Supta Padangusthasana – Hogyan kell csinálni és előnyei

A fitnesz különböző méretekben és technikákban, különböző alkatrészekben és csomagokban, sőt különböző csomagokban is kapható, ha beiratkozik egy minősített edzőterembe. De ki törődik jobban a testével, mint a jóga. Míg az edzőterem és a szabad kézgyakorlatok mindig eljutnak idáig, addig a jógával most megteheti ezt a plusz lépést a nyugalom felé.

Nő nyújtó jóga gyakorlatot végez

A jóga alapvetően a meditáció szakadt ága, lassú ütemben, lágy testmozgásokkal, amelyeket szabályozott természetes légzéssel állítanak össze, és a jóga legjobb része nemcsak a zsírlerakódás szempontjából való alkalmasság, hanem az egészségügy és a nyugalom is. A mai cikkben egy ilyen jógaállásról fogunk beszélni, az úgynevezett Supta Padangustasana.

Hogyan kell csinálni?

Mielőtt beszélnénk a jóga előnyeiből, tanuljunk meg egy kicsit azokról a lépésekről, amelyeket esetleg meg kell tennünk a jóga testtartásának befejezéséhez. Ennek angol neve Reclining Hand-to-Big toe pose. Ahogy a neve is sugallja, a jóga végső álláspontja a név pontos megalkotása, a név magából az álláspontból származik. Ismétlem, mint a legtöbb jóga, ez is egy nyújtó gyakorlat, ami egyszerű.

Terítsd szét a jógaszőnyegedet, és kezdjük el az utazást. Feküdj le a szőnyegre úgy, hogy az arcod a mennyezet felé nézzen, alsó végtagjaid pedig megnyúljanak alatta, miközben a karod az oldalakon nyugszik. A kezdés előtt segítséget kérhet egy külön kézpártól. Ennek az álláspontnak a többi követelménye egy jógaszíj lenne, amely nem más, mint egy vastag rugalmas gumiszalag és egy háttámla párna. A jóga gyakorlók számára a párna és a szalag kiküszöbölhető.

Most lassan emelje fel a jobb lábát, és húzza közelebb a térdét a mellkasához, hogy karjaival átölelhesse a combját. Helyezze a pántot a lábára, és húzza a mellkasa felé, miközben lassan kiegyenesíti a térdét. Eközben kezdje el nyújtani a lábát egy merőleges irányba, amely most függőleges lesz a testéhez képest. Végig lélegezzen be, és húzza a könyökét jobban a testébe, hogy feszültséget hozzon létre a szalagban.

Amint a lábad egyenes és merőleges a testedre, kezdd el a fejed felé billenteni, miközben a karjaid a törzsed fölé emelkednek. A cél az, hogy a karokat a lehető legmagasabban tartsuk. Most, hogy a helyzetben van, vagy rögzítse a helyzetet, és lélegezzen ki, vagy most döntse kifelé a lábát az állás folytatásaként. A profi emberek számára az edzés közben ujjaival összefoghatja a lábfej sarkát. Ismételje meg ugyanezt a másik lábával is.

Hogyan segít nekünk?

1. Ez a jóga testtartás segít az alsó test izmainak tónusában. Ahogy felemeli a lábát a feje fölé, az izmok kifelé húzódnak. Ennek eredményeként az izmok megfeszülnek és megszilárdulnak, így tónusú alsó testet sportolhat.

2. Ez is jó módszer a combok elvékonyítására.

3. Az izmok rugalmassága újabb előnye ennek a jógaállásnak. Nyújtás és lélegzés közben az izmok feszültségi csomója kinyílik.

4. A hajlítás görcsös nyomáshelyzetet is teremt a hasában. Most a hasban találhatók a belek és a petefészek. Az erőszakkal kialakított nyomáshelyzet miatt ez a jóga elsősorban az emésztési zavarokkal foglalkozik. Ugyanez vonatkozik a menstruációs problémákra is, amelyek szintén a hasad részei. Dióhéjban ez a jóga erős és egészséges tartja a hasát.