Mik a Divya jóga ászanák és előnyei?

A világnak szüksége van a felszabadulásra, és nagy szükség van rá. A felszabadulásról beszélve, te vagy a világ, ami azt jelenti, hogy a tested a világegyetem számodra, és jó gondot kell fordítani arra, hogy jókedvű és kiadós maradjon. Ahhoz, hogy a testalkat teljes legyen és jól hangoljon, a csakrák összehangoltak és illeszkedjenek, rendszeresen és megfelelő módon kell edzenie, mondják a szakértők. Nem kérjük Önt, hogy iratkozzon fel drága gimnáziumokba vagy pumpálja a vasat órákra minden nap. Inkább arra kérünk, hogy gondolj a természet áldására, a jógára, például a kiegyensúlyozott, tónusos és fitt test elérése érdekében.

Divya jóga ászanák

Miért jóga?

 • Kevesebb időigényes.
 • További előnyök.
 • Demográfiailag elfogadott világszerte.
 • Segíti a testet, az elmét és a lelket.
 • Eltávolítja a patkány veszedelmeit és szeszélyeit.

Fontos azonban, hogy megtalálja a megfelelő tanárt, edzőt, iskolát vagy gurut a jóga művészetének és tudományának elsajátításához. Az ősi fitt módszere csodákat tett akkoriban és a mai napig milliárdokat segített szerte a világon. Kérjük azonban, hogy mielőtt feliratkozna vagy elkezdené a jógaórákat, kérdezze meg háziorvosát.

Mi az a Divya jóga??

Divya a szanszkrit kifejezés az „isteni”, „sors” vagy „vagyon” kifejezésre. A jógafilozófián belül a divyát gyakran divya-drishti-nek nevezik, ami isteni belátást jelent. Amint egy jógi eléri a Divya-drishti-t, segít nekik kommunikálni és kapcsolatba lépni az istenivel, és lehetővé teszi számukra, hogy a jövőbe és a múltba is betekinthessenek..

A Divya jóga a hatha jóga ősi hagyományos gyakorlatának ötvözete, valamint a Heller -munkának nevezett kortárs és modern testépítési módszer. A Divya jógát eredetileg Divya Aanand (Daryl Vansier) fejlesztette ki, és a Jóga Szövetség is elismerte. Nagyon népszerűvé vált a modern időkben, és számos stúdióban, valamint lelkigyakorlaton tartják.

A Divya jóga elsősorban négy szegmensre oszlik, amelyek mindegyike a test egy bizonyos részére vagy a jóga által kínált szellemi és fizikai fejlődés elérésének más aspektusára összpontosít. Az első modul a test „hüvelyére” összpontosít, míg a második a „mag” struktúrákra, a harmadik pedig a női és a férfi energia kiegyensúlyozására, az utolsó modul pedig az összes előző rész integrálására..

Melyek a fő ászanák a Divya jógában??

Az alábbiakban részletesen megismerjük a Divya jóga ászanák fogalmát.

A Patanjali Divya jógát minden korosztály képviselői gyakorolhatják. Általában kevés bemelegítő ászanával és suryanamaskara -val kezdődik, amelyet az ászanák, pózok és gyakorlatok különböző kombinációi követnek. A Patanjali Divya jóga mudrákat, pranajamasokat és mikrogyakorlatokat is gyakorol, amelyek a szem, az ujjak, a lábujjak, az arc és a nyak javát szolgálják. A Divya jógát Shavasanával fejezik be.

Ramdev szerint: „A jóga a test/lélek gyakorlásának, nyújtásának és ellazításának csodálatos eszköze, így egészséges és hosszú életű lehet. Segít a test, az elme és a lélek koordinációjában ”.

A Divya jógát alkotó ászanák közül néhány:

Baddha Padmasana: Baddha Padmasana más néven zárolt lótuszpóz. A szanszkritban a „Baddha” azt jelenti, hogy megkötözve vagy zárva.

