Vajrasana jóga (gyémántpóz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

Vajrasana:

Vajrasana -t próbáltad? Szeretné kipróbálni a vajrasana jógát? A gyémántpóz vagy Vajrasana póz a jógában a légzés és a meditáció legjobb mozgása. Ez az egyszerű ászana egyike, amelyet még ebéd vagy vacsora után is gyakorolhatunk, miután rendszeresen gyakoroltuk ezt a légzési gyakorlatot, mint például a pránajáma, a kapalbhati, az anulom vilom ebben a pózban, és kemény testet fog alkotni, mint a gyémánt Vajrasana szanszkrit szó. két szó keveréke – ‘vajra’ és ‘asana’. A Vajra jelentése „gyémánt”, az ászana pedig póz, ezért a gyémántpóz név.

Vajrasana jóga (gyémánt póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

A gyémánt póz vagy vajrasana egy ülő jóga póz, amelyet reflexióra, növekedési önbizalomra és inhalációs gyakorlatokra használnak stresszoldóként. A Diamond Pose legnagyobb része az, hogy ez az ászana bármilyen testrész stresszmentesen teljesíthet. A Diamond Pose ismeri az erőt. Később, mint az ászana, a tested pozitív érzést kelt, és élénk is.

A Vajrasana jóga (gyémánt póz) lépései és előnyei:

Napjainkban itt vagyunk, hogy lépésről lépésre elmagyarázzuk a vajrasana jóga gyakorlásának módját és előnyeit, valamint óvintézkedési tippeket kezdőknek a jobb egészség érdekében.

A Vajrasana gyémántpóz lépései:

Vajraasana 2

 • Hajtsa hátra a lábakat, és üljön le a térde mellett.
 • A gerincének, nyakának, fejének egyenesnek kell lennie, ráadásul le kell zárnia a szemét.
 • Pontos tenyér a jobb térden, ráadásul a bal tenyér a bal térden és a könyök egyenes vonalban tartandó.
 • Nézzen előre és lélegezzen be általában.
 • Míg felszabadítja a lélegzetét, higgye el, hogy kiküszöbölheti az összes olyan rendellenességet, amely az orrából jön ki.
 • Hagyja ezeket a lépéseket 5-7 percig, és tartson szünetet. 15-20 perccel növelheti az időt.

A Vajrasana vagy a gyémántpóz előnyei:

Vajraasana 1

Ennek a vajrasana jógának van bizonyos előnye a térdekkel kapcsolatban. Ez a testtartás erősíti a térdekkel kapcsolatos különböző izmokat, és erőt növelő program használható a térdek számára. A hátizmok erősen kifeszültek, és ez az egyik legjobb tény a vajrasana jógáról. A sok vajrasana előny közül ez nagyon hasznos és népszerű egyszerre.

Ennek az ászanának a végrehajtása mentesít a gyomorfekély problémáitól is. A vajrasana vagy a gyémántpóz bizonyítottan eltávolítja a savasság problémáit is. Segíthet abban, hogy az ember könnyen megemészthesse a teljes ételt.

A testtartás szintén erősen ajánlott és preferált meditációs póz. Ahhoz, hogy kihasználhassa ezt a meditatív testtartást, vajrasana jóga gyakorlása közben gyakorolni kell a megfelelő légzést. A lassú és ritmikus légzés rendkívül előnyös lesz az Ön számára. A testtartás hasznosnak bizonyult az alsó hátproblémák eltávolításában is.

 • Kisülést ad az ülő fájdalomból.
 • Gyémánt Pose 5-7 percig képes járni edzeni.
 • A gyémánt pózok segítenek csökkenteni a gáz nehézségeit, ha ezt az ászanát közvetlenül az étkezés után rendezik.
 • A teljes emésztési nehézség, ha gyógyítja és növeli az emésztőerőt.
 • A levált vérrögök emellett fokozzák a vérkeringést.
 • Támogassa a láb izmait.
 • A Diamonds Pose megkönnyíti a stresszt, és lelki békét biztosít.
 • A gyémántpóz során az energia a test felső része felé tolódik, és fiatalítónak és energikusnak érzi magát.
 • A Diamond Pose sugározza a vérellátást, és segíti a szervezetet a betegségek melletti küzdelemben az immunrendszer stimulálásával.
 • A gyémántpóz szokásos gyakorlata segít visszafogni a derékfájást és a hátfájást.
 • A Diamond Pose jóváhagyja a nők számára, miközben mentes a kismedencei terheléstől, égő érzéstől és derékfájástól a menstruáció alatt.
 • A Diamond Pose segíti a nőket a menstruációs zavarokban, vagy az abortuszhoz kapcsolódó problémákban.
 • Ez a gyémánt póz megszabadítja az egész székrekedés problémáját. A zsíros has és a gyomor összefoglalása az ászana gyakori gyakorlásával.
 • A gyémánt pózok segítenek csökkenteni a gáz nehézségeit, ha ezt az ászanát közvetlenül az étkezés után rendezik.
 • Ez a póz szintén hatékony jóga testtartásnak tekinthető a borjú és a comb izmainak megerősítésére.
 • A terhes nők számára is hasznos a normális szülés biztosítása.
 • Ezenkívül elősegíti a lép, a vesék és a belek működésének helyreállítását, valamint a nemi szervek működését.

