Suptavajrasana (Thunderbolt Pose) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Az emberek általában úgy tekintenek a jógára, mint egy másik eszközre, amely a testfelület leépítésére irányul. Egy kis lélegzetvétel és sok nyújtás, a felkelő nap korai szakaszában éppen ott ér véget a jóga. A jóga azonban több, mint egyszerűen flab shedder. A jóga egyeseknek fitnesz mantra, másoknak pedig csak egy békés menekülés a lelki szabadsághoz, egy békés helyzethez, amelyet olyan gyorsan szeretne elérni egy fárasztó, viharos nap után.

Suptavajrasana

A jóga, ha katalógusként készül, több oldalas demonstrációs munkába is belefuthat, amelyek mindegyike összekapcsolódik, hogy segítsen Önnek büszke tulajdonosa lenni az egészséges testnek és léleknek. Ebben a mai cikkben egy ilyen jógát fogunk felfedezni, az úgynevezett Suptavajrsana.

Hogyan kell csinálni?

A jóga mindenkinek nem sütemény. Bár bizonyos pózokat valóban nehéz legyőzni, általában az előnyök tartanak bennünket a lépésekre koncentrálva. Ez azonban az egyik szerencsés, könnyű álláspont, amely elsősorban a lassú légzésre összpontosít, néhány menet közbeni nyújtással együtt. Mielőtt rátérnénk az előnyökre, nézzük meg a végrehajtás irányelveit.

Az állás gyakorlat előtt a kezdőknek szükségük lehet egy puha háttámlára, valószínűleg párnára vagy paplanra. Kezdje a jógaszőnyeg szétterítésével az eljárás megkezdéséhez. Az alapállást, amelynek alappózjává kell válnia, Vajrasana -nak hívják. A térdre térdelve a csípőnek a sarkának kell támaszkodnia, miközben mindkét oldalára helyezi a karját.

Mostanra a gerincének egyenesnek kell lennie, a nyakához igazítva. Vegyen egy mély lélegzetet, és kezdjen hátra dőlni. Ekkor kell a háttámaszt a derekára helyezni, miközben teljesen lefelé halad, amíg a feje hozzá nem ér a padlóhoz. Ugyanakkor meg kell győződnie arról, hogy a hajlított térdeket nem emeli le a talajról.

Kérjen meg egy külön kézpárt, hogy hátradőlve tartsa lenyomva a térdét. A kezdeti szakaszban ez kemény munkának tűnhet, és közben óvatosnak kell lennie, nehogy megerőltesse magát. A kezdők számára a hátradőlést szigorúan háttámlával kell segíteni, mivel egy kis rossz mozdulat rossz ficamot eredményezhet. Fekvés közben vegyen néhány mély lélegzetet, mielőtt visszatér az alaphelyzetbe.

Hogyan segít nekünk?

  • A hátradőlés segít leküzdeni azt a velős merevséget, amely sok rossz hátfájás forrása lesz. Amikor a gerincét egészen a talajhoz hajlítja, az apró nyújtások, amelyeket az úton érez, valójában a csontvelő ízületei, és a körülötte lévő izmok rugalmasabbá válnak.
  • Ez hasonlít a reggeli guggoláshoz, ahol az alsó testizmok tónusosak és feszesek lesznek, ahogy hátradől, hátrahagyva az alsó végtagjait.
  • Egyesek szerint ez a testtartás a végső álláspont ahhoz, hogy kiengedje a testéből a negativitást és a pesszimizmust. Annak ellenére, hogy ez népmese, gyakran használhat variációt a kezéhez, ha a fej fölé teszi, és összekulcsolja, ami annak a jele, hogy bezárkózik a pozitivitásba, miközben a térdén keresztül engedi ki magából a negativitást..
  • Logikusabb megoldásként a hasi terület enyhe húzással néz szembe, miközben nyúlik. Ez állítólag jó a beleknek, ahol ez a jóga segít megerősíteni őket a jobb emésztés és immunitás érdekében.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80