A 9 legjobb puha játék csecsemőknek

A csecsemők első kapcsolata a külvilággal elsősorban a játékokon keresztül történik. Mint ilyenek, a játékok fontos forrásai a külvilág felfedezésének. Emellett érzékszervi stimulációt, valamint vizuális és bizonyos esetekben akár hallási stimulációt is biztosítanak. Különösen a csecsemőknek szánt puha játékok jelentik a kényelem forrását, és így a legtöbb csecsemő biztonságos menedéknek tekinti őket.

Különböző puha játékok babáknak:

1. Mackók:

puha játékok csecsemőknek

Akárcsak a felnőttek és serdülők, a mackókat is szeretik a babák. Valójában ezek az egyik legkeresettebb babajátékok. Nemcsak rendkívül kényelmes ölelési formájuk miatt szeretik őket, hanem azért is, mert társaságként és biztonságként szolgálnak a csecsemők számára.

2. Töltött baba:

Puha játékok babáknak töltött babának

A kitömött babát a kislányok egyik legmegfelelőbb puha játékának tekintik. A baba társként szolgál a csecsemők számára, és gyakran barátja a hitnek. Mint ilyen, a baba kognitív, szociális és érzelmi készségei egy kitömött baba használatával fejlődnek.

3. Puha labda:

Puha játékok csecsemőknek-lágy labda

A kisfiúk egyik legnépszerűbb puha játékának tekintik, a puha labda nem más, mint szövetből vagy más puha anyagból készült labda. Alkalmasabb csecsemőknek, mint más golyók, mert dobása és rúgása kisebb sérülésveszéllyel jár, és mivel a csecsemők törékeny korban vannak, a puha labdát részesítik előnyben.

4. Plüss állatok:

Puha játékok babáknak-plüss állatoknak

A majmoktól, elefántoktól, zsiráfoktól és oroszlánoktól a medvékig, macskákig, vízilovakig és nyulakig a baba puha játékszereként kapható plüssállatok sokfélesége végtelen. Ezek az állatok átlépik az életkor és a nem határait, és minden csecsemő számára megfelelőek. Még a csecsemők növekedésével is elkezdik használni ezeket a lágy, plüss állatokat, amelyek különböző érettségi fokúak, kezdve az állatok felismerésével a bonyolultabb játéksorozatokhoz. Valóban elengedhetetlenek a baba egészséges fejlődéséhez.

5. Interaktív töltött játékok:

Puha játékok csecsemőknek-interaktív töltött játékok

A hagyományos baba puha játékok mellett az új technológia lehetővé tette egy új típusú, interaktív kitömött játék létrehozását. Ezek a puha játékok képesek kölcsönhatásba lépni a csecsemőkkel abban az értelemben, hogy elénekelhetnek egy népszerű dallamot, és arra bátoríthatják a babát, hogy ugyanezt tegye, vagy alapvető modorokat közvetítsen: „Jó reggelt”, „Kérlek” vagy „Köszönöm”. Így végül jobb nyelvi és szövegértési készségeket nevelnek a babába.

6. Disney karakterek:

Puha játékok babáknak-Disney karakterek

A Disney karakterek népszerűsége és relevanciája bármely generáció számára nem tagadható. Még a csecsemők számára is a plüss Disney karaktereket tartják a legjobb puha játékoknak a csecsemők számára. A számos Disney hercegnő babától, amely puha játékként szolgál a kislányok számára, Mickey és Minnie egér, Donald Kacsa és Micimackó szerint, mint a kisfiú puha játékai, a szerethető karakterek listája végtelen.

7. Ujjbábok:

Lágy játékok babáknak-ujjbábok

Az ujjbábok érdekes és egyedi típusú puha játékok. Különféle karaktereket képviselnek, amelyeket az ujjakon lehet viselni, és így a csecsemőket érdeklik a legjobban. Nem szokványosak és pusztán az ujjak mozgatásával vezérelhetők, ezért a babák annyira szeretik őket!

8. Puha kialakítású párnák:

Puha dizájn párnák babajátékokhoz

Az egyik legjobb puha játék csecsemőknek egy puha párna kedvenc színes rajzfilmfigurájával, vagy olyan általános kialakítással, mint egy pillangó vagy madár. Ezek a párnák alvó barátjukként szolgálnak, és megmagyarázhatatlan kényelmet biztosítanak a babának.

9. Csíptethető vagy lógó puha játékok:

Felcsíphető vagy függő puha játékok csecsemőknek

Ezek a puha játékok különösen népszerűek, mert bárhol beállíthatók. Lehet felakasztani a csecsemő edzőtermének boltívére, vagy akár az autóba utazás közben. A baba szekrényére vagy a babakocsijára is elhelyezhetők!

A puha játékok izgalmasak, de ugyanakkor kockázatosak is, mivel nagyon könnyen összegyűjtik a port. Ezért fontos, hogy a gyámok alaposan és rendszeresen mossák őket, hogy igaznak bizonyulhassanak a baba növekedésében várt szerepükhöz..