Hogyan kell elvégezni a Viparita Karani Asana -t és annak egészségügyi előnyeit

A jógának kiváló testtartása van, hogy fenntartsa az ember jólétét. Ez az egyetlen fizikai tevékenység, amely mind a szellemet, mind a testet magában foglalja. Különösen a stresszes világban a jóga számos előnnyel jár, amelyek enyhíthetnek. Az egyik legjobb póz a kaotikus elme megnyugtatására, valamint a test erejének és erőnlétének elérésére Viparita Karani. A „viparita” szó egy szanszkrit szó, ami fordított és igazságos jelzést jelent, a Viparita Karani Asana másik neve a lábak a falakon póz. Az ászana valójában magában foglalja azt a személyt, akinek félúton kell fejjel lefelé lennie. Olvassa el, hogy megtudja ennek a póznak a csodáit, és hogyan élvezheti az ászana tökéletesítésének gyümölcseit.

Hogyan végezzük el a Viparita Karani ászanát és annak egészségügyi előnyeit

Viparita Karani tippek kezdőknek:

Ez a póz a jóga egyik kihívást jelentő ászanája. Ez magában foglalja a test alsó részének felemelését és az egyensúly fenntartását. A kezdők nehezen tudják elérni az első próbálkozást. Tekintse meg a legjobb tippeket a lábak falfelületen történő végrehajtásához:

 • Kezdetben használjon falat a lábak támaszaként.
 • A combokat erősen nyomja a falakhoz
 • Tartsa vissza a lélegzetét, hogy egyensúlyba hozza az egész törzsrészt a falhoz képest
 • Minden egyes kilégzéskor erősebben kell nyomni a comb csontjait, hogy biztos fogást kapjon.

Viparita Karani jóga póz:

Kövesse az alábbi pontokat a Viparita Karani lépéseinek megismeréséhez:

 • A kezdő kezdőknek használjon erős támaszt, egy falat, ha el kell végeznie a következő jógát.
 • Feküdjön le a fal közelében, merőleges helyzetben úgy, hogy alsó végtagjai a fal felé nézzen, majd szegélyezze magát egyre közelebb a falhoz, amíg csípője hozzá nem ér a falhoz.
 • Most, hogy lábait a falnak támasztva támasztja alá, egyenesítse ki őket. Enyhe rángatózást vagy nyújtást érezhet, amikor megpróbálja ezt megtenni, de ez nem akadályozhatja meg.
 • Ha félig fordított testtartásban van, tegye a kezét mindkét oldalára, és lazítson.
 • Csak feküdjön le jó 5-10 percig.
 • Lélegezzen normálisan; légzésben nincs szükség túlzásba.
 • A durva alap miatt kényelmetlenséget érezhet a csípő területén, ezért nyugodtan használjon párnatámaszt vagy összehajtott takarót alatta.
 • Azok a szakértők, akik elsajátították a jógaformát, nem igényelnek többé fali támaszt.

Ezúttal az alsó testük erejét használták fel az alsó végtagok fejjel lefelé történő felfüggesztésével, és a felsőtest erejét használták, miközben kezüket a derekuk támaszaként használták, miközben az alsó testet felemelték..

A Viparita Karani előnyei:

Ennek az ászanának hihetetlen előnyei vannak az egészségre. Rendszeres gyakorlással számos egészségügyi probléma leküzdhető, és jó életet élvezhet. Néhány kulcsfontosságú terület, ahol ez az ászana segíthet:

1. Lelki nyugalom:

Lehet, hogy meglepődik azon, hogy a lábak felemelésének és a kitartásért való küzdelemnek bármi köze van a lelki nyugalomhoz. Ha valami még inkább káoszt okoz, de miután az edzés befejeződött, úgy érezné, kipirult minden belső stressztől, és ismét az intenzív véráramlást és keringést hibáztatjuk, ami javul és munkába áll, miután felvállalja a pozíciót . Ez megnyitja az agysejteket, és a többi következik.

2. Petefészek problémák:

Elmondom, miért ez egy hatékony jóga, amely minden nőnek segít, minden korosztálytól és életmódtól függetlenül. Ez azért van, mert testünk legértékesebb eleme, a petefészek gyakran rosszul viselkedik velünk. Mivel a királynő uralkodik a maga módján, és hogy távol tartsa magát és problémáit, ez egy jóga mester. Azok számára, akik még termékenyek, segíthet a menstruációs zavarok gyógyításában, míg azoknak, akiknek nincs több tojásuk, e jóga vérnyomást és keringést alkalmaz a petefészek régióban, ami miatt a hormonszekréció szabályozott, így nyugodt lehet menstruációs élet után.

3. Migrén:

Ha lüktető fejfájásban vagy verő migrénben szenved, tekerje szoros kötéssel a fejét, és feküdjön le az ajánlott pozícióba. Hamarosan érezni fogja, hogy migrénes fájdalma vagy fejfájása lassan elmúlik.

4. Hypothyreosis:

Ha egy félig fordított szerkezetben fekszel le, tudod, hogy a vér az agyba rohan, és ott kering, ezáltal enyhe nyomást okozva a nyaki régióban is, ahogy elhalad. Ez aktiválja és stimulálja a pajzsmirigyeket. Így a pajzsmirigy szekréciója megegyezhet a szervezet igényeivel.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

A jóga -ászana elvégzése előtt szem előtt kell tartania a következő óvintézkedéseket és lehetséges mellékhatásokat:

 • Ezt az ászanát szigorúan csak üres gyomorban kell elvégezni
 • Győződjön meg róla, hogy kiürítette a beleit, mielőtt megpróbálja ezt a pózt
 • Az edzés és az étkezés között legalább 4 órás szünetet kell tartani
 • Ezt az ászanát kerülni kell a menstruáció alatt, mivel megfordítja a testedet
 • A glaukómában szenvedő embereknek nem ajánlott ezt az ászanát csinálni
 • Emellett a krónikus nyaki problémákkal küzdő embereknek ezt a jógát oktató felügyelete mellett kell végezniük

A Viparita Karani Asana csodálatos a fáradt lábak és azok számára, akik rendszeresen görcsölnek a lábukban. Enyhítheti a hátfájást, és terápiás hatással van az elmére. Csodálatos az emésztés serkentésében és a vérnyomás csökkentésében. Az álmatlanságban szenvedők sokat profitáltak ebből az ászanából. Ha el akarja űzni a depressziót és békés, szorongásmentes életet szeretne élni, akkor ez az egyik legjobb jóga testtartás.