9 jógapóz ízületi gyulladásban – hogyan kell csinálni és előnyei

Itt minden új jóga az ízületi gyulladáshoz. Egyikünk sem akarja átvészelni a fájdalmat, és mindannyian egészséges életet szeretnénk. Az ízületi gyulladás ijesztő lehet, és a jóga megközelítések gyógyíthatnak egyet. Ha nem hisz nekünk, nézze meg ezt az útmutatót! Az ízületi gyulladáshoz megfelelő és megfelelő jógával és a megfelelő gyakorlatok megválasztásával nagymértékben megszabadulhat az ízületi gyulladás különböző tüneteitől, mint például a fájdalom, gyulladás és merevség. A jóga jó az ízületi gyulladáshoz? Teljesen! A válasz igen! Az ízületi gyulladás jógagyakorlata lényegében gyengéd és rugalmas gyakorlatokat foglal magában, például a különböző ízületek kíméletes nyújtását, amely javítja a hajlékonyságot, míg a mély légzés csökkenti a szorongást és a frusztrációt, amelyet az ízületi fájdalom okoz..

Jóga pózok ízületi gyulladásban

Most szabaduljon meg minden ilyen egészségügyi problémától egy ilyen jóga ízületi gyulladásra. Ha kíváncsi arra, hogy a jóga segíthet -e az ízületi gyulladásban, ebben a cikkben megvitatjuk az ízületi gyulladásos betegek számára fontos jóga néhányat, amelyek mindenképpen pozitív hatással lesznek a betegek állapotának megfordítására.

Mi az ízületi gyulladás?

Az ízületi gyulladás olyan betegség, amelyben a beteg ízületi gyulladást tapasztal. Ebben az állapotban egy ízület vagy több ízület is érintett lehet. Több mint 100 típusú ízületi gyulladás létezik, amelyek különböző ízületeket foglalnak magukban, és eltérő kezelési irányúak. Az ízületi gyulladás 2 leggyakoribb típusa azonban az osteoarthritis (OA) és a rheumatoid arthritis (RA).

Az ízületi gyulladás tünetei:

Az ízületi gyulladás az ízületi gyulladás fő feltétele. Az ízületi gyulladás különböző tünetei a következők:

 • Ízületi fájdalom
 • Az ízületek merevsége
 • Duzzanat
 • A mozgástartomány csökkenése
 • Az ízületek körüli bőrpír
 • Étvágytalanság
 • Fáradtság és fáradtság
 • Ha nem kezelik, a súlyos RA akár az ízület deformációjához is vezethet

A fenti tünetek mellett megfigyelték, hogy a betegek ízületi gyulladása reggel rosszabb. Az ízületek merevebbek, mint általában nappal, így a mozgás még nehezebb.

Mi okozza az ízületi gyulladást?

Testünk ízületeit szilárd, mégis rugalmas szövetek kötik össze, amelyeket porcnak neveznek. Azok a szerepek, amelyek megvédik az ízületeket az ütéseketől, és elnyelik a mozgás során az ízületekre nehezedő nyomást. Ízületi gyulladás esetén csökken a porcok mennyisége a szervezetben. A test normális kopása miatt az OA az ízületi gyulladás leggyakoribb típusa. Míg az ízületi gyulladás másik leggyakoribb formája, az RA autoimmun betegség. RA, a szinoviumban a porcokat tápláló folyadék érintett, ami mind a csont, mind az ízület porcjának megsemmisítéséhez vezet.

A jóga az ízületi gyulladás gyógymódja

Az ízületi gyulladás gyógymódjaként az elsődleges cél az, hogy csökkentsük a fájdalmat, és megakadályozzuk az ízületek további károsodását. Míg a fűtőbetétek és a jégcsomagok nyugtatóak és átmeneti enyhülést nyújtanak, a jóga a legjobb gyógymód, amely nemcsak enyhíti a fájdalmat, hanem segíti az ízületek ízületi állapotának visszafordítását.

Jóga ízületi gyulladáshoz – 9 hatékony póz:

Hogyan segít a jóga az ízületi gyulladásban? Az alábbiakban bemutatjuk a 9 egyszerű, de hatékony jóga ászanát az ízületi gyulladáshoz, amelyek segítenek a hosszú úton.

1. Balasana (gyermekpóz):

jóga ízületi gyulladásra

Ez egy nagyon egyszerű, de hatékony jóga a csípőízületi gyulladáshoz. Ebben az ászanában könnyedén és óvatosan nyújthatja a derék- és csípőizmokat. Nagyszerű módszer a gerinc és a csípőhajlítók rugalmasságának javítására. Így teheti meg:

Módszer:

 • Ülj a térdedre.
 • Tedd szét a térdeidet, hogy a térded között és a nagy lábujjaidon ülhess.
 • Hajoljon előre, és próbálja megérinteni a fejét a padlón
 • Nyújtsa ki a karját párhuzamosan a fülével, és nyújtsa ki, amennyire csak tudja.

Előnyök:

Ez egy nagyszerű ászana, amellyel javíthatja csípőhajlítóinak és a hát rugalmasságát.