Óvintézkedések Vajrasana vagy gyémánt pózra:

Néhány dolgot szem előtt kell tartani, mielőtt ezt a vajrasana jógát végzi.

Egyes csontspecialisták szerint a térdproblémákkal küzdő embereknek kerülniük kell ezt a jóga -ászanát. Több zavart okozhat a térdben, és ronthatja a térd állapotát. Ha térdfájdalmat tapasztal, ajánlatos ezt először kijavítani, mielőtt ebbe a jógapózba ugrik. A vajrasana jógával kapcsolatos tanulmány alapján elmondható, hogy ez a testtartás lábfej ereszkedést eredményezhet, ami alapvetően a közös fibularis ideg károsodása. A láb húzza az egyik sérültet a jóga miatt. Ez akadályozza a láb dorsiflexióját, és lehet a túlzott fájdalom oka.

Vajrasana volt az oka a fő lábujj -sérüléseknek ebben az évben. Ha ilyen sérülést tapasztal, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb keresse fel orvosát vagy szakemberét ezen a területen, mivel ez sokkal károsabb lehet. Séta közben egy személy óriási fájdalmat érezhet a lábujjaiban, amelyet ennek az ászanának a káros hatásai okozhatnak.

A láb háti részének érzékszervi elvesztése következik be, és ott semmit sem fog érezni. Ilyen érzékvesztés előfordulhat a láb elülső és alsó oldalsó részén is. A vajrasana sötét oldala „jóga lábcseppként” is ismert.

Kezdő tippek Vajrasana vagy gyémánt pózhoz:

 • A gyémántpóz gyakorlásához szükséges legkisebb idő három perc.
 • A Diamond Pose -nak nincs határideje, és folytathatja, amíg elégedettnek hiszi magát.
 • Nagyobb, ha a gyémántpózot csendben és nyitott helyen végzi, hogy az elméje békében legyen, és friss levegőt kapjon a gyémántpózhoz kapcsolódó légzőgyakorlathoz.
 • A Diamond Pose -nak nincs határozott ütemterve, és ezt az ászanát még az étkezéseknél is később végezheti el.

Fontos tények a Vajrasana jóga testtartásról:

A vadzsraszana szanszkrit szó. A „Vajra” jelentése „villámcsapás”, ami gyémántot is jelent. Ezért hívják ezt az ászanát gyémánt jóga testtartásnak. Az „ászana” azt jelenti, hogy „ülés”. Ez testtartást is jelent. Az ászanákat általában üres gyomorban végzik, mivel a jóga testtartás során elegendő nyomás nehezedik a gyomorra. A Vadzsraszana azonban bármikor végrehajtható. Ezt az ászanát közvetlenül étkezés után lehet elvégezni. Ennek az ászanának az egyik legfontosabb tény az, hogy segíti az emésztést (korábban tárgyalt). Ehhez sok jógagyakorló végzi ezt a jógát teljes gyomorral vagy közvetlenül étkezés után. Sokkal hatékonyabb ezt a jógát étkezés után végezni, mivel ez megszabadít az emésztési problémáktól.

Egy másik fontos tény a vajrasana jógával kapcsolatban az, hogy ennek a jóga testtartásnak van egy rendkívül hasznos és népszerű változata, az úgynevezett Supta Vajrasana jóga póz. Ez a vadzsraszána jóga hanyatlott változata, ahol a karok a padlón nyugszanak a bum vagy a törzs oldaláig. A tenyereknek felfelé kell nézniük. Ezt a testtartást hevert póznak vagy jóga testtartásnak is nevezik.