Garudasana jóga (saspóz) – Hogyan kell csinálni, és azok előnyei

Csináltad már a Garudasana -t? Ha a jógát részesíti előnyben a nehéz gyakorlatok helyett, akkor tudnia kell a Garudasana pózról. Ez az ászana előnyös a súlyos fizikai és mentális betegségek eltávolítására. Ez nem annyira aktív testmozgás, hanem a szelíd jógapóz része, és nagy előnyt jelent az egészségünkre nézve is. Ezért ma ebben a cikkben a Garudasana pózról és azok egészségügyi előnyeiről beszélünk.

Garudasana jóga (saspóz) Hogyan kell csinálni, és azok előnyei

Mindannyian tudjátok, hogy Garuda az eposzt jelenti, amely a „madarak királya”, és Visnu járműve. Garudát eredetileg a „napsugarak mindent elsöprő tüzével” ismerték fel. Magyarul a Garuda azt jelenti, hogy „sas”, és ez a póz kötelezi magát a „Garuda” iránt. Ennek a jógapóznak a fő célja nagyon előnyös a lábak, a hát alsó része és a csípője számára. Ennek a póznak az egyik lábon kell állnia, ezért ezt az ászanát így nevezik.

Utasítások a Garudasana jógához (saspóz):

Most itt adjuk meg azokat a fontos információkat, amelyek segítségével ezt az ászanát tökéletesen megteheti. Az irányok a következők;

Lépések:

1. Kezdje álló helyzetben egy szőnyegen, mint a hegyi póz, és görbüljön a térdébe, annak ellenére, hogy felemeli a bal lábát. Egyenletesen egyensúlyozzon a jobb lábán, miközben keresztbe tegye a bal combját a másik lábán. Tartsa a bal lábujjak irányát a talajon, bár hátrafelé tolja a lábát.

2. Pihenjen, valamint puhítsa meg a vállát. Tegye a lábfejét az alsó vádli után, és tartsa a testterhelést a jobb lábán.

3. Nyújtsa szét a karját a padlóval egyenértékűen, és nyújtsa a lapockáját keresztirányban a törzséhez. Húzza keresztbe a karját egyenes vonalban a törzs útjában.

4. Helyezze a jobb kart közvetlenül a bal fölé, és fokozatosan lazítsa el a könyökét. Emelje fel az alkarokat, és hozza létre őket derékszögben a talajjal. Ne feledje, hogy a kezek hátsó része ellentétes egymással.

5. Nyomja mindkét kezét egymás mellé annak érdekében, hogy a tenyerei egymás felé nézzenek. A jobb kezed hüvelykujjának képesnek kell lennie átlépni, és meg kell csinálni a bal kezed kisujjával.

6. Szorosan nyomja meg mindkét tenyerét, és lassan emelje fel a könyökét. Nyújtsa szét az ujjait, és mutasson a felső határra.

7. Álljon meg ebben a helyzetben körülbelül 30 másodpercig, és lazítsa el a karját vagy a lábát. Térjen vissza a hegyi pózba, és ismételje meg a pozíciót, majd alakítsa át a karok és a lábak irányát.

A Garudasana jóga egészségügyi előnyei:

A Garudasana olyan póz, amely számos egészségügyi előnnyel jár, és néhány közülük a következő;

 •  Helyreállítja a test egyensúlyérzékét és az ideg -izomkoordinációt.
 •  A test rugalmasságának növelése a váll, a comb felső hátának és a csípő nyújtásával.
 •  Hasznos a vese és a prosztata betegségeiben.
 •  Szerkezeti és testtartási hibák kijavítására.
 •  Előnyök a váll keménységének kiküszöbölésére.
 •  Kényelmes megszabadulni a húgyúti problémáktól.
 •  Felemeli a reflexiós erődet az elme fókuszának előrehaladásával.
 •  A lábujjak és a lábak kötözésének és izmainak edzésére
 •  Motiválja a lapockák közötti szerveződést és megállítja a sérüléseket.
 •  Segít megelőzni az asztmát, az isiászot és az alacsony hátfájást.
 •  Nagyon hasznos a koncentráció növelése.
 •  A borjúizmok görcsének megszüntetésére is ajánlott.
 •  Erősíti a bokát, a lábakat és a lábakat, valamint a borjakat.
 •  Mozdulatlanságot generál a központi izmokban és nyugalmat áraszt.
 •  A váll, a karok, a mellkas és a gyomor izmainak nyújtására.

