen sund ved at opretholde stærke knogler. Komponenter eller næringsstoffer, der er nødvendige for at styrke knoglerne, er calcium og K -vitamin, som findes i tomater. Begge disse komponenter hjælper med at reparere knoglevæv og styrke vores knogler. Minimumskravet til calciumniveau for knogler, tænder og anden kropsmekanisme kompenseres af tomater. Det opretholder calciumforholdet i vores krop. Den rige tilgang af antioxidant i tomater er også forbundet for at forbedre knoglesundheden.

16. Sunde nyrer:

Ifølge undersøgelsen har tomater vist sig at være de bedste til at reducere den høje risiko for sten i nyrerne, og derfor bevarer den din nyre i en sund tilstand. At spise tomater uden frø bekræfter at være bedst til at reducere nyresten ifølge nogle undersøgelser. Det forhindrer os også i at have galdeblæresten på sigt. Det fungerer som et rensemiddel og fjerner de giftige stoffer fra kroppen. Forekomsten af ​​urinvejssymptomer reduceres drastisk ved at have denne mad i din kost. De beskytter også kroppen for at blive smittet fra diarré.

17. Skarp vision:

Vitamin A, der findes i tomater, er bedst for dine øjne og dit syn. Det forbedrer dit syn. Mange øjensygdomme som natblindhed skyldes hovedsageligt A -vitaminmangel. Så denne fødevare hjælper med at bekæmpe og helbrede denne særlige mangelsygdom. Andre fødevarer er også tilgængelige, som kan helbrede denne sygdom, men tomaten er let tilgængelig, kan spises i enhver form eller med andre fødevarer og har mange andre kvaliteter. Andre komponenter som lutein, betacaroten og zeaxanthin hjælper også med at forbedre dit syn, giver bedre syn og beskytter øjnene mod degeneration.

18. Forebyg kræft:

Tomater har en unik egenskab, som hjælper med at reducere kræftrisikoen. De forhindrer forskellige former for kræft. De reducerer risikoen for brystkræft, prostatakræft og mavekræft. Væksten af ​​kræftceller bliver reduceret på grund af tilstedeværelsen af ​​en antioxidant kaldet lycopen i tomater. Også større mængder carotenoider som alfa -carotenoider, betacarotenoider og zeaxanthin reducerer også risikoen for brystkræft.

Kogte tomater er for det meste nyttige til at producere større mængder lycopen, så det er også at foretrække at spise kogte tomater bortset fra rå i salater. Denne naturlige fødevare med et rigt fiberindhold reducerer risikoen for prostatakræft ved at bevare tyktarmens sundhed. Saponin phytonutrient, alfa-tomatine, reducerer væksten af ​​prostataceller.

19. Bevar blodsukkerniveauer:

Tomater hjælper også med at genoprette den biokemiske balance hos diabetespatienter. Biofysiker ifølge deres seneste undersøgelse har vist, at det hjælper med at opretholde den biokemiske balance og giver et sundt liv. Lycopen, der findes i tomater, opretholder den normale tilstand hos diabetikere. Så folk, der har tomat i deres maddiagram, vender tilbage til normal tilstand, mens andre forbliver på det niveau.

20. Forhindrer galdesten:

I henhold til undersøgelser betragtes tomater som galdeblærevenlige fødevarer. De virker ved at reducere betændelsen i din blære for at forhindre dannelse af sten. Detox -fordelene ved tomater kan også fjerne toksiner og skylle uønskede mineralforekomster ud, der fører til stenene.

21. Tomatfordele for hud:

Fordelene ved tomatjuice til huden er mange. Tomatsaft fungerer som en vidunderlig toner, som kan krympe dine åbne porer og give en glat effekt. Det hjælper også med at behandle acneudbrud på din hud med dets antibakterielle egenskaber. Tomatsaft er rig på C -vitamin og kan også lette din teint og give dig et strålende udseende.

22. Forebygger solskoldning:

Tomat kan bruges som en naturlig SPF, som kan beskytte din hud mod solens skadelige stråler. Det kan endda behandle eksisterende solskoldninger ved at påføre kold tomatsaft på din hud. Tomatsaft kan reducere betændelsen i huden og tilbyde beroligende lindring til de berørte områder. Dette er en af ​​de bedste fordele ved tomat i ansigtet.

23. Fjerner døde celler:

Tomat tilbyder vidunderlige eksfolierende egenskaber, som hjælper med at fjerne de døde celler fra din hud. Ved at gnide en tomatskive direkte på dit ansigt og din hals i cirkulære bevægelser, kan du bemærke synligt glat og lys hud. Tomatsaft trænger også dybt ned i dine porer for at rense din hud indefra.

24. Behandler skæl:

Tomat behandler skæl med sine svampedræbende egenskaber. C -vitaminet i saften kan også effektivt kontrollere kløefornemmelsen og hvide flager i din hovedbund. Bare pres lidt tomatjuice og påfør den direkte. Massér i 10 minutter og vask af med lunkent vand for de bedste resultater.

25. Forhindrer hårtab:

Tomatsaft forbedrer blodcirkulationen i din hovedbund for at styrke dine hårsække og nære dem indefra. Den er også rig på jern og folat, hvilket er vigtigt for dit hårs velbefindende. Massering af hår med tomatjuice kan reparere skaden på dine tråde og konditionere det godt. Det behandler også tørhed og skørt hår!

Tomatbivirkninger:

Selvom tomater er gode for helbredet, fører de til mange bivirkninger, når de indtages for meget. Her er nogle af de største ulemper ved at spise tomater:

 • Acid Refluxes
 • Allergiske reaktioner
 • Gastrointestinale problemer
 • Nyresten
 • Irritabelt tarmsyndrom
 • Mundsår
 • Diarré
 • Højt natriumindtag
 • Urinproblemer
 • Ledsmerter
 • Åndenød

Er du ikke overrasket over at kende disse utrolige fordele ved tomater? Disse ydmyge frugter er fyldt med naturens godhed for at tilbyde dig det bedste af ernæring. Du kan smide nogle friske tomater i dine salater for en syrlig smag eller puree den til at bruge som en lækker sovs. Det er ikke alt! Hvis du holder dig til grænserne og indtager det i friske former, kan tomater forbedre levetiden og kvaliteten af ​​dit liv. Så hvad stopper dig? Tag nogle friske tomater, og nyd din vej til et godt helbred.