Vatayanasana (ló póz) – Hogyan kell csinálni és előnyei

A jóga egy ősi gyógyító és fitnesz technika, amelyet ma már sokan felkarolnak, és ígéretes természetével átvette a világot. A túl sok jóga csak fitneszkereső, de a félelmetes előnyök valódi igazsága gyakran mögöttes és rejtett. Mielőtt a jóga szenzáció lett volna, a tornatermek és a diétás tabletták szokták csinálni.

Vatayanasana (ló póz) Hogyan kell csinálni és előnyei

De most itt van egy puha megoldás arra, hogy úgy kezelje magát, hogy nem kell megerőltető edzőtermi beiratkozást vagy pirula diétát átélnie. A jógának óriási katalógusa van, és a benne fészkelő különféle edzésfajták közül az egyik a mai téma. Ennek az álláspontnak vagy póznak a nevét Vatayanasana -nak hívják.

Vatayanasana: Tippek kezdőknek:

Mielőtt elkezdené ezt kipróbálni, íme néhány tipp, amit kezdőnek tudnia kell.

 1. Ne kísérelje meg ezt a pózt felügyelet nélkül. A póz jelentős rugalmasságot igényel.
 2. Készítse elő csípőjét a maximális rugalmasság érdekében. Mielőtt elkezdené, melegítsen fel egy kicsit. Megteheti az előkészítő pózokat, mint Ardha Baddha Padmottasana vagy a Half Bound Lotus póz. A rugalmasság idővel jön. Légy türelmes, és próbálj meg apránként minden nap.
 3. A délután a legjobb alkalom az induláshoz. Testének megfelelő energiára és rugalmasságra van szüksége a csípőforgatáshoz.
 4. Ha bármikor csípő fájdalmat vagