Dvi Pada Sirsasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga, amely a világ leggyakoribb gyakorlata, a leghatékonyabb és leghatékonyabb orvosság számos fizikai, mentális és lelki betegség vagy betegség ellen. Teljesen költségmentes és rendszeres gyakorlással lehetővé teszi az egészséges és stresszmentes életet. Ha fáj a hátad vagy a csípőd, vagy alvászavarod van, vagy még akkor is, ha mentális zavart tapasztalsz, próbáld meg beiktatni a jógát a napi rutinodba, és magad is megtapasztalod a varázslatot.

Jelenleg különböző jógapózok léteznek, de a jelenleg tárgyalt DviPadaSirsasana szanszkrit szavak. A Dvi kettőt jelent, Pada láb vagy láb, Sir fej, Asana pózot vagy testtartást jelent. Ennek a gyakorlatnak a nehézségi szintje kissé magas, ezért ne hagyja abba a próbálkozást, ha az első néhány próba során nem sikerül.

DviPadaSirsasana

Hogyan kell csinálni

Most lehet, hogy az elején nem sikerül tökéletesen ezzel a gyakorlattal. Így a türelem és a fókusz a legfontosabb kulcsfontosságú tényezők a helyes testtartáshoz. Kezdje azzal, hogy kényelmesen egyenesen ül egy szőnyegen vagy takarón, kinyújtja a lábát elöl és meghosszabbítja a gerincét. Lassan lélegezzen ki, és közben tartsa egyik kezét az orra elé, hogy ellenőrizze, melyik a két orrlyuk közül az aktívabb. Ha a jobb orrlyuk aktív, akkor kezdje a bal lábával, vagy ha a bal orrlyuk aktív, akkor a jobb lábát.

Ezután kezdje meg az aktív oldal térdének hajlítását, majd fogja meg a bokáját, fogja meg, és vigye a fejére, és lassan tegye a lábát a nyakára. Ennek során tartsa fenn a légzését. Fokozatosan és lassan ismételje meg ugyanezt a másik lábával, és helyezze az első láb tetejére. Lehel. Tartsa a pózt legalább 30 másodpercig, és hosszabbítsa meg az időt, miközben a gyakorlással növekszik a könnyedségi szint.

Hogyan segít nekünk:

Jobb rugalmasság és rugalmasság:

Ha úgy gondolja, hogy merevsége van a testében, akkor búcsút mondhat ennek a jógagyakorlatnak. Illessze be ezt a testtartást a napi jóga rutinjába, és tegye lehetővé testrendszerének rugalmasságát és rugalmasságát.

Jobb emésztőrendszer:

A mai emberek egyik leggyakoribb problémája az emésztéssel kapcsolatos problémák. Úgy tűnik, az emésztőrendszerünk rossz irányt vett. Gyakorolja rendszeresen a DviPadaSirasana -t a jobb emésztés érdekében.

Kedvező a cukorbetegek számára:

Ha Ön cukorbeteg, akkor ez a megfelelő gyakorlat az Ön számára. Ez a jóga testtartás segít enyhíteni a cukorbetegeket. Tehát minden cukorbetegnek tanácsos elkezdeni a DviPadaSirasana gyakorlását.

Biztosítja az aktív és lelkes életet:

Ha könnyen elfárad, vagy nem érdeklődik a tevékenységek iránt, akkor ez a megfelelő gyakorlat az Ön számára. Ez a jóga testtartás javítja a lelkesedést és aktívvá tesz.

Fokozott véráramlás, amely előnyös az anaemiás betegek számára:

Ez a jógagyakorlat elősegíti a véráramlást a szervezetben, valamint javítja a vér hemoglobinszintjét. Mivel a méreganyagok lassan áramlanak a vérben, ez a gyakorlat felgyorsítja a vér áramlását, ami cserébe megtisztítja azt. Így ez a testtartás hasznosnak bizonyul a vérszegénységben és ideges remegésben szenvedők számára.

Növeli a test erejét és állóképességét:

Ez a gyakorlat növeli az állóképességet és erősíti a testedet. Ezzel a testtartással az egész test tökéletesen edzett, ami jobb egyensúlyt és erőnlétet eredményez. Táplálja a lábakat, karokat, térdeket, combokat, hátat, vállakat, tenyereket és könyököket.