Hvordan bruges gurkemeje til diabetes?

En voldsom sygdom, der tiltrækker verden i dag, er diabetes. Der var engang, hvor vores bedsteforældre sagtmodigt sagde nej til slik, der klagede over deres blodsukkerstigning og diabetes. Så spredte det sig langsomt til fædrene, og desværre har diabetes i dag udvidet sin klo til selv unge teenagere.

Det starter med en defekt bugspytkirtel, som ellers ville udskille den perfekte mængde af et hormonpeptid kaldet insulin, hvilket igen ville hjælpe muskuloskeletale celler og tage sig af sukkeret i dit blod. Når sukkeret i blodet er metaboliseret, ville det finde sted for noget sukkerindtagelse, som igen ville blive metaboliseret af insulinet. Diabetes er en kronisk tilstand, hvor kroppens evne til at metabolisere insulinet eller producere det bliver defekt, eller den perfekte mængde insulinflow stuntes. Som et resultat fortsætter sukkeret i blodet med at hobe sig, indtil det bliver fuldstændig kaos for kroppen. Diabetes mellitus, der er kronisk, vil sandsynligvis blive hos dig hele dit liv, og derfor er der behov for en alvorlig foranstaltning for at dæmme op for sygdommen.

Sådan bruges gurkemeje til diabetes

Der er normalt to typer diabetes. Type 1 skyldes hovedsageligt den yngre generation på grund af mangel på hormonalt insulin. Type 2 er dog mest almindelig, hvor kroppens evne til at producere tilstrækkelig ødelægges eller skader.

Som indianere har vi altid stolet på vores forskellige hjemmelavede praktiske elementer, når det kommer til hærdning. Selvom der er lægeundersøgelser, har noget supplerende eller komplementær hjælp lige fra det hyggelige hjem aldrig været en dårlig idé. Krydderier og urter er vores forte, og krydderiet ‘gurkemeje’ redder derfor dagen.

Når nogen først tænker på, at gurkemeje er en kur mod diabetes i stedet for bitter græskar, ville man tro, at det er absurd, men nylige undersøgelser verden over har afsløret, at gurkemeje eller som vi kalder på hindi ‘haldi’ er en sikker skudsygdom for at hjælpe diabetespatienter.

Dem af dem, der endnu ikke kender gurkemeje, det er en ingefærfamilie med en gul-orange nuance, der i vid udstrækning bruges i Asien og Indien ikke kun til at tilberede lækre måltider, men også som skønhed og læge på grund af dets antiinflammatoriske egenskaber . Al denne tid har gurkemeje været en kur mod feber og nys, forkølelse og influenza, men lidt vidste du, at det kunne være lægen til din diabetes.

Insulinregulering:

Dens antimikrobielle og antiglykæmiske egenskaber sammen med et drys af antioxidantegenskaber ville regulere produktionen af ​​insulin i vores krop. Når der er tilfælde af utilstrækkelig insulin, arbejder gurkemeje gennem det punkt, hvor det tvinger kroppen til at producere den korrekte mængde, der er nødvendig for at metabolisere blodsukkeret og fedtstoffer, mens blodsukkeret i vores krop reduceres af den antiglykæmiske egenskab.

Insulin resistens:

Gurkemejen en gang i din krop vil også hjælpe i de problemer, som insulinresistens og insulinfølsomhed står over for.

Fedme:

En af hovedårsagerne til, at diabetes får skylden, skyldes fedme som lægens påstand. Dette tilskynder hovedsageligt til type 2 -diabetes, hvor nok fedtceller ikke metaboliseres, hvilket forårsager insulinfald, da fedtcellerne formerer sig dag for dag. Som følge heraf bliver det producerede insulin utilstrækkeligt. Gurkemeje indeholder en egenskab kaldet curcumin, som vides at eliminere ophobning af fedtceller, hvilket reducerer sandsynligheden for diabetes og fedme og dermed hjælper de berørte med at tabe et par kilo.

Triglyceridniveau:

Gurkemeje hjælper også med at kontrollere insulinproduktet ved at afbalancere sukkeret i blodet og triglyceridniveauer i vores krop.

Styrkelse:

Med insulindråberne i vores krop kan man på grund af hyppig vandladning eller af en anden grund blive svag. Gurkemeje øger ikke kun insulinniveauet, men hjælper også med at helbrede dine generelle problemer med at styrke dine indre organer for bedre funktion.

Antibiotikum:

Når der ikke er nok styrke i vores krop, er visse vira tilbøjelige til at gøre os til deres værter, og det er når gurkemejes antibiotiske egenskaber hjælper med at beskytte vores kroppe mod disse skadelige patogener.

Sådan bruges gurkemeje til diabetes?

Lad os tale om gurkemejemælks fordele ved diabetes, da det er en af ​​de bedste måder at forbruge gurkemeje på. Diabetikere kan også prøve gurkemeje te.

Menneskelige kliniske undersøgelser har vist, at inklusion af gurkemeje som en del af kosten for diabetikere har en glukosesænkende effekt. Det forbedrer også betacellens funktion og forbedrer oxidation og udnyttelse af fedtsyrer. De sænker også blodsukkeret ved direkte at arbejde på leverens glukoseproduktion. Bortset fra disse er der dokumenteret flere virkninger i kliniske undersøgelser.

Gurkemeje er et fantastisk og fantastisk alternativ til at kurere diabetes, men det skal ikke betragtes som en kur. Det kan bruges til at modvirke virkningerne af diabetes og tages med måde som en del af den diabetiske diæt. Du skal stadig konsultere en læge for korrekt behandling og pleje. Gurkemeje sænker blodsukker, kolesterol, beskytter vores øjne og nyrer og hjælper med at forhindre kræft. Gurkemeje har været i brug i århundreder og er kendt for sine antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber. Så brug det sammen med din mad, te eller mælk, og bliv sund!

Gurkemeje til diabetes