Bhujangasana: A Bhujangasana a kobra felemelt motorháztetőjére hasonlít, ezért Cobra Pose néven is ismert.

Dhanurasana: Ahogy a neve is sugallja, a Dhanurasana nevét annak a formának köszönheti, amelyet a test felvesz az előadás során – egy íj. Dhanu jelentése íj.

Halasana: A test pózja az ászana végrehajtása közben úgy néz ki, mint egy tipikus eke, így a Halasana név.

Kukkutasana: A szanszkrit nyelven a Kukkut kakas vagy kakas, ezt az ászanát olyan elavult szent jógaszövegekben említették, mint a Gheranda Samhita és a Hatha Yoga Pradeepika. Ez különösen nehéz póz, amely hatalmas fegyverzetet igényel, és sok időt és gyakorlatot igényel az ászana tökéletesítéséhez.

Matyasana Mayurasana: Az Ashtanga Vinyasa jóga keretében ez az ászanaforma a Sarvangasana ellenasanája.

Paschimothasana: A Paschimottanasana egy egyszerű ászana, és klasszikus Hatha jóga pózokat mutat be, és számos előnnyel jár.

Saryangasana: „Sarv” jelentése minden; „Anga” egy testrész. A Sarvangasana egy jógapóz, amelyben az egész test a vállán van egyensúlyban.

Siddhasana: A szanszkritban a „sziddha” azt jelenti, hogy „elért” vagy „ügyes”, az „ászana” pedig „pózt”. A Hatha jóga szövegében a Sziddhászanát a négy legerősebb meditációra alkalmas ülőpóz egyikeként említik Hatha jóga Pradeepika.

Vajrasana: Ezt a gyémántpózot Adamintine Pose -nak is nevezik. Nevét a szanszkrit Vajra (वज्) szóból kapta, ami gyémántot vagy villámot jelent, és ahogy a neve is sugallja, térdelő póz. A légzőgyakorlatokat, mint a Pranayama, a Kapalabhati és az Anulon Vilom, általában ebben a helyzetben ülve végzik, és ezt mondják, hogy a test olyan erős lesz, mint a gyémánt.

Mit tartalmaz a Divya jóga??

Napjaink egyik legnépszerűbb new age ága a Divyayoga. Nézzük részletesebben a koncepciót.

A Vadzsraszana:

A Divya jóga szerintük sokaknak segített a hajhullásban és a hajbalesetekben. Az ujjhegyek használatával rengeteg testmozgást végezhet a hajvégeken és a tüszőkön, ezáltal a haj erős és egészséges lesz. Ez a gyakorlat segít a hajnövekedésben is, ami koronáját mindenkor a vonzás központjává tenné. A Divya jóga szakértői a DivyaKesh Tail használatát javasolják, amely segít leküzdeni a fejet és a fejbőrt sújtó problémákat, még a fejfájást és a migrént is. Az olajat a Swami Ramdev Divya gyógyszertárának laboratóriumában állítják elő, és a következő összetevőket tartalmazza;

A Vadzsraszana

 • Bhringa-raja
 • Brahmi
 • Amalakl (Amala)
 • ShwetaChandana

Divya jóga és terhes nők:

Óriási áldás kismamának lenni, a Divya jóga számos pózot kínál a terhes nőknek például gyakorolni;

1. A Macska póz segít a hát alsó részén, különösen azoknál a nőknél, akik várakoznak és akut fájdalmaik vannak ebben a régióban. A póz segíti a nőket az alkalmazkodóképességben és a mozgásban

2. A Heroine Pose segít a pszichológiai, fizikai, légies és egyéb betegségekben, amelyek terhes nőket sújtanak. Támogatja a gerinc és a környező izmok, valamint a gerincvelő működését.

