A prána jóga ászanái és előnyei

A prána jóga a prána szóból ered, ami lélegzetet jelent. Most a légzés létfontosságú szerepet játszik életünkben, ami nélkül lehetetlen élni. A prána jóga nemcsak azt tanítja meg, hogyan kell helyesen lélegezni, hanem azt is, hogyan kell irányítani. Ennek a gyakorlatnak a megértését a következő bekezdések ismertették.

Prána jóga ászanák és előnyei

Íme a legjobb ászanák és a prána jóga előnyei.

1. Méh lélegzése:

prána jóga

A méhek légzése az egyik legegyszerűbb ászana, amelyet a test és a lélek megnyugtatására használnak. Mindössze annyit kell tennie, hogy csendes helyen ül, egyenes gerinccel felfelé. Csukja be a szemét és lélegezzen. Most helyezze ujjait a szemére, és kezdjen el hangos zümmögést hallani. Győződjön meg róla, hogy hangos. Végezze el ezt a mintát körülbelül hat -hétszer.

2. Koponya fényes légzés:

A koponya ragyogó lélegző pránajáma érdekében kényelmes helyen kell ülnie. Tartsa egyenesen a gerincét, és hagyja, hogy a tenyere a térdén legyen. Most lélegezzen be. Kilégzés közben kezdje el húzni a gyomrát. Húzza be a köldökét. Hagyja, hogy a lélegzete átáramoljon a tüdején. Vegyen 20 ilyen lélegzetet, és lazítson. Tartsa csukva a szemét.

3. Alternatív orrlyukú légzés:

Ehhez bal kezét a bal térdére kell helyeznie, és tenyerét nyitva kell hagynia az ég felé. Helyezze a mutató- és középső ujját a szemöldöke közé. Legyen gyűrűsujja a bal orrlyukon, a hüvelykujja pedig a jobb orrlyukon. Most próbálja lenyomni a hüvelykujját a jobb orrlyukon, és óvatosan lélegezzen. Váltogassa az oldalakat, és tegye ezt körülbelül 9 -szer.

4. Egyenlő légzés:

Az egyenlő légzés, amely Sama Vritti néven is ismert, segít jobban összpontosítani. Ehhez könnyű pózban kell ülnie, és be kell csuknia a szemét. Most számoljon négyig belégzéskor, majd számoljon további négyig kilégzéskor. Végezze el ezt többször, mielőtt befejezésnek nevezi.

5. Oroszlán lélegzete:

Lions Breath

Az oroszlán lélegzetéhez térdelnie kell, és a kezét a térdére kell helyeznie. Lélegezzen be az orron keresztül, és kilégzéskor „ha” hangot ad ki. Nyújtsa ki a nyelvét, és próbálja meg elérni az állát. Lélegezzen be és ismételje meg ezt körülbelül ötször.

6. Hűtőlevegő:

Üljön kényelmes helyzetben, és lélegezzen mélyen. Most forgassa el a nyelvét, és illessze a végeit az ajkai közé. Lélegezzen be a nyelvén létrehozott csövön keresztül. Lélegezzen ki és ismételje meg ezt ötször. Hűvös leheletet kap.

7. Óceáni lélegzet:

Ocean Breath jóga ászana

Belégzés és kilégzés a szájon keresztül. Hangolja ki a torka hátsó részét kilégzéskor. Amikor jól érzi magát, kezdje el tonizálni a torkát belégzés közben is. Ez hangos zajt fog hallani, ami nagyon hasonló.

8. A prána jóga előnyei:

A nyugodt és nyugodt lelkiállapot érdekében nagyon fontos a prána jóga gyakorlása. Ez segít a légzés szabályozásában, megszüntet minden elzáródást és a feszültség, szorongás vagy félelem érzését. Az elméd kellemes szakaszba kerül, és sokkal energikusabbnak és elevenebbnek fogod érezni magad. A prána jóga minden bizonnyal az egyik legjobb módja annak, hogy egyszerű módon szabályozza az életét.

9. Lélegezz örömmel prána jógával:

Fontos, hogy lélegezzen ki stresszt, és lélegezzen be örömöt. És ezt könnyen megteheti a prána jóga segítségével. A különböző légzőgyakorlatok és technikák nagy változásokat hoznak személyiségében. Fokozza a légzést és biztosítja a gazdag oxigénellátást.