Integrált jóga ászanák és előnyei

Az integrált jóga célja lelkünk, testünk és elménk integrálása. Az emberiség számára tervezték, hogy egészséges, szép és örömteli életet élvezhessenek. Ez a világ egyik legsikeresebb jóga formája, és milliók gyakorolják. A kezdőktől a profikig mindenki szereti az integrált jógát. Az alábbi bekezdések részletesen tárgyalják az űrlap fogalmát és szempontjait.

Integrált jóga ászanák és előnyei

1. Hatha jóga:

A Hatha jóga az integrált jóga egyik legfontosabb eleme. Leírja a jóga bármely fizikai gyakorlatát. Egyszerű légzőgyakorlatokat, meditációt és egyéb relaxációs technikákat tartalmaz, különösen a kezdők számára, hogy nyugodt, kellemes és jó érzést szerezhessenek belőle. A Hatha jóga nagy egészségügyi és lelki előnyökkel is jár.

2. Kántálás:

A kántálás a jóga hangja. Lehetővé teszi az elmédnek, hogy elsüllyedjen önmagába, és olyan állapotba lépjen, amely tele van békével és nyugalommal. Energiát ad, kisimítja az érzékeidet, és mélyen hat mindenre. Az Om az univerzális hang, amelyet éneklésre használnak, bár más mantrákat is használnak különféle jógagyakorlatok elvégzése közben.

3. Kriya:

A Kriya alapvetően olyan gyakorlatokból és légzési technikákból áll, amelyek megtisztítják és megtisztítják testét. Megnyitja a test blokkolt csatornáit, és segít frissnek, elevennek és megfiatalodottnak érezni magát. A krija az integrált jóga egyik legjobb aspektusa, előnyei és pozitív tulajdonságai miatt.

4. Légzőgyakorlatok:

A légzőgyakorlatok vagy a pránajáma nagyon népszerű az integrált jógában. Segít ellazulni, egyensúlyi állapotba hozni magát, kitisztítja testének energiáját, és segít a tüdő teljes feltöltésében és kiürítésében is. Emberként nagyon fontos számunkra, hogy ismerjük a helyes légzési módokat, és irányítsuk a légzésünket. A pránájámák tökéletesek erre.

5. Meditáció:

A meditáció az integrált jóga fő eleme. A jógafoglalkozások haszontalanok lesznek, ha nem tudod, hogyan kell meditálni. Fiatalítja a légzést, a testet és az elmét, és segít elérni a boldogság és a boldogság szakaszát. Segít, hogy alaposan belenézz az életedbe, és megkérdőjelezd magad. A koncentrációs szinted is növekedni fog, ha jól megtanulsz meditálni.

6. Az integrált jóga előnyei:

Az integrált jógában nem talál különbséget a pszichológia és a spiritualitás között. Az integrált jóga gyakorlása segít abban, hogy energiát nyerjen a naptól, amelyet a mindennapi életében felhasználhat annak fejlesztésére. Idővel növeli az állóképességet és az állóképességet, és jobb teljesítményt nyújt. Ez is eltávolít minden nem kívánt feszültséget, stresszt és szorongást. Jobban összpontosíthat és sikeres lehet az integrált jógával.

7. A légzés megfigyelése:

Az integrált jóga megtanítja figyelni a légzést. Ez hozza meg a megfelelő tudatállapotot, és segít csendben és békében érezni magát. Fontos tudni, hogyan kell megfigyelni a légzését, amely nélkül a meditáció lehetetlen cél.

8. Minden feszültség oldása:

Az integrált jóga megtanítja a fejközpontok kinyitását és a pihenést. Eltávolít minden feszültséget, feszültséget, fejfájást és szorongást. Nyugodt leszel, és energiát is fogsz érezni az integrált jógafoglalkozások után.

9. Integrált jógaételek:

Az integrált jóga ételek teljesen vegetáriánusak. Többnyire teljes kiőrlésű gabonafélékből és egészséges termékekből állnak. Hajdina, tönköly, köles, barna rizs és basmati rizs fogyasztható. A tengeri zöldségek is részét képezik ennek az étrendnek. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok szintén nélkülözhetetlenek. Az egészséges táplálkozás fő célja az immunrendszer erősítése.