2. Macska -tehén póz (Marjaryasana – Bitilasana):

jóga ízületi gyulladásra

Ha valakit zavar a hátfájás, akkor ez egy kötelező gyakorlat a hátizmok ellazítására. Ez a legjobb jógaforma a nyaki ízületi gyulladásban is. Így teheti meg.

Módszer:

 • Szálljon le négykézlábra, kezét vállon elválasztva, ujjait széttárva, térdét csípővel szétválasztva.
 • Most emelje fel előre a mellkasát, és hajlítsa meg a hátát úgy, hogy az ülő csontok felfelé nyúljanak.
 • Most kerekítse ki a gerincét, húzza be és fel a köldökét.
 • Ismételje meg ezt legalább 5 alkalommal.

Előnyök:

 • Javítja a gerinc és a csípő rugalmasságát
 • Segít a testtartás javításában.
 • A nyak okozta fájdalom az ízületi gyulladás miatt ebben a formában nagymértékben enyhíthető.

3. Tehénarc póz (Gomukhasana):

Tehénarc póz (Gomukhasana)

Ez egy nagyszerű ászana különféle ízületek, például térd, csukló, nyak és hát ellazítására. Ez a legjobb jóga térdízületi gyulladásban.

Módszer:

 • Rakja a jobb térdét közvetlenül a bal térd fölé, csúsztassa őket a középvonal felé.
 • Emelje fel a bal kart a mennyezet felé, és hajlítsa a könyökétől a hátához.
 • Vegye a jobb kart hátra a könyökből hajló külső jobb oldalról.
 • Próbálja összefogni a kezét a háta mögött.
 • Lélegezzen normálisan.
 • Engedje el és ismételje meg a másik kezével és lábával.

Előnyök:

 • Ez egy egészséges gyakorlat, amely nyújtja a kezét, a csuklóját, a vállát, a karját, a mellkasát, a hátát és a térdét.
 • Ez az ászana nagy szerepet játszik a testtartás korrekciójában, amely ízületi gyulladás miatt deformálódhatott. Kiváló jóga a kezek ízületi gyulladására.
 • Gyógyítja a merev vállakat és gyakran segít az isiász kezelésében
 • Ez segít a szexuális betegségek kezelésében is.

4. Hídpóz (Setu Bandh Asana):

Hídpóz (Setu Bandh Asana)

Ez nagyszerű jóga a nyaki ízületi gyulladásban. Ebben a testtartásban a nyakat óvatosan előre és hátra húzzuk, ami segít ellazítani és csökkenteni a fájdalmat.

Módszer:

 • Feküdjön le laposan a hátára, kezével a teste mellett, tenyerével lefelé.
 • Hajlítsa meg a térdét, és tartson csípőtávolságot a lábai között.
 • Most óvatosan emelje fel testét a hátáról úgy, hogy megtámasztja kezét és lábát.
 • Húzza be a vállát, és próbálja megérinteni a nyakát a mellkasához.

Előnyök:

 • Ez az ászana segít a testtartás korrekciójában, és enyhíti az izmok és az ízületek merevségét.

5. Lefelé néző kutya póz (Adho Mukho Svanasana):

Lefelé néző kutya póz (Adho Mukho Svanasana)

Ez egy nagyszerű ászana, amely segít enyhíteni az ízületi gyulladás okozta hát- és nyakmerevséget. Emellett kijavítja a test testtartási hibáit is. Ez is egy csodálatos jóga a térdfájdalom arthritisben.

Módszer:

 • Álljon négykézlábra csípőtávolsággal a lábakban és válltávolsággal a karokban
 • Most húzza fel a csípőjét egyenes térddel, és nyújtsa ki a karját.
 • Húzza be a nyakát úgy, hogy a fülek a karok és a szemek vonalában legyenek a térdre nézve. A végső testtartás úgy néz ki, mint egy fordított V.

6. Surya Namaskar vagy A híres napüdvözlet:

Surya Namaskar vagy A híres napüdvözlet

A „Surya” hindi nyelven napot, a „namaskar” pedig üdvözlést jelent. A Surya Namaskar vagy a napköszöntés kiváló módja a rutin megkezdésének. Összesen 12 lépést tartalmaz. Az első néhány lépés nyújtja a hátizmokat, míg az utolsó néhány a vádlija izmait. A benne található gyakorlatok kombinációja elősegíti az izmok felmelegedését, és finom izomérzetet ad az izmok használatától. csukló és bokája.

7. Vrikshasana vagy The Tree Pose:

Vrikshasana vagy A fa póz

A fa póz magában foglalja, hogy összecsukja a kezét egy namaskar helyzetben a feje felett, és az egyik lábát a másik combjára támasztja. Az eredmény egy fa látszatát kelti, innen a név. Ez a póz kihasználja a bokáját, és kinyújtja a comb és a csípő izmait is. Segít eltávolítani a bokájában esetleg összegyűlt folyadékot, ami duzzanathoz vezet.

