Savasana jóga (holttestpóz) – lépések és előnyök

Mi a jóga Savasana:

Savasana jógapózot keresel? A Savasana elengedhetetlen póz a gyakorlatban. Sok új gyakorló számára a savasana szinte az összes nehéz póz, amit elsajátíthat, valamint a legveszélyesebb testhelyzet, amelyet meg kell értenie. A savasana (holttestpóz) javítja a hangulatot, enyhíti a stresszt és a szorongást, de ugyanolyan sok fizikai haszna is van. A szanszkrit „sava” szó „holttestet” jelent. Ez a póz alvó póznak vagy holttestnek tűnik. Rendkívül egyszerű, és mindegyik elvégezheti ezt az ászanát. A test minden részére összpontosítania kell.

A Savasana jóga és előnyei

Ez az ászana a legegyszerűbben beszerezhető ászanák egyike, de a legbonyolultabb gyakorolni. Ez az egyik legjobb relaxációs póz, és ha megfelelően és teljes erőfeszítéssel hajtják végre, minden testrészt megpihentethet, nem csak a testet, de a lelket is megnyugtatva.

A jóga Savasana (holttestpóz) lépései, előnyei és óvintézkedései:

Ez a cikk megtanít a holttestpózról (jóga savasana), megtanít utasításokat az savasana jóga lépéseire, előnyeire és óvintézkedéseire.

A jóga Shavasana vagy a holttestpóz lépései:

Lépések végrehajtása Shavasana vagy Corpse Pose számára

 1. Álljon laposan a hátán, mint az alvó pózunk. A lábakat elválasztják.
 2. Tartsa karját az oldalán és tenyerét felfelé. Most lassítson.
 3. Csukja be a szemét, és lélegezzen mélyen és apránként az orrlyukakon keresztül.
 4. Kezdj el koncentrálni a fejedtől a lábadig. Így szándékosan megnyugtatja a test minden részét. Kerülje el az előrehaladást, anélkül, hogy a test minden részét ellazítaná.
 5. Minden belégzés és kilégzés (légzés) során érezze, hogy teste teljesen ellazult. Hagyja, hogy a feszültség, a depresszió, az aggodalom és a stressz minden kilégzéskor elszökjön.
 6. A kiváló koncentrációval rendelkezők hosszú ideig, mások 3-5 percig teljesíthetnek.
 7. Lazítsa el az izmokat, ami a vér- és oxigénigény csökkenéséhez vezet, így a keringési és légzőrendszer megszakad.

A Savasana jóga (holttestpóz) előnyei:

A Savasana jóga előnyei (holttestpóz)

 • Nyugodt elméhez vezet, amely lehetővé teszi, hogy új valósághű megvilágításban lásson el a világnak, rendkívül jól szervezett legyen a munkájában, és további boldogságot vigyen az életbe.
 • A Savasana jóga eltávolítja az aggasztó gondolatokat és a feszültségeket.
 • Miután a test ellazult, az elme tudata megerősödik, és ez a pratyahara növekedéséhez vezet.
 • A shavasana rendkívül hasznos lehet a menstruációban, mert mély pihenést javasol az izmoknak és az elmének is.
 • A holttestpóz hasznos érzelmi zavarok, szorongás, irritáció, depresszió és frusztráció esetén; átirányítja az energiát, ráadásul nyugalmat és frissességet is kínál.
 • A menstruációs ciklus szabálytalansága gyakran elemző probléma. A Shavasana segít a test egyensúlyának helyreállításában, és pihen minden testrendszerben.
 • Javítsa az agy működését. Csökkentse a magas vérnyomást. Segít megelőzni a szívpanaszok javulását is.
 • A savasana jóga békét és nyugalmat kínál az izmok megnyugtatásához, az elme összpontosításához és a szorongások vagy kétségek megszabadításához.

Integrálja a pihentető hangulatot a tudatos, ráadásul a tudattalan tudatosságba.

 • A testben végzett minden tevékenység oxigént igényel, amely a vérkeringés egészében biztosított. Amint extra oxigénre van szükségünk, a keringés javul, ami a légzés fokozásához vezet.
 • Önelfogadást tesz lehetővé. Később, mint az osztályban dolgozni, hogy fejlessze a formát, az erőt, a nyugalmat és a rugalmasságot. A savasanában (holttestpóz) nincs könyörtelen, nincs harc. Hagyja elméjét, hogy szünetet tartson a jövő előkészítésében, különben tekintse át a múltat. Adja meg magát az aktuális pillanatnak.

Óvintézkedések a Shavasana jóga vagy a holttestpóz számára:

 • Folyamatosan hozza létre a shavasanát korábban, mint a többi yogasana gyakorlása és a befejező yogasana után.
 • Ezt az ítéletet, amelyet nehéz gyakorolni reggel, különben este, megteheti, míg éjszaka pihenni.

  A fókusz jelentős.

 • Míg a shavasana gyakorlása során, ha álmosnak vagy álmosnak érzi magát, akkor egy kicsit gyorsabban és mélyebben lélegezhet. A shavasana előnyei nemcsak a test és a lélek pihentetésére korlátoznak, hanem óriási szerepe van az alvásban is. Ha álmatlanságot tapasztal, könnyen kipróbálhatja ezt a jógát, mielőtt lefeküdne az ágyba. A jóga gyakorlása során azonban soha nem szabad elaludni, ami akadályozná a relaxáció és a légzés szabályozása közötti gyengéd egyensúlyt.

Rendkívül egyszerű, és talán az egyik legjobban létrehozott hype a mostanság felkapott őrültségekben, a jóga egykor egy félreeső gyakorlat volt, amelyet csak a szentek vagy a bölcsek kezdtek el, akik először fogalmazták meg ezt a koncepciót. Annak ellenére, hogy a jóga története még mindig nem határozott, ennek az utazásnak a jövője határozottan jól megvilágított és díszített. A jóga mára kereskedelmi vonzerővé vált, mindenféle életkorú és korú embert vonz. Felfedezték, hogy a lélek és a test egyaránt jóllakhatóak a fejlett testmozgások és légzési technikák használatával, és néhány napon belül hatalmas siker lett a jóga használata az elme és a test erőnlétének megragadására..