9 legjobb jógatipp kezdőknek

A jóga a mai napig az egyik legcsodálatosabb gyakorlattípus. Mindazok, akik nemrég kezdték el tanulni a jógát, az alábbi iránymutatásokból megkereshetik a jó tippeket és javaslatokat. A jógának sok előnye van abban, hogy egy dolog a legfontosabb: a lelki béke és az egészséges test.

A legjobb jógatippek kezdőknek

Kiváló jógatippek kezdőknek:

Ez a cikk a jóga alapvető lépéseiről, a jóga elindításának alapvető szükségleteiről és néhány egyszerű jógatippről szól a kezdőknek a jóga jobb megértése érdekében.

1. Lélegezzen:

A jóga helyes gyakorlásához fontos, hogy lélegezzen. A légzés segít ellazulni, és megőrzi a testtartását és helyzetét. Fiatalítja az érzékeit, és frissnek és élőnek érzi magát. Nyújtás közben is fontos, hogy folyamatosan lélegezzen. A jóga nagyon értelmetlenné válik e légzési technika alapvető lépése nélkül. A légzés az egyik fő és nagyon fontos dolog a jógában, minden kezdőnek gyakorolnia kell a könnyű jóga érdekében.

2. Mosoly:

A jóga gyakorlásának egyik legfontosabb oka a boldog és egészséges élet. Mivel a jóga elsősorban felelős a feszültség és a gondok levezetéséért, nagyon fontos, hogy mosolyogjon. És ennek természetesnek kell lennie. Ha nagy erőt érez, és a mosolya eltűnik, mindig emlékezzen arra, hogy lehet, hogy rosszul csinálja.

3. Meditálj:

A jóga fontos eleme a meditáció. Mélyítik a gyakorlataidat, és arra is ösztönöznek, hogy maradj fókuszban. A meditációs jóga növeli a koncentrációs szintet, és elégedettséget és könnyedséget biztosít belülről. Különféle ászanákra is felkészítenek.

4. Készíts naplót:

Ha naponta részt vesz jógaóráin, látni fogja, hogy sok új tanulnivaló van, és rengeteg megjegyzést kap az oktatójától. Ezért nagyon fontos a napló vezetése. Az összes testtartás és visszajelzés feljegyzése segít megérteni a teljesítményét, és arra is ösztönöz, hogy emlékezzen sok olyan dologra, amelyet valószínűleg elfelejt.

5. Megfigyelés:

A jóga egyik fontos tippje a megfigyelés. Mindig észre kell vennie, hogy melyik lábára hajlik támaszkodni állva, és melyik kezét használja a legnagyobb valószínűséggel állandóan. Ezek nagyon apró dolgok lehetnek, de biztosan javítani fogják az ászanáidat, amint megszokod őket.

6. Használja a szőnyeget:

Annak ellenére, hogy ez aprónak tűnik, nagyon fontos a szőnyeg használata jóga közben. Mivel a padló túl kemény, a nyújtások és az ászanák kissé nehezebbé válhatnak, mint kellene. Ha még nincs, szerezze be hamarosan. Biztosan érezni fogja a különbséget.

7. Készítse el saját könyvtárát:

A jógával kapcsolatos könyvek és CD -k nagyon értékesek, mivel végső soron minden olyan részletet és tippet szolgáltatnak, amelyek a jóga professzionális gyakorlásához szükségesek. A Jóga -szútra vagy a Patandzsali és a Bhagvad -gítá egy példánya néhány olyan könyv, amelyekkel kezdheti.

8. Kerülje a kritikát:

Ahhoz, hogy kitűnjön a jógában, meg kell ismernie mindazokat a negatív gondolatokat, amelyek távol tartanak ettől. Mindenkinek kétségei vannak önmagával kapcsolatban, és nem szükséges, hogy mindig igaza legyen. A körülötted lévő emberek nem mindig tudják a legjobbat. Ezért fontos, hogy adj magadnak egy kis időt, maradj pozitív, és ne add fel túl korán a reményt.

9. Alvás időben:

Ha nem alszik időben, lehetetlen kora reggel felkelni egy jó meditációra, majd egészséges reggelire és hosszú sétákra. Ehhez meg kell szabadulnia minden olyan tevékenységtől, amely késő este ébren tart. Ezenkívül megfelelő alvásra van szüksége, ha javítani szeretné jógakészségeit. Ezért menjen lefeküdni időben, és aludjon egy jót, mielőtt minden friss és fényes lehet.

Jóga tippek kezdőknek

Egyszerű jóga ászanák kezdőknek:

Az alábbiakban felsoroltuk a 10 nagyon egyszerű jógapóz listáját, valamint a kezdőknek szóló előnyöket és előnyöket.

  • Tadasana (hegyi póz)
  • Baddha Konasana jóga (kötött szög póz)
  • Kapalbhati Yogasana
  • Bhujangasana (Cobra Pose)
  • Balasana (gyermekpóz)
  • Savasana (holttestpóz)
  • Prasarita Padottanasana (Széles lábú előrehajlás)
  • Makarasana (krokodil póz)
  • Trikonasana (háromszög póz)
  • Vajrasana (gyémántpóz)