A 10 legjobb jógaóra Mumbaiban kezdőknek és szakértőknek

A jóga Indiából származik, mint az elme és a test fegyelme, ahol a helytelen légzés, a pontos testtartás és a pozitív gondolkodásmód jelentős szerepet játszik. A fizikai és szellemi gyakorlatok kombinálásával a jóga minden korosztály számára az egyik legjobb gyakorlatnak bizonyul. Manapság számos jógaórát találhat Mumbaiban, amelyek segítenek felfedezni testének és elméjének minden lehetőségét és határait. Abban az esetben, ha fáradt a futásban egy olyan városban, amely soha nem áll meg, és új készségeket szeretne fejleszteni, akkor a jóga az út. A jóga nemcsak a fizikai erőnléti céljaid elérésében segít, hanem javítja a közérzetedet is. Segít fejleszteni az irányítást az elméd felett, és megalapoz. Tapasztalja meg ennek az ősi fitneszformának az összes előnyét, ha az alábbi cikkben olvassa el a legjobb 10 jóga tanfolyamot Mumbaiban.

A legjobb jógaórák Mumbaiban kezdőknek és szakértőknek

Tanuljon jógát ezekről a legjobb jógaórákról Mumbaiban:

1. Nirvana Jóga és Meditációs Központ, Andheri:

A városi élet nyüzsgése soha nem múlik el, de amikor jóga stúdiót talál a Yoga Mumbai szívében, nem hagyhatja ki. A jóga elsajátításának tökéletes módja egy jó oktató, és ez a jógaközpont személyes figyelmet szentel minden tanulónak, és kényelmes időbeosztásukkal és egész nap futó kötegeikkel megtalálhatja az Önnek megfelelő időt és helyet. jóga tovább. Ha legközelebb Andheriben lesz, ugorjon be erre a helyre, hogy többet megtudjon.

 • Cím: 2. épület, 123. lakás, 1. emelet, Akshay Giri Kunj, Paliram Road, BMC Office Lane, Andheri West, Mumbai – 400058, BSES kórház és vasútállomás közelében.
 • Kapcsolatba lépni: +919152254550

2. Iyengar Yogashraya, alsó parel:

B.K.S Iyengar, a neves jógi megalapította az Iyengar jógát Mumbaiban. Ezek az intézmények csak ősi gyakorlási módszereket alkalmaznak. Iyengar jóga óráik a mumbai tudományágban intenzívek, és akik alaposan meg akarják érteni a jógát, látogassanak el erre a helyre. Különleges tételeket kínálnak a jóga számára a Mumbai -i gyerekeknek és a hölgyeknek. És segítenek az orvosi betegségekben és mentális retardációban szenvedőknek is. Különleges programokkal is rendelkeznek a hátrányos helyzetűek számára. Tehát ha ismersz valakit, aki igénybe vehetné az ingyenes jógaórákat, tudassa vele. Ahhoz, hogy jobban megérthesse ezt a mesterséget és fitt legyen, nézze meg az Iyengar Yoga Institute Mumbai -t. Ez Mumbai legjobb jógaórái közé tartozik

 • Cím: Iyengar Yogashraya, Elmac House, 126 Senapati Bapat Marg, Lower Parel, Mumbai – 400013, Maharashtra. India
 • Kapcsolatba lépni: +91-22-2494 8416
 • Weboldal: http://bksiyengar.com/modules/Institut/Yogashra/yogashra.htm

3. Isha jógaközpont, Mumbai:

A Sadhguru által alapított Isha jógaközpont Mumbaiban Mumbai egyik legjobb jógaközpontja. Speciális programokkal rendelkeznek kezdőknek és haladóknak. Állandóan Dél -Indiában találhatók, de rendszeresen tartanak workshopokat Mumbai -ban havonta több helyszínen. Ez a jógaóra Navi Mumbai -ban (Vashi) egy bevezető tanfolyam. 2019. június 19-25. Próbálja ki ezt a jógaórákon a navi Mumbai -ban

 • Cím: Mewar Bhavan, Juhunagar Road Sector 14 Mg Complex near Gaodevi Temple Vashi, Mumbai India.
 • Kapcsolatba lépni: 9041609895
 • Weboldal: https://isha.sadhguru.org/in/en/program-details/nojs/21407

4. Jóga Shirley Batiwala -val, Colaba:

Jógaórákat keres Dél -Mumbaiban? Csak az Ön számára találtunk egyet. Ez a női jóga tanár Mumbaiban követi az Iyengar jóga Mumbai fegyelmet és képzi tanítványait, hogy kitűnjenek a mesterségben. A Mumbai -i gyerekek jógaóráinak kötegei külön vannak, és jóga tanfolyamokat is tartanak terhes nők számára. Lépjen be és próbálkozzon egy üléssel, vagy foglaljon le 12 ülést egy hónapban. Ez a jógaképző intézet Mumbaiban segít elérni fitnesz céljait pillanatok alatt.

