Sådan bruges fenegreek til diabetes og dens bivirkninger

Bukkehornkløver blade og frø, der almindeligvis er kendt som methi i Indien, fås fra en type urt. Det er virkelig et spekuleret krydderi, som er meget udbredt i indiske køkkener til at krydre forskellige opskrifter som karryretter, dals og vegetariske retter. Selv methi blade bruges til madlavning. Methi frø er stærke i smagen, og de er meget bitre efter smag.

Sådan bruges fenegreek til diabetes & amp; Dens bivirkninger

Bukkehorn er rig på fiber, protein, C-vitamin, kalium, niacin, jern, alkaloider, lysin, L-tryptophan, og det indeholder også en forbindelse kendt som diosgenin, der har østrogenlignende egenskaber samt steroide saponiner. Disse forbindelser behandler de fleste menneskelige problemer. Det være sig en skønhedsbehandling, hårpleje eller sundhedsrelaterede problemer; bukkehorn er berettiget til at løse ethvert problem. Bukkehorn virker som en modgift mod hår og hudproblemer.

Sådanne bukkehornsfrø, der bruges sundhedsbehandlinger, er hjemmelavede og er billige, så alle kan prøve dem til deres specifikke hedeproblemer. Fenugreeks frø er let tilgængelige og kan købes i enhver købmand.

Bukkehorn har bevist resultater til behandling eller sænkning af diabetes hos mennesker. Da diabetes er en sådan sygdom, der findes i mindst ét ​​medlem af hver familie, er det den bedste måde at kontrollere diabetesniveauet på ved regelmæssigt at bruge naturlige ingredienser. I fenegreek er en naturlig opløselig fiber kendt som Galactomannan til stede, som er effektiv til at bremse hastigheden af ​​sukkeroptagelse i blod. Aminosyrer er også til stede i bukkehorn, der er ansvarlig for at inducere produktionen af ​​insulin.

Diabetes typer er af type 1 og type 2. Mange undersøgelser og medicinske tests har vist, at bukkehorn er mere gavnligt for behandling af mennesker, der er ramt af type 2 -diabetes. Indtagelse af bukkehorn havde betydeligt sænket blodsukkerniveauet hos mennesker med type 2 -diabetes. Tilstedeværelsen af ​​galactomannan hjælper med at reducere den hastighed, hvormed sukker absorberes i blodet. Derfor anbefales fenegreek til diabetikere at indtage 500 mg fenegreek to gange dagligt for at kontrollere deres problem.

Flere reachers og medicinske tests har vist, at bukkehornsfrø er nyttige til at forbedre de mest metaboliske symptomer, der er forbundet med både type 1 og 2 diabetes hos mennesker. De hjælper os ved at sænke blodsukkerniveauet og forbedre glukosetolerancen. Det hjælper også ved at bremse releasen af ​​glukose til blodstrømmen.

Få metoder til brug af Bukkehorn:-

Lad os se metoderne til brug af Bukkehorn til behandling af diabetes, eller vi kan sige, at trin til at bruge methi til behandling af diabetes.

1. Bukkehornblade:

Rengør methi -bladene først, og brug dem i din opskrift. Du kan enten tilberede den i din opskrift eller bruge dem til at pynte din opskrift.

2. Bukkehornfrø:

Vask methi -frøene i almindeligt vand og knus dem lidt. Kog disse knuste frø i varmt vand og lad det køle af. Efter 2-3 timer siles frøene fra vandet og drikkes som en te.

Sug nogle bukkehornsfrø i en kop vand og opbevar det natten over. Fjern frøene om morgenen og sigt vandet. Drikke dette vand hver morgen på tom mave reducere blodsukkeret.

3. Bukkehornfrø pulver:

Steg nogle bukkehornsfrø i en gryde ved lidt varme, til frøene bliver mørkebrune.

Blend de ristede frø til et fint methi -pulver, og bland det med vand eller foretrækker d juice eller tag dem som kapsler.

Tips før brug af Bukkehornfrø:

Bukkehornkløver har også få bivirkninger såsom astma og sænkning af blodsukkerniveauet hos diabetikere. Diabetiker bør være forsigtige, når de bruger denne urt til at kontrollere blodsukkerniveauet, da de ofte sænker dem for lavt.

Man bør altid konsultere en læge, før man bruger en urt til behandling af diabetes for at sikre, om det er sikkert at bruge eller ej. Der er mange urter, herunder bukkehorn, som også indeholder risikoen for at forårsage meget lave blodsukkerniveauer, når de tages sammen med ordinerede diabeteslægemidler.