Hogyan kell elvégezni a Padahastasana-t (kéz-láb póz) és előnyei.

A jóga életünk elválaszthatatlan részévé vált. Ha egy nyújtó pózt szeretne beépíteni az edzésprogramba, a Padahastasana ideális lehet. A széles körben Hand Under Feet Pose néven ismert Padahastasana intenzív előrehajló, fordított jógapózokba tartozik. Jelentős módon segít megőrizni testének egészségét. A Padahastasana gyakorlásával megerősítheti térdét és combját, miközben nyújtja a hát alsó részét, a comb hátsó részét, a borjakat és a combizmokat.

Padahastasana (kéz -láb póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

Ez a cikk tárgyalja a Padahastasana előnyeit, és hogyan végezheti el hatékonyan ezt a jóga -ászanát.

Mi a Padahastasana jóga ?:

A Padahastasana egy nyújtó póz, amely segít hatékonyan nyújtani a derék, a borjú és a comb izmait. A Padahastasana a szanszkritból származik, ahol a pada lábat, a hasta kezet és az asana testtartást jelent. Ezért ennek az ászanának az a jelentése, hogy a kezével előre meghajolva érintse meg a lábát.

A Padahastasana jóga előnyei:

Íme, a Padahastasana rendszeres elvégzésének legjobb előnyei.

1. Segítség a hasi zsír elégetésében:

A Padahastasana állása és előrehajlása segít elveszíteni a hasi zsírt, miközben fizikailag nyújtja az izmokat. Lehet, hogy kezdetben nem hajtja végre tökéletesen ezt az ászanát, de gyakorlattal óriási eredményeket érhet el.

2. Erős és rugalmas gerinc:

Amíg a Padahastasana -t végzed, a lábak és a karok izmai megfeszülnek, és rendkívül erősítik azokat. Ezenkívül a gerinc rugalmassá válik a jóga ászana rendszeres gyakorlásával.

3. Növeli a test vitalitását:

A Padahastasana, más néven kéz-láb póz, a Surya namaskar rutin része, és fokozza a tested erejét és aktivitását.

4. Javítja az emésztést:

A Padahastasana gyakorlata hatékonyan mozgatja a dolgokat az emésztőrendszerben azáltal, hogy serkenti az emésztési folyamatot, ami javítja a különböző emésztőszervek működését.

5. Növelje az anyagcserét:

A Padahastasana segít fenntartani az egészséges anyagcsere -tevékenységet mindennap. Ez a testmozgás felgyorsítja a szervezet összes anyagcsere -folyamatát, és sokkal jobban kezelhetővé teszi a testsúlyt.

6. Javítja a memóriát:

A Padahastasana végrehajtása energizálja az idegrendszert. Ezenkívül javítja az agy teljesítményét és a memóriát azáltal, hogy javítja az agy vérkeringését.

7. Masszírozza az emésztőszerveket:

A Padahastasana segít növelni a borjak, a combizmok rugalmasságát, és hatékonyan masszírozza és tonizálja az emésztőszerveket.

8. Növeli a vérkeringést:

A Padahastasana végrehajtása közben a kéz és a láb mozgása javítja a vérkeringést. A test felső részén a véráramlás javul, mivel segít a felesleges levegő felszabadításában a hasból.

9. Segít az orr- és torokproblémákban:

Ha a kéz alatti lábpózot belefoglalja az egészségügyi rendszerébe, akkor alkalmas az orr- és torokproblémákban szenvedőknek. Gyakorlással könnyebben elvégezheti ezt a pózt.

Hogyan kell csinálni a Padahastasana -t:

Az alábbi egyszerű lépéseket követheti a Padahastasana hatékony végrehajtásához:

 • Álljon egyenesen hegyi pózban, kezével a testén, miközben egyenesen tartja őket.
 • Lassan hajoljon le, miközben hajlítsa a csípő ízületeit, és lélegezzen ki. Ügyeljen arra, hogy ne forduljon el a derékízületekről.
 • Ne feledje, hogy ki kell nyújtania a törzset a lábainál, és továbbra is lélegeznie kell, miközben előre hajol.
 • Hols és döntse meg a kezét a láb alatt, és ügyeljen arra, hogy az ujjait teljesen a láb alatt tartsa.
 • Vegye be a fejet és a törzset, amennyire csak lehetséges belégzés közben, közelebb véve a lábat és a törzset.
 • Emelje fel kissé a törzset, próbáljon nyújtani, és közben ne hagyja abba a belégzést és a kilégzést. Ezután lélegezéskor próbáljon előre és mélyebbre hajolni.
 • Maradjon ebben a helyzetben, amíg csak lehet.
 • Kezdetben nem nyújthat sokat, de fokozatosan növelheti testének erejét és rugalmasságát.
 • Az ászana végrehajtása közben tartsa egyenesen a lábát és a hátát.
 • Kerülje a nyakizmok megerőltetését, ha hagyja, hogy a feje szorosan lógjon.
 • Lélegezzen be, és lassan emelje fel a törzsét.

Ki ne tegye a Padahastasana -t ?:

Bár a Padahastasana előnyös, a következő egészségi állapotú embereknek kerülniük kell ezt a pózt.

 • Hipertónia és szívproblémák.
 • Fekélyek.
 • Csípő sérülések.
 • Hasi sérv.
 • Isiász.
 • Térdproblémák.
 • Szédülés.

A jóga tökéletes módja annak, hogy az edzést beépítse a napi rutinjába. Ahhoz azonban, hogy kihasználhassa a Padahastasana végrehajtásának minden előnyét, feltétlenül vegyen be legalább tíz perces bemelegítést, hogy eltávolítsa a test merevségét. Ezenkívül, ha kezdő, mindenképpen vegye figyelembe egy tapasztalt szakember útmutatását a súlyos sérülések elkerülése érdekében. Végül ne felejtse el tudatni velünk, ha hasznosnak találta ezt a cikket!

Jogi nyilatkozat: Az ebben a cikkben említett tippek és javaslatok tájékoztató jellegűek, és nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsokat. Mindig biztonságos orvoshoz vagy dietetikushoz fordulni, mielőtt bármi újat kipróbálna.

GYIK:

1. Melyek az előkészítő pózok a Padahastasana végrehajtásához?

Válasz: Mielőtt elkezdené a kéz-láb póz vagy a Padahastasana végrehajtását, a következő gyakorlatokat kell elvégeznie:

 • Paschimottanasana.
 • Janusirsasana.
 • Adho mukha szvanasana.
 • Sputa padangusthasana.

2. Melyik a megfelelő idő a jóga elvégzésére?

Válasz: A megfelelő idő bármely jógapóz végrehajtására kora reggel vagy este, amikor üres a bél. Győződjön meg arról, hogy jógát végez nyílt terekben vagy megfelelő szellőzésű helyiségekben.

3. Végezhet -e bárki otthon jóga -ászanákat?

Válasz: Bár a jóga minden korosztálynak szól, nemtől függetlenül, a legjobb, ha jóga -ászanákat végez egy szakember irányítása alatt, különösen akkor, ha kezdő vagy bármilyen egészségügyi állapotban szenved. A sérülések elkerülése érdekében feltétlenül szakember alatt kell edzeni.