8. Virabhadrasana vagy A harcos póz:

Virabhadrasana vagy A harcos póz

A Virabhadrasana vagy a harcos póz három fő lépésből áll. Egyenesen állsz, majd úgy ugrálsz, hogy a lábad most szét legyen választva, majd emeld fel mindkét karodat úgy, hogy párhuzamosak legyenek a talajjal, és végül fordítsd a fejed egyik oldalra, és hajlítsd meg annak az oldalnak a térdét. Ügyeljen arra, hogy teste egyenes maradjon. Maradjon ebben a helyzetben legalább 15 percig. Ezután végezze el a másik oldalt. Ez az ászana kiváló módja az összes izom nyújtásának. Eltávolítja a merevséget, amely korábban ott lehetett. Ez nagyszerű jóga ízületi gyulladásban szenvedő időseknek.

9. Trikonasana vagy a háromszög póz:

Trikonasana vagy a háromszög póz

A „Trikona” háromoldalt vagy háromszöget jelent. Ez egy egyszerű gyakorlat, amely szintén része az aerob rutinoknak. Egyenesen áll, lábával legalább 4 méterre egymástól. Ezután fordítsa ki a jobb lábát kilencven fokkal, és a bal lábát egy kicsit befelé. Álljon kényelmesen, és győződjön meg arról, hogy súlya mindkét sarkán kiegyensúlyozott. Ezután lassan hajoljon jobbra, miközben a hátát teljesen egyenesen tartja. Próbálja meg jobb kezével megérinteni a talajt, miközben bal kezét felfelé mozgatva tartsa egyenes vonalban a jobb kézzel. Ez a gyakorlat kitágítja az egész testet.

Ezenkívül érdemes kipróbálni néhány más ászanát, mint például a Bridge Posture vagy a SetuBandhasana, a Cat Stretch vagy a Marjariasana és a Corpse Pose vagy Shavasanat, de mielőtt bármilyen jógarendet választana magának, konzultálnia kell orvosával a korlátozásokról. az ízületi gyulladás a testére kényszerítheti. Míg a jóga segít leküzdeni az ízületi gyulladás okozta nehézségeket, nem akarja túlterhelni a testét és rontani a helyzetén.

A jóga és az ízületi gyulladás közvetlen összefüggésben vannak. Ez az útmutató segít többet megtudni a jógáról az ízületi gyulladás állapotáról, és arról, hogyan lehet a legjobban legyőzni és leküzdeni ezt a fizikai állapotot rendszeres jóga gyakorlással. Ha Ön valaki, aki ebben a súlyos ízületi gyulladásban szenved, ez az Ön számára. Próbálja ki ezt, és ossza meg velünk, ha a fent leírt jóga gyakorlása után enyhülést tapasztalt az állapotában.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Gyógyítható -e az ízületi gyulladás jógával??

Válasz: A jóga mindenképpen lehetőség az ízületi gyulladásban szenvedők számára. A testmozgás nemcsak a személy javát szolgálja és javítja az ízületek mozgását, hanem ellazítja az ember elméjét és csökkenti a stresszt. Az ízületi gyulladást mindenképpen gyógyítani lehet jógával.

Q2. A jóga megakadályozza az ízületi gyulladást?

Válasz: A jóga javítja az ember fizikai és pszichológiai állapotát. Ellazítja az izmokat, csökkenti a stresszt, és így a jóga rendszeres gyakorlása megelőzheti az ízületi gyulladást.

Q3. Soroljon fel 5 Iyengar jóga pózot ízületi gyulladásra.

Válasz: Az Iyengar jóga kiváló jóga ízületi gyulladás esetén. Az Iyengar jóga különféle kellékeket használ, és a kellékek szépsége az, hogy módosítható a speciális igények kielégítésére. Az alábbiakban bemutatjuk az 5 Iyengar jóga pózot az ízületi gyulladáshoz:

 • Hanyatt fekvő ászana vagy támogatott Savasana
 • Supta Baddhakonasana
 • Bharavajasana
 • Salamba Sarvangasana
 • Viparita Dandasana

Q4. Mi a Baba Ramdev jóga ízületi gyulladásra?

Válasz: Baba Ramdev, az ász jóga szakértője néhány egyszerű és könnyű jógagyakorlatot javasolt, amelyek segítségével kiküszöbölheti az ízületi gyulladást a szervezetből. Ez más néven Baba Ramdev jóga ízületi gyulladásra. Ramdev javasolta nekünk az ízületi gyulladáshoz való jógát:

 • Gyermek póz
 • Térd -mellkas póz
 • Híd póz
 • Galamb póz
 • KapalBhatiPranayam

Q5. A jóga ronthatja az ízületi gyulladást?

Válasz: Mítosz, hogy mivel a jóga annyi csavarást és hajlítást foglal magában, hogy több kárt okoz, mint bármi jót, és ronthatja az ízületek ténylegesen rossz állapotát. Valójában a jóga rendszeres gyakorlása javítja az izmok erejét, az ízületek rugalmasságát, valamint kontrollálja a stresszt és javítja a hangulatot. Tehát nem, a jóga nem ronthatja az ízületi gyulladást. Célszerű azonban megfelelő irányítás mellett csinálni, mivel a rossz testtartás veszélyesnek bizonyulhat.