Salabhasana jóga (sáska póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A Salabhasana (Locust Pose) olyan testtartás, amely a hasra, a mellkasra, valamint a felső és alsó hátra koncentrál. A Locust Pose alapvető nyeresége az alkalmazkodóképesség és a hátsó minőség gyártása.

Ez a testtartás a Paschimottanasana (ülő előrehajlás), az ekepóz (Halasana) és a Sarvangasana (vállállvány) ellentétes nyúlványa. Mielőtt elkezdené a sáska álláspontját, a nyugalmi jóga testtartást úgy végezzük, hogy a has helyett a háton nyugszunk.

Salabhasana jóga (sáska póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

Salabhasana jóga vagy sáska póz – Hogyan tegyünk lépéseket és előnyöket:

Itt lépésről lépésre adtunk utasításokat a salabhasana jóga elvégzéséhez és előnyeiről, valamint óvintézkedéseket és tippeket a kezdőknek, amelyek segítenek abban, hogy tökéletes legyen ebben a jóga pózban.

1. Salabhasana jóga vagy a sáska póz lépései:

 • Ennek az álláspontnak a végrehajtásához szükség lehet arra, hogy a bordák és a medence alatti talajt párnázott borítással párnázza. A sáska póz lépései ugyanolyanok, mint utána.
 • Ennek az álláspontnak a megkezdéséhez fekvő helyzetbe kell mennie a gyomrával a padlón. Tartsa karját középső oldalán, a szemöldökét a földön támasztva, tenyerét pedig felfelé. A hatalmas lábujjaidat befelé kell fordítani, hogy a combjaid elforduljanak. Tartsa szilárdan a fenékét, hogy a farokcsontja a pubishoz legyen nyomva.
 • Lélegezzen be, és emelje fel fejét, lábát, karját és felső középső részét messze a legkorábbi stádiumtól kezdve. Az elülső medencén, a hason és az alsó bordákon fog pihenni. Győződjön meg arról, hogy a hátsó része szilárd és a lábai ki vannak nyújtva. A hatalmas lábujjak maradjanak egymás felé fordulva.
 • Emelje fel a karját azzal a céllal, hogy párhuzamosak legyenek a talajjal, és buzgón nyújtsa ki ellenirányban. Képzeld el, hogy egy súly nyomja le a felkarodat, és nyomja felfelé. A lapockáit (vállcsontjait) a hátába kell nyomni.
 • Nézzen egyenesen előre vagy kissé felfelé, és legyen figyelmes, nehogy előre nyomja az állát, és ne terhelje a nyakát. A koponya tövét fel kell emelni, és a nyakát ismét hosszú ideig kell tartani.
 • Maradjon ebben a testtartásban 30 másodperctől egy percig, és kilégzéssel ürítse ki. Vegyen pár levegőt, és hajtsa végre a lépéseket még 2-3 alkalommal, ha úgy érzi.

A salabhasana jóga előnyei:

Fizikai előnyök:

 • Erősíti az alsó hát izmait.
 • Növeli a hátsó alkalmazkodóképességet.
 • Különösen ajánlott az alsó hátfájás és az isiász enyhítésére.
 • Serkenti a belső szerveket.
 • Fokozza a felszívódást.
 • Megerősíti a vállát és a karját.
 • Javító alkalmazások:
 • Fokozza a rögzítést.
 • Élénkíti a swadhisthana csakrát.
 • Fokozza a felszívódást.
 • Kezeli a gyengeséget.

Terápiás előnyök:

Sok sáska póz előnyei vannak, és leginkább az egészségügyi előnyökkel ismerkedünk meg. Itt megemlítünk néhány terápiás előnyt:

1. Enyhíti a fáradtságot

2. Enyhíti a puffadást

3. Gyógyítja a székrekedést

4. Segít megelőzni az emésztési zavarokat

5. Enyhíti a derékfájást

2. Óvintézkedések a salabhasana vagy sáska póz számára:

A sáska póz rendkívüli jógaállás, de a legtöbb ember számára nem tekinthető funkcionálisnak, mint a meditációhoz. Jelentős szorongást okoz a csípőízületekben és a térdben, és megfontoltan kell megközelíteni, különösen az amatőröknél.

