Mi a Shakti jóga – testtartások és előnyök

A Shakti szó szanszkrit kifejezés, amely minden emberben létező energiáról beszél. Ez motivál, segít felfedezni a benned rejlő erőt. Ennek a különleges művészetnek a minősége dinamikus, kiemelkedő és nagyon kecses. Világszerte gyakorolják, és különböző központja van Londonban, Floridában, New Yorkban, Chennaiban, Mumbaiban, Haridwarban stb..

Mi a Shakti jóga testtartás és előnyei?

Shakti jóga testtartások:

Ennek a shakti jóga gyakorlatnak az alapötletét és megértését az alábbiakban képekkel osztottuk meg.

1. Jóga Shakti Mat:

A Shakti jóga gyakorlásához a Shakti szőnyeget kell használnia. Helyezze az ágyra vagy más nagyon puha felületre. A nyak alá törölközőt vagy puha párnát is elhelyezhet. Feküdjön olyan helyzetbe, hogy a bőre érintkezzen a test összes akupresszúrás pontjával. Lazítson és vegyen néhány lélegzetet.

2. Hátsó pozíció póz:

A Shakti jóga első és legalapvetőbb pozíciója a hátán fekszik. Ez segít stimulálni az akupresszúrás pontokat és a gerinc csigolyájában található idegeket. A legjobb, ha párnát tart a nyaka alatt, miközben ezt teszi. Tartsa a lábát a padlón. Lélegezzen mélyeket.

3. Állkapocs:

Az állkapocs beállításához egyszerűen helyezze arcát a Shakti szőnyegre. Használhat egy vékony ruhát az arc és a szőnyeg között. Miután ezt néhányszor megtette, a kendő eltávolítható. Ez a pozíció megfiatalítja az arcot, és eltávolítja az állkapocs és a nyak minden feszültségét.

4. Kézhelyzet:

A kézpozíció elvégzéséhez a hátán kell feküdnie a Shakti szőnyegen, és mindkét kezét a hónaljba kell helyeznie az ellenkező irányba. Ezáltal képes lesz egyensúlyt elérni az agyában, és javul a meditációs képessége. A Shakti szőnyeg ideális a jóga gyakorlásához.

5. A harmadik szem póz:

A harmadik szem pózához feküdjön le a Shakti szőnyegen, és tegye a kezét mindkét szemére. Óvatosan lélegezzen be és lélegezzen ki. Ez ragyogást kölcsönöz az arcodnak, és enyhíti a gondolatmenetedet. Ezután nyugodtnak, megfiatalodottnak és nagyon frissnek érzi magát.

6. Lashanti pozíció:

A Lashanti pozícióhoz mindkét kezét a mellkasra kell helyezni; egyik kezének a másik felett kell lennie. Megnyitja a csakrát, megnyugtatja az érzékeit, és megnyugtatja az érzelmeit is. Ez a pozíció nagyon jó azok számára, akik szeretnének együttérzőbbek és kedvesebbek lenni másokkal.

7. Maha Shavasana:

A Maha shavasana jó a hátnak, a fenéknek és a nyaknak. Segít jobban ellazulni, és növeli az egész test erő- és energiaszintjét. Ez az egyik leggyakoribb ászana, amelyet Maha Shakti jógik gyakorolnak, mivel ez a legegyszerűbb helyzet, és segít elérni a jó és mély meditációs szintet.

8. Shom Datta Asana:

A Shom Datta Asana a hasán, a lábán és a combján működik. Ez megnyitja a légzését, és nagyszerű módja annak, hogy előhozza a belső tüzet. Ez az egyik legfontosabb és legfontosabb pozíció azok számára, akik naponta gyakorolják a jógashakti -t.

9. A Shakti jóga előnyei:

Shakti jóga - testtartások és előnyök

A Shakti jóga segít felébreszteni valódi szellemét. Különböző stílusokkal rendelkezik, amelyek segítenek leküzdeni a különféle érzelmi és fizikai kihívásokat. Javítja a személyiségedet, és alázatos és szelíd lesz. Minél hatékonyabb ezen a területen, annál jobb eredményeket kap.

Képek forrásai: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.