 • Cím: Cusrow Baug pavilon, Shahid Bhagat Singh Road, Colaba Causeway, Colaba, 400001
 • Kapcsolatba lépni:+917738289538

5. Patanjali Chikitsalaya, Andheri West:

A Ramdev Baba jógaórák Mumbaiban nem más, mint a Patanjali Jóga Intézet világhírű, és most is Mumbaiban található! Itt jógaleckéket találhat orvosokkal és speciális oktatókkal együtt, amelyek segítenek a jóga tanulásának kielégítő élményében. Ennek a jógastúdiónak a nyitva tartása 10 és 20 óra között, a mumbai Patanjali jógaórákon. Ismerje meg a jóga meditatív és fizikai folyamatait, és adjon energiát az életének. Foglalja le jóga tanárát Mumbaiban még ma.

 • Cím: 31/33, LaxmiPlaza, Ground Floor, Inside Laxmi Industrial Estate, New Link Road, SAB TV Rd, Suresh Nagar, Andheri West, Mumbai, Maharashtra 400102.
 • Kapcsolatba lépni: 088282 81935

6. Asztanga jóga stúdió, Borivali:

A Borivaliban található Ashtanga Yoga Studio az egyik legjobb jógastúdió Mumbaiban. Többféle fitnesz edzésük van. Zumba órákat, jógaórákat és erő jóga órákat tartanak nőknek. A Power yoga Mumbai a jóga új, modern formája, amely felgyorsítja az eredményeket és bizonyos ütemben mozdulatokat tartalmaz. Tanuljon a legjobbaktól az Ashtanga Stúdióban, és most töltse ki edzettségét. Itt találja a legjobb erő jóga órákat Mumbaiban

 • Cím: 12. iroda, 3. emeleti Ajanta kiállítói épület, L T Road, Borivali West, Mumbai – 400092, Floridával szemben & Merwan Cake Shop, A Spice Republic étterem felett
 • Kapcsolatba lépni: +919152865446

7. A Jóga Intézet, Powai:

A Mumbai Jóga Intézet nagy hírű és az egyik legjobb az országban. Ez a legjobb jóga Mumbaiban számos programot tartalmaz, amelyek közül kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. A legjobb az intézetben, hogy otthoni órákat is kínálnak. Ez azt jelenti, hogy személyre szabott figyelmet és kiterjedt tanulást kap otthonában. Leckéket is tartanak azoknak, akik jógát szeretnének tanítani. Tanít ​​a legjobb jógaiskolában Mumbaiban? Csak egy telefonhívásnyira van.

 • Cím: The Yoga Institute, Powai C – 308, Kailsh Business Park, Hiranandani Link Road, Powai, Mumbai 400079.
 • Kapcsolatba lépni: 09820696800
 • Weboldal: https://theyogainstitute.org/powai/

8. A jógaház, Bandra:

Ez az egyedülálló hely, amelyet az egészség szerelmesei vezetnek, jóga stúdió plusz kávézóként is működik! Igen. Számos programjuk van, amelyek segítenek elsajátítani a jóga gyakorlatait és következetes gyakorlattal; annyi előnnyel jár az életedben. Mi a jobb, ha az óra után vegán chai latte -t ​​kortyolhat! Milyen tökéletes módja a fiatalításnak.

 • Cím: Nargis Villa/Water Bungalow Sherly Rajan Road, Nr. Rizvi, Opp. ICICI Bank, Bandra (W)
 • Kapcsolatba lépni: 08655045001
 • Weboldal: http://www.yogahouse.in/contact/#branch-bandra-mumbai.

9. Holisztikus tanulás, Tardeo:

Ha szeretné javítani jólétét és fejleszteni az erőt, akkor itt a helye. A jóga közeg a holisztikus gyógyuláshoz, amely segít elmének és testének megőrizni az egészséges életmódhoz szükséges egyensúlyt. A holisztikus tanulás során felfedezheti ezeket a lehetőségeket, javíthatja a jógát és javíthatja életének minőségét. Céges rendezvényeket is vállalnak, és jógaleckéket kínálnak otthon.

 • Cím: Navyug Nagar Building, Forjett Hill Road, Tardeo, Mumbai – 400034, Bhatia Kórházzal szemben
 • Kapcsolatba lépni: 09152955790
 • Weboldal: http://www.holistiquelearning.com/

10. Yog Mandir, Andheri (W):

Végül, de nem utolsó sorban; A Yog Mandir tökéletes azok számára, akik terhességi vagy prenatális jógaórákat szeretnének végezni Mumbaiban. Ez a hely a hagyományos jógatechnikákra specializálódott, egy kis ájurvéda segítségével. Az Ayurveda fokozza a jóga folyamatát, és így számos diák elégedetten távozik egészséges eredményekkel és elégedettséggel. Különleges jógaórákat tartanak a férfiaknak is. Jelentkezzen most, hogy megváltoztassa az életét.

 • Cím: 68/48-D, Manish Nagar, Andheri West, Mumbai-400053, négy bungaló
 • Kapcsolatba lépni: 09152855093

Jóga tanárok Mumbaiban:

A következőkben a jógaoktatók nevei találhatók Mumbaiban

 • Shirley Batiwala
 • Bharat Thakur
 • Sandeep Kumar
 • Ajit Tapaswi
 • Maud Chuffard
 • Durgesh Lokhande
 • Kinnari Jivani
 • Krupa Domadia
 • Megha Runwal
 • Prashant Bajpai

Itt akár speciális terhességi jógaórákat is tarthat Mumbaiban. Az intézetek többsége jógaórákat is testreszab a terhes hölgyeknek Mumbaiban, különleges követelményeiknek megfelelően.

Ez volt Mumbai tíz legjobb jóga tanulási központja. A fenti helyek egy része ingyenes jógaórákat kínál Mumbaiban vagy jógaórákat otthon Mumbaiban, és külön jógaórák is vannak a gyerekeknek. A jóga a helyes módja annak, hogy összetartsa az életét. Kiegyensúlyozza a mentális és fizikai teret, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezze az életét. Itt van az egészséges életmód és a stresszmentes élet.

Ha ez a cikk segített, kérjük, ossza meg észrevételeit a megjegyzésekben. Ha úgy gondolja, hogy ez a cikk hasznos lehet valakinek, kérje meg, hogy nézze meg.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Milyen jóga stílus a legjobb?

Válasz: A jógában nincs legjobb vagy legrosszabb. A jógának különböző stílusai vannak, és meg kell találnia a legjobban illőt. Az érintett tényezők az életkor, az egészségi állapot, a fitneszcélok, és ami még fontosabb, a temperamentum. Néhány stílus gyors tempójú, a fiatalítás érdekében. És egyes stílusok lassú üteműek, a helyreállításhoz. Néhány technika meditáción alapul. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet, és kezdj el tanulni. A jógának nincs korhatára. Bárki, aki tanulni és kitartani szeretne, jógával kezdheti. Javítja az életerőt, és segít olyan betegségekben, mint a pajzsmirigy, a vérnyomás stb.

Q2. Melyek a jóga előfeltételei?

Válasz: Egyik sem. Bármilyen életkorú, formájú, magasságú, súlyú lehet, és továbbra is szívesen látjuk a jógaórán. Ez a fajta gyakorlat természetesen alkalmazkodó, és segít, mivel fizikai testtartást, légzőgyakorlatokat és meditatív lelkiállapotot kombinál, ami segíti az egész testet. A jóga senkit sem korlátoz. A rugalmasság olyasmi, amit a jóga következetes gyakorlása után érünk el. A jógázáshoz nem kell rugalmasnak lennie; jógázol és rugalmas vagy. A jóga segít a fogyásban is!

Q3. Segít nekem a jóga, méregtelenítés?

Válasz: Igen, igen, és igen! A jóga évszázadok óta bizonyítottan pihentető. A gyengéd mozdulatok és testtartás, valamint a szabályozott légzés segít enyhíteni a stresszt és a szorongást. A légzőgyakorlatok segítenek a szervezet méregtelenítésében, az emésztőrendszer tisztításában és a gyomor boldogságában is! A jóga és a meditáció segít a mentális betegségekben és depresszióban szenvedőknek is. A jóga pedig segít konstruktívvá tenni gondolatait valami konstruktívvá, és jobban kontrollálhatja az elméjét. A jóga fiatalítja a testet és a lelket. Ha stresszes hete volt a munkahelyén, a jóga segít a stressz levezetésében és a következő hét újratöltésében.