Garudasana óvintézkedések:

 •  Ha bármilyen sérülése van, ne végezze el ezt a pózt.
 •  Nem alkalmas terhes nőknek, valamint elhízottaknak.
 •  Szigorúan jógaoktató irányítása alatt vagy csak jógaszakértő parancsára kell képezni.

A Garudasana jóga (saspóz) további előnyei:

Már számos garudasana előnnyel ismerkedtünk meg, és most még néhányat megtudunk, hogy motiválni tudjuk magunkat, hogy rendszeresen gyakoroljuk ezt a testtartást.

1. A garudasana rendszeres végrehajtása nem a karokat és a végtagokat, hanem az egész testet erősíti és erősíti. Ez a jóga egyik legszelídebb pózja, és nagyon egyszerűnek tűnik. Ez azonban nem így van, és az egész testtartás végrehajtása valójában nem is olyan egyszerű.

2. A masszázs nagyon hasznosnak bizonyul a megfeszült izmok és minden egyéb ilyen probléma esetén. A saspóz természetesen biztosítja ezt a masszázst. Súrlódást biztosít a testrészeknek, például az elnyúlt, magas, karok és könyök, valamint néhány másnak, és így a rezgés minden részen belül létrejön. Ez rendkívül hasznos lesz, hogy megszabaduljon az általa okozott stressztől és testfájdalomtól.

3. A test egyensúlya nagyon fontos, és a garudasana jóga ezt tökéletesen teszi. Segít a rögzítés kialakításában az elme megnyugtatásával, és segít a koncentrációs képesség növelésében is. Ez akkor is hasznos, ha dolgozik, mert nagyon gyakori probléma, hogy az emberek hogyan érzik magukat rendkívül nyugtalannak munka közben.

4. A vérkeringés javul, és az idegek és az erek jól megnyúlnak, miközben garudasana -t végez. A vért továbbító erek szépen kinyílnak, és minden eltömődött terület szépen kitisztul. Ez elősegíti a vérkeringést, és így megfelelően áramlik a vér, amíg az agyad meg nem kapja a szükséges pihenést.

5. Az ízületi és izomfájdalmak gyógyítása a garudasana egyéb előnyei közé tartozik. A lényeg az, hogy az ilyen nyújtó gyakorlatok nagyon jó nyújtó tényezők az egész test számára, és így mentesítenek a fájdalomtól.

Garudasana (saspóz)

Garudasana jóga kezdőknek:

Lehetséges, hogy kezdetben meglehetősen nehéznek találja, hogy a karját vagy a lábát úgy tekerje be, ahogyan azt a tökéletes garudászana -testtartás érdekében meg kell tenni. Ez egy kicsit megkönnyíthető. Először is ne feledje, hogy ne erőltesse a végtagjait úgy, hogy azok megfeszüljenek. A jóga a pihenésről szól, és neked is ugyanezt kell követned. Most erre óvatosan kinyújthatja a karját egyenesen és párhuzamosan, majd egyszerűen megpróbálhatja bezárni az adott pózba. Tegye ugyanezt a lábakkal. Kiválaszthatja saját kényelmi szintjét, majd edzhet. Nagyon fontos, hogy mindig a legjobb előnyöket érjük el.

Haladás:

Ha úgy érzi, hogy elérte komfortérzetét a testtartás során, akkor biztos, hogy némi előrelépésre van szüksége, és ez megtörténhet a légzésmód megváltoztatásával. A fejlett szerkezet érdekében teljes lélegzetet vehet, és ki tudja tolni a hasát, és megpróbálhatja a térdét a könyökével érinteni. Tartsa állandóan a légzést, és ne tartsa sokáig.

A saspóz egy szelíd jóga testtartás, amelyet megpróbálhat beépíteni a napi fitness rendszerébe, és biztos, hogy hamarosan előnyöket kap. Kezdetben kicsit bonyolult, de gyakorlással a dolgok nagyon jók lesznek.