A sáskapóz vagy a shalabhasana óvintézkedések egy százaléka magában foglalja, hogy távol maradjon ettől a testtartástól abban az esetben, ha sérült vagy gyenge térde van, mivel a szorongás nagy része térdre kerül. Ezenkívül tartózkodjon ezen csípésének csiszolásától isiász esetén. Hasonlóképpen távol kell tartania ettől a testtartástól, ha károsítja az alsó lábszárt.

A nyak- vagy hátsérülést szenvedők szigorúan tartózkodjanak a salabhasana gyakorlásától. Nagyon fontos, hogy ne nyújtsa szerveit egy bizonyos szint fölé, mert ez káros hatással lehet az ereire és az idegeire. Ugyanez vonatkozik erre az esetre is, ha továbbra is úgy érzi, hogy minden rendben van az Ön számára, és nem érez fájdalmat, javasoljuk, hogy mindenképpen forduljon orvoshoz..

Már említettük, hogy egy tekercselt takarót mindenkor fel lehet használni a test megfelelő helyzetének rögzítésére, és ez alkalmas azoknak is, akiknek a nyakukon ficam van. Ez különösen akkor fordul elő, ha a diákok túl hosszú órák után tanulnak egy fix helyen, és rossz testtartást tapasztalnak. Igaz, hogy a mozgás szükséges a rögzített testtartás gyógyításához, de azt is meg kell értenie, hogy egyáltalán nem jó ötlet erőltetni magát bármilyen mozdulattal, például a sáska pózával, majd komoly problémákkal hatni..

Kezdő tippek a salabhasana jógához vagy sáska pózhoz:

Egy tisztességes tanuló tipp a Locust Pose számára, hogy a gerinc kiterjesztésére összpontosítson. Nem kritikus, hogy milyen magasra emel. Ha túl magas stresszt gyakorol a magasságra, megterhelheti a nyakát és a hátát, és kárt okozhat. A combjait befelé fordíthatja, ha hatalmas lábujjait egymás felé fordítja.

Ez megakadályozza a sok alsó hát szorítását. A medencéjét szilárdan kell vonzani a szőnyeghez. Ez lehetővé teszi a felsőtest kiemelkedő felemelését. A hátadat szilárdan kell tartani, de nem kemény. Használhatja a háti és a gyomorizmokat, hogy felemelje magát a testtartásban.

Megfelelő kellékek:

Egy felcsavart takaró a tökéletes kellék, amellyel gyakorolni lehet, hogy a lehető legjobb módon érjék el a salabhasana előnyeit. Ez elsősorban azoknak a kezdőknek szól, akiknek a helyes testtartás tartása a legnehezebb rész, és a takaró körbeforgatása az alsó szegycsont környékén nagyon előnyösnek bizonyulhat a salabhasana jóga elvégzése során. Néha a homlokát is megtámaszthatja a tekercselt takarótámasszal, ha sérülése vagy ficamja van, és érzi a fájdalom csípését, amikor a fejét bármilyen támasz nélkül tartja, és a nyaka képezi az alapot a fej terhelésének elviselésére. mert a fej olyan, mint egy bukdácsoló labda, és az egyensúlyt megfelelően meg kell őrizni.

Haladás:

Ha úgy gondolja, hogy már jól megszokta az alapvető salabhasana jógát vagy a sáska pózt, akkor előreléphet. Mint abban az alapvető jóga testtartásban, amelyben a lábakat egyenesen fel kell emelni a medencéből, ebben is egyszerűen elkezdheti a térdét összeszorítani, majd az egész testtartást a lábszárakra alapozni. Most tedd úgy, ahogy van, emeld fel a törzsedet, majd próbáld szétteríteni a térdedet, mint te. Győződjön meg róla, hogy ne próbálja ki ezt a testtartást, mielőtt szakértő nem lesz az alapvető pózban.

Partner hatás:

Egy partner nagyon hasznosnak bizonyulhat a salabhasana vagy a sáska póz végrehajtása során. Ott tud állni mögötted, majd megnyomni a tricepszet, majd felhúzni a kezét a vállról a csuklóra az ellenállás ellen, hogy nagyobb erőt kapj, és a hatások jobb módon történjenek.