Padmasana jóga (lótuszpóz) – lépések és előnyei

A testnek, a léleknek és a léleknek sok energiára van szüksége a napi futáshoz. Mi mindig csak áldozatai vagyunk a körülményeknek, különösen, ha balesetekről van szó. Azok a szerencsétlenségek, amelyekről itt beszélünk, azok a testet, az elmét és a lelket érintik.

Például a patkányok olyan életet vívtak, amelyet élünk, nem teszi lehetővé, hogy megfelelően vigyázzunk testünkre. Ez aztán a bennünk lévő csakrák diszharmóniájához vezet. Ha a csakrák nincsenek összehangolva és összhangban vannak egymással, akkor hajlamosak vagyunk mentálisan kiegyensúlyozatlanok lenni és fizikailag rosszul lenni.

Ezért nem csak a test, hanem az elme gyakorlása is fontos. Évszázadok óta a jóga művészete és tudománya sokaknak segített szerte a világon. Az embernek nem kell órákat töltenie az edzőteremben, jógát tanulva és alkalmazva a mindennapi életében. Fél óra a legtöbb napon, reggel, délben vagy este több mint elég.

Padmasana jóga (lótuszpóz) - lépések és előnyei

A szakértők véleménye, a jóga és az ászanák is segítenek eltávolítani a betegségeket és betegségeket, néha orvosi beavatkozás nélkül vagy kés alá kerülve. Vessünk egy pillantást egy nagyon népszerű, de hatékony ászanára, a padmasana jógára!!

A Padmasana jóga (lótuszpóz):

padmasana

A Lótusz póz néven is ismert Padmasana valóban az elme, a test és a lélek szeretetének cselekedete, minden körülmény nélkül. Olvasson tovább és tudjon meg többet, ez egy olyan póz, amely millióknak segített, és biztosak vagyunk benne, hogy Önnek is segítene.

További információ a Padmasana jógáról:

Szanszkritul a „Padmam” lótuszt jelent. Ezért a padmasanát lótuszpóznak nevezik. A póz nagyon népszerű és klasszikus jógapóz, és a közösségen kívül is híres. Bár ezt a pózt alap meditációs testtartásnak tekintik, a padmasana végrehajtása nagyon nehéz, mivel kétoldalas póz, ami azt jelenti, hogy mindkét rész, jelen esetben a lábak, csomópontok vagy keresztben vannak. Ennek eléréséhez jó gyakorlat szükséges.

Hogyan kell csinálni a Padmasana jógát (lótuszpóz) – lépések és előnyei:

Ez az útmutató segít abban, hogy megtudja, hogyan kell lépésről lépésre csinálni a padmasana jógát, és milyen előnyökkel, módosításokkal, óvintézkedésekkel és tippekkel szolgál a kezdőknek, valamint a pózok változataival együtt.

A Padmasana jóga lépései:

A Padmasana meglehetősen nehéz ászana. Ezért ideális néhány előkészítő ászanát elvégezni, mint a galamb vagy a pillangó póz, mielőtt végrehajtaná ezt az ászanát.

1. Kezdje azzal, hogy keresztbe tett testtartásban ül, jobb lábát keresztbe téve a bal felett. Győződjön meg arról, hogy a csípője magasabb, mint a térde.

2. A kezét segítve hozza jobb lábát a bal combra úgy, hogy a pokol érje a csípőízületet.

3. Most fel kell fordítania a talpát, meghosszabbítva a bokáját.

4. Amint jól érzi magát ebben a helyzetben, vigye a bal lábát a jobb combra úgy, hogy a sarok hozzáérjen a csípőízülethez, talpa felfelé.

5. Finoman nyomja le a bokáját a combjaihoz. Most nyúljon ki a perineum aljától, egészen a gerinc hosszáig, teljes energiával egy menetben.

6. Most tegye a kezét a térdére. És vigye az ujjait a jnana mudra -hoz, azaz a hüvelykujj és a mutatóujj kört alkotva, a többi ujja pedig kinyújtva.

7. Maradjon ebben a helyzetben egy ideig, vegyen mély lélegzetet, amennyit csak lehetséges.

8. Ha bármilyen nehézséget vagy zsibbadást tapasztal, azonnal térjen vissza az eredeti helyzetbe.

9. Gyakorlás közben ne felejtse el váltogatni a vezető lábat minden alkalommal, amikor erre a pózra kerül.

A Padmasana (Lotus Pose) előnyei:

padmasana (lótuszpóz)

A Padmasana (jóga lótusz póz) fizikai előnyei:

1. A padmasana jóga köztudottan az egyik legfejlettebb csípőnyitó ászana és az egyik alapvető meditációs testhelyzet, ezért megnyugtatja az agyat.

2. Az ászana segíti a boka ízületeit az erő és rugalmasság építésében.

3. a lótuszpóz segíti a gerinc, a has, a medence és a hólyag stimulálását.

4. Az ászana segít a térd és a bokák nyújtásában is.

A Padmasana (jóga lótusz póz) terápiás előnyei:

1. Az isiászos emberek profitálhatnak ebből az ászanából.

2. A nők, akik menstruációs kényelmetlenséget tapasztalnak, megkönnyebbülést találhatnak ezzel az ászanával.

3. A padmasana jógát a „minden betegség pusztítója” -ként emlegetik a hagyományos szövegek.

4. A terhes nő a végsőkig gyakorolhatja ezt az ászanát, hogy megkönnyítse a szülést.

A Padmasana (jóga lótusz póz) módosításai:

Mielőtt teljes mértékben végrehajtaná a padmasana -t, először is egy ardha padmasana -t kell végeznie, ahol az ardha a felét jelenti. Az ardha padmasana végrehajtásához kövesse az alábbi lépéseket:

1. Miután a vezető lábát a helyzetbe hozta, csúsztassa az alsó lábát a vezető láb alá. A lábnak meg kell felelnie a szemközti csípő külsejének.

2. Ha ezt a térd nem érinti a padlóhoz, használjon vastagon összehajtott takarót alatta.

3. Végezze el ezt az ászanát, mindkét lábát váltakozva, minden egyes gyakorlat során.

Használhat habtömböt vagy összehajtott takarót is az ülése alatt, hogy extra magasságot érjen el a csípőjében.

Óvintézkedések Padmasana (jóga lótusz póz) esetén:

1. Ez az ászana nem alkalmas azoknak, akik fájdalmat vagy szorítást tapasztalnak a térdben, a bokában vagy a csípőízületekben. Szakértővel folytatott konzultációt követően azonban továbbra is végrehajthatják ezt az ászanát módosításokkal.

2. Nem alkalmas azoknak az embereknek, akiknek korábban volt térdsérülése vagy bokasérülése.

3. A Padmasana egy nagyon fejlett póz, és erősen ajánlott, hogy edző segítségével végezze el, mielőtt egyedül csinálná.

Tippek kezdőknek:

A bemelegítés során legtöbbször a külső bokát gyakran túlfeszítik. Annak érdekében, hogy kiegyenlítse a két bokát, megpróbálhatja átnyomni a láb belső szélét a felkaron. Ügyeljen arra, hogy a belső és a külső bokája egyenletes legyen, amikor megpróbálja áthelyezni a lábát az ellenkező ágyékba.

Előkészítő és utólagos pózok:

A padmasana előkészítő pózai a baddha konasana, virasana, janu sirsasana.

A nyomon követett pózok adho mukha svanasana, supta padangusthasana.

Néhány részlet a Padmasana jóga testtartásról:

Amikor már sokat megemlítettük a padmasana előnyeit, most egy kicsit növeljük tudásunkat erről a nagyon gyakori jógapozícióról. Természetesen ez a leggyakoribb testtartás, amikor valaki meditálni akar. Ennek jelentése, amint azt korábban már említettük, természetesen a lótusz testtartás. Ennek az az oka, hogy miközben ezt a testtartást hajtjuk végre, lábaink olyan helyzetben vannak, mint a lótusz alapja. Ezt „kamalasanának” is nevezik. Ennek a névnek nagyon határozott oka az, hogy a lótuszvirág hindi nyelven „kamal” néven is ismert. Ez nagyon megnyugtatja a testet, és ellazítja az elmét is, hogy készen álljon a meditációra.

Azoknak az embereknek, akik folyamatosan dolgoznak, a padmasana előnyeit talán egy kicsit nehezen tudják megkapni egész nap. Normális a rossz testtartás, ha hosszú ideig egyetlen pozícióban ül. A szomorú rész az, hogy a padmasana jógát nem lehet munkahelyeken végezni, amikor csak akarja. Általában csereként nyújthatja ki a lábát, majd mozgassa az óramutató járásával megegyezően és az óramutató járásával ellentétes irányba. Még ennél is jobb, ha rövid időközönként szünetet tart, majd sétál a padlón, hogy kinyújtsa a hátát, és ellazítsa a rögzített helyzetet..

Az összes padmasana jóga lépést követve a légzés is szabályozható, és megnyugtatja a stresszt. Általánosságban elmondható, hogy ez egy általános edzés a test számára, de nem érez erőlködést. Helytelen azt hinni, hogy a padmasana jóga az egyetlen megoldás mindenféle problémára. A legjobb, ha egy jóga alapos foglalkozáson megy keresztül, ahol számos lépést hajthat végre egymás után a legjobb eredmény érdekében. Nem lehet minden előnyhöz jutni anélkül, hogy valamiféle terhelést nehezítenénk a testre, így a padmasana csak egy részét teheti meg.

A jóga általában a legjobb módja a stressz okozta fizikai és mentális problémák megoldásának. Hasonlóképpen a padmasana előnyei a legjobbak közé tartoznak, és azonnal el kell kezdenie a gyakorlást.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80