A fent említett két testtartás segít a bordák, a magas mellkas, a vállak és a mellkas körüli területeken. A test összehangolása lehetséges, a csakrák jól harmonizáltak, és nincs káros hatása sem az anyára, sem a babára az anyaméhben-állítják szakértők

Előnyök:

Az említett pózok segítenek a méh megfelelő arányosításában. A rekeszizmot is könnyű mozdulatokkal segítik, és a légzési aktusokat a kismama számára is elősegítik. A jelek könnyedén és bőségesen, de nagyon nyugodtan és összeszedett módon kerülnek át az agyba. A méh megkötését és absztrakcióját ilyen pózokon keresztül tanítják – állítják szakértők. Pontosan ez segít egy nőnek a szüléskor vagy a szülés közben.

Divya jóga és pajzsmirigy:

A pajzsmirigyben szenvedő betegeknek most nem kell nagy összegeket költeniük gyógyszeres kezelésre. A szakértők véleményezik a sarvangasan alkalmazását, vagy elfogadják az ilyen kérdésekben való segítségnyújtást.

 1. A páciensnek a jógikus elfogadó állással kell kezdenie, és lassan össze kell omlania a hátán.
 2. Most fel kell emelnie a lábát, amíg a vállához nem hajlik
 3. A térdkalácsot mellkashoz kell kötni, és a mellkasához kell húzni
 4. A könyök viseli az összes súlyt, a karok pedig megtámasztják a csípőt
 5. Az elfogadó kanyart ezután két percig végezzük, hogy befejezzük a jógikus gyakorlatot

A pajzsmirigy felelős a test súlyáért és a test tevékenységéért. A fent említett gyakorlat segítségével a pajzsmirigy stimulálódik és hatékonyvá válik. További ászanák, amelyeket nyomon követésként használnak;

 • Naukasana
 • Uttanpadasana
 • Matsyasana
 • Yashtikasana

Az esettanulmányok bizonyítékot szolgáltattak:

A mai korban mindenki bizonyítékot akar az ilyen állításokra, és ezért, amikor online ellenőrzi, milliókat talál a Divya jógáról. Baba Ramdev sokak számára tett csodát, különösen azok számára, akik a test és az elme problémáitól szenvednek, Divya jóga révén. Az általa tanított ászanákat egyszerűbb módon, többször is megismételték, és az egész világon.

Jelenleg több mint egymilliárdan tanulják és használják ki a Divya jóga előnyeit. Az egész nemzetben vannak olyan osztályok, ahol az ember megtanulhatja, hogyan lehet fitt. Ettől eltekintve Baba Ramdev saját videókkal, CD -kkel és DVD -kkel, valamint jógatáborokkal is rendelkezik, ahol útmutatásokat és pontokat kínál arra vonatkozóan, hogyan hozza ki a legjobbat az egészségéből a jóga révén. Az illusztrált edzések egyszerűek és világosak, és az előnyöket is elmondják

Divya Patanjali termékek:

A jógikus guru egy lépést tett előre, és terápiákat és otthoni gyógymódokat hozott létre mindenki számára, nevezetesen a Divya patanjali termékeket. A felhasznált patanjali divya jóga főzetei és főzetei száz százalékban természetes gyógynövényekből készülnek, és ismert, hogy segítenek a test és az elme szinte minden betegségén és betegségén. Nincsenek mellékhatások, amelyek miatt aggódni kell, mivel az említett összetevők száz százalékban természetesek.

Előnyök:

 1. A jógaterápia bevezetésével a krónikus fájdalmakban szenvedők részesültek a Divya jóga és a patandzsali előnyeiből
 2. Az említett ászanák és használatuk világszerte sokaknak segített az elhízás és a súlycsökkenés elleni küzdelemben természetes módon, nem teszi szükségessé a műtétet és a költséges gyógyszereket
 3. A Baba Ramdev Gyógyszertár laboratóriumaiban előállított Divya patanjali termékek minden egészségügyi igényre és kérdésre választ adnak
 4. Természetes forrásokat és erőforrásokat szereznek be és szereznek be annak biztosítása érdekében, hogy a gyógyszer minden darabja hiteles és valódi legyen.
 5. Az otthon elkészíthető gyógynövényeket a jógikus mesterek is tanítják

Maradjon egészséges és boldog!!