Hogyan kell csinálni a Sahaja jógát és annak előnyeit

A Sahaja jóga egy egyszerű meditációs eljárás, amely segít kapcsolatot teremteni önmagaddal. Annak ellenére, hogy mindannyian spirituálisak vagyunk, mindannyiunknak ismernünk kell azokat a módokat, amelyekkel spirituális életünket új szintre emelhetjük. És ezt meg lehet tenni a Sahaja -val.

Hogyan kell csinálni a Sahaja jógát és milyen előnyökkel jár

A Sahaja jóga és előnyei:

Csendes hely vagy idő kiválasztása:

szahaja jóga

Bármilyen jóga gyakorlásához csendes helyen kell gyakorolni, ahol nincs zaj és rendetlenség. A legjobb idő a Sahaja jóga gyakorlására kora reggel. Mivel ez az egész az önmegvalósításról szól, lehetetlen lenne, hogy ezt valahol megtegye, ahol többféle zavaró tényezővel kell találkoznia. Az ilyen jellegű problémák elkerülése érdekében a legjobb, ha ezt a természethez közeli helyen végezzük. Győződjön meg arról, hogy a gyakorlat ideje minden nap azonos. Ne változtassa meg az időzítéseket.

Csatlakozás tanulása:

Azok számára, akik szeretnének gyakorolni a szahadzsa jógát, nagyon fontos, hogy megtanulják, hogyan kapcsolódjanak össze a körülöttük lévő világgal, és szellemi energiát keressenek. Az első dolog, amit meg kell értenie, mielőtt ezt gyakorolná, az, hogy mindannyiunkban létezik valamilyen spirituális energia, és nagyon szereti, mint a mi gyámunk vagy anyánk. Amikor megpróbál kapcsolatba lépni ezzel a belső lélekkel vagy ezzel a benned lévő energiával, akkor lehetőséget fog kérni tőle, hogy erős köteléket alakítson ki, amely kizárólag kettőtök között fog létezni.

Helyezd magad kényelembe:

A következő dolog, amit meg kell tennie, hogy kényelmesen érezze magát. Ez alatt azt értjük, hogy ne viseljen nehéz vagy szűk ruhát, amely megállítja a jobb légzés esélyét. Győződjön meg arról, hogy nem visel cipőt vagy papucsot. Csak egy szőnyegre és a természet gyönyörű jelenlétére lesz szüksége. Üljön le és érezze jól magát. Készüljön fel arra, hogy koncentrált és nyugodt maradjon. Ha gyakran nyugtalankodik, töltsön egy kis időt csendben és elmélkedésben, majd lassan készüljön fel a meditációra. Székre is ülhet, ha úgy tetszik.

Üljön le:

Amikor a széken ül, győződjön meg arról, hogy a lábai hozzáérnek a talajhoz. Nem szabad a talajhoz érniük. Most tegye a bal kezét a lábára, és tenyerének felfelé kell néznie. Fogja a jobb kezét a szíve bal oldalára, és óvatosan helyezze oda. Most emlékezz minden olyan istennő vagy istenség nevére, akit a legjobban imádsz. Vedd fel a nevét, és kérdezd meg tőle, hogy te vagy -e az igazi örök lélek. Kérdezd meg ezt tőle háromszor a szívedben. Ez a személyes időd a belső energiáiddal, így nem kell hangosan beszélned. Mondd el magadnak belülről.

Ugrás a következő szintre:

Miután ezt befejezte, fogja meg a jobb kezét, és helyezze a mellkas bal oldalára egy szélességgel lefelé. Szintezze be a napfonatával. Most beszélj újra a belső energiával Istennőd nevén keresztül. Ezúttal meg kell kérdeznie tőle, hogy Ön a saját ura. Tedd fel ezt a kérdést háromszor, nagyon lágyan és szelíden. Teljesen koncentráljon a feltett kérdésre, és maradjon nyugodt és összeszedett. Próbáld meg fejleszteni a kapcsolatot belső energiáiddal. Ez eltarthat egy ideig, de ne veszítse el a türelmét.

Kérjen tudást:

A következő lépés az, ha tudást kér. Fogja meg a jobb kezét, és helyezze egy szélességgel lefelé. Ennek közvetlenül a csípője felett kell lennie. Miután ezt megtette, kérje istennőjét, hogy adjon tiszta tudást. Ezt körülbelül hatszor kell megkérdezni. Nyugodtnak, nyugodtnak és nagyon összeszedettnek érzi magát mindezek során. Hozz egy őszinteséget a hangodba, amikor könyörögsz neki. Hagyd ellazulni. Most vedd vissza a jobb kezedet oda, ahol volt, és teljes meggyőződéssel mondd ki magadnak, hogy te vagy a saját urad. Ezt tízszer megismételheti. Ez segít abban, hogy magabiztosnak, erősnek és pozitívnak érezze magát.

Beszélj magaddal:

Most itt az ideje, hogy megfogja a kezét, és újra a szívére helyezze. Ezúttal mondd el hittel. Mondd el istennődnek teljes meggyőződéssel és hittel, hogy te vagy a szellem. Ezt 12 alkalommal meg kell ismételni. Most fordítsa el a fejét teljesen jobbra, és tegye a jobb kezét a nyak egyik oldalára. Mondd meg belső energiádnak, hogy nincs bűnösöd, hogy bűntelen. Mondd úgy, ahogy gondolod. Körülbelül 16 alkalommal kell megismételni. Ez segít megérteni a belső energiáidat.

Itt az ideje a megbocsátásnak:

Most itt az ideje, hogy megbocsáss mindazoknak, akik rosszat tettek veled. Tegye a jobb kezét a homlokára, és ujjhegyeivel nyomja össze a halántékát. Most mondd hittel és hittel, hogy megbocsátottál mindenkinek. Ezt annyiszor ismételheti, ahányszor csak akarja, amíg úgy érzi, valóban megbocsátott az embereknek. Ne gondoljon egyetlen személyre vagy személyre ezen eljárás során.

Kérj bocsánatot:

Most meg kell kérned a mindenható bocsánatát minden rossz dologért, amit tettél. Ez egyszerű. Csak kérdeznie kell. Fogja meg a jobb kezét, és helyezze a fej hátsó részébe. Döntse a fejét hátrafelé. Kérdezd belülről, hogy ha rosszat tettél, meg kell bocsátanod. Ismételje meg ezt, ahányszor csak akarja.

Kérjen önmegvalósítást:

Az utolsó dolog, amit meg kell tenned, kérj önmegvalósítást. Most próbálj csatlakozni a belső szellemedhez, és kérd meg őt, hogy adjon önmegvalósítást. Ezt hétszer kell megkérdeznie, mielőtt befejezésnek nevezi.