Adho Mukha Svanasana (lefelé néző kutya póz)- Hogyan kell csinálni, és milyen előnyökkel jár

A jóga a testgyakorlatok egyik legerősebb formája, amelyet világszerte gyakorolnak. A jóga legtöbbször előnyben részesül a hagyományos edzőtermi foglalkozásokkal szemben, a nyugalom és összeszedettség, de soha nem hátrál meg a célkitűzéstől. A jóga révén nemcsak a fizikai egyensúlyunkat tartjuk fenn, hanem megtisztítjuk magunkat attól a belülről, ahol az összetett nyugalmat és lelki békét elérhetjük a jóga egyszerű cselekedetével. A különböző fajták széles választékát tekintve itt van egy klasszikus jóga, amit Adho Mukha Svanasana -nak hívnak, vagy inkább a lefelé tartó kutyának.

Adho Mukha Svanasana (lefelé néző kutya póz) Hogyan kell csinálni, és milyen előnyökkel jár

Hogyan kell csinálni?

Mielőtt rátérnénk ennek a gyakorlatnak az előnyeire, itt van egy részletes lépésről lépésre a jóga elvégzésének módja. Óvatosan egyensúlyozva a testét négykézláb, egy egyszerű légzésgyakorlat, amelyet a testmozgással összehangolnak. Ez a gyakorlat, amelyet széles körben lefelé kutya néven is ismernek, arról a testtartásról kapta a nevét, amely négyre hasonlít.

Mielőtt elkezdené, használjon szőnyeget alapként, ami kissé kényelmesebbé teheti a dolgokat. Most szálljon le négykézláb, hogy a háta a földhöz igazodjon. A lapockáknak szélesen kell lenniük egymástól, tenyerével mindkét oldalon lefelé a földre támaszkodva.

Most kezdje el a kilégzéssel, és miközben felemeli az alsó részét, úgy, hogy most ívet formál a hasával befelé. Nyújtsa ki a karját és a térdét, hogy tökéletes fordított V -t alkosson, és rögzítse a helyzetet néhány másodpercre vagy egy percre, mielőtt elengedné a testtartást és visszatérne az eredeti helyzetbe. Amíg elengedi a testtartást, ne felejtse el belélegezni.

Hogyan segít nekünk?

Ezzel a jóga a reggeli teendők listájával búcsút mondhat azoknak a makacs hátsó izomfájdalmaknak. Miközben csavarod és nyújtod a tested, a hátizmok hatalmas része rugalmasságnak van kitéve. Ez egy jó gyakorlat azoknak a velőproblémáknak is, amikor a gerincén gyors húzás és nyújtás megy keresztül, ezáltal biztosítva annak rugalmasságát.

adho mukha szvanasana

Ezzel a gyakorlattal a nyak- és vállproblémák is megoldhatók. Miközben fordított V -t formáz, próbálja kiegyenlíteni a nyakát a talajjal, és egyenesítse ki a karját. Így a váll és a nyak izmait jó edzésre tudja helyezni.

Az emésztés a legjobb esetben az egyik áldás, amely akkor érheti Önt, ha elkezdi gyakorolni ezt a gyakorlatot. A kilégzés, szünet és belégzés, miközben csavarod és nyújtod magad, mindig jót tesz az emésztőrendszerednek.

Az öregedés egyik hátránya a vérnyomásproblémák kezelése. Ez az oka annak, hogy ez a gyakorlat elengedhetetlen az Ön és a nyomása számára, amelyet ezzel a gyakorlattal állandó szinten lehet tartani, elkerülve az ingadozásokat.

A sinus szenvedése nehéz, különösen a kínzó fájdalommal kell megbirkózni, ezért ideális megpróbáltatás, hogy ezen a testtartáson keresztül gyakorolja a légzést, ami segíthet abban, hogy távol tartsa a sinusfájdalmakat.

A lefelé irányuló kutya nemcsak a testnek, hanem az elmének is kedvez, valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy a depresszió, a fáradtság, a nyugtalanság és az irritáció enyhíthető ezen a szakértői folyamaton. A depressziót gyakran összefüggésbe hozták a másodlagos testproblémák forrásával, ezért itt van egy módja annak, hogy mindezt megfékezzük ezen keresztül.