Sziddhászana – hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga leghízelgőbb oldala egy fenomenális zsírbontó edzés, amely lassú ütemben és mély lélegzetekkel van tele. Ez valójában egy nyugodtabb módja annak, hogy megtapasztalja a testformát anélkül, hogy időnként le kellene törölnie a szemöldökét az edzőteremben. A jógának megvan a maga módja, hogy vonzza az embereket, valaki, aki hisz elme nyugalmában a test edzése mellett.

Siddhasana, hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga azokra az alapokra hivatkozik, amelyek értékelik a nyugalmukat és a fittséget, csak bónusz. A mai cikkben a sok jól ismert testtartás egyikéről fogunk beszélni, ez a Siddhasana. Ebben a cikkben a végrehajtás lépéseiről és az egészségügyi előnyökről fogunk olvasni.

Hogyan kell csinálni?

A Sziddhászana széles körben elért póz néven is ismert. Most hosszú története van ennek a történetnek, ahol Lord Buddha éppen ebben a helyzetben érte el a nirvánát, miközben meditált. A véglegesség érzését hozva ebbe a testtartásba, ezért hívják Elért Póznak. Alapvetően ennek a testtartásnak a lényege a természetes egyenletes légzés egy elért álláson keresztül.

Ahhoz, hogy a labda guruljon, terítsük szét a jógaszőnyeget, és álljunk helyzetbe. Amikor leül a jógaszőnyegre, a jobb lábát egészen a perineumig kell hajtani. Most vigye a bal lábát összehajtva, egészen a jobb lábáig, és helyezze a belső comb és a borjú közötti kis résbe. Ezt Padmasanának vagy lótuszpóznak hívják. Mostanra a gerincének egyenesnek kell lennie, és a nyakának ugyanazt a beállítást kell követnie.

Tekintse előre tekintetét, összpontosítva a szemöldökrés homályosságára. Húzza le a kezét egészen a térdéig, amely most mindkét oldalon érinti a talajt. Gyakran csak lyukaszthatja a térdét, vagy „mudrát” vagy jelet hajthat végre az ujjaival. A „mudra” végrehajtásához vigye a mutatóujját egészen a hüvelykujjához, és érintse meg a tippeket, miközben a tenyerével felfelé néz..

Ez egy klasszikus meditációs jel, és ha elérted ezt az álláspontot, kezdj el szabályozott légzéssel. Ez alapvetően egy nyugodt rés, mielőtt elengedi a testtartást, amely előtt a légzés rendkívül fontos. Azok az emberek, akik nagymértékben a merevség áldozatai, érdemes gyakorlattal enyhíteni az ülőhelyzeten, mint az első alkalomkor törekedni a tökéletességre.

Hogyan segít nekünk?

  • Miközben leül meditálni a szabályozott légzés révén, elméd hatalmas része békének és nyugalomnak van alávetve. Ez különösen frissítő a fáradt álmos reggeleken vagy az irodai munkaidőn kívül. A légzés révén lassan leereszti feszültségét, ami miatt végre jól alszhat ma este. Így gyógyír az álmatlanságra is.
  • Ez egy jóga a test vérkeringésének javítására. Ahogy mélyen belélegez és kilégzik, a tüdeje gyorsan felveszi és kilélegzi az oxigént, amely most gyors mozdulatokként fut végig a véredényein, elérve a sarkokat, és felfrissít téged.
  • Az Elért póz a hátproblémák gyógyításában is elért. A gerincet, ha be van zárva az állásba, egyenesen és mereven tartják. Ez néhány másodperc után enyhe árnyalatot okozhat, de valójában valóban segít a hátizmok tónusának és feszesítésében.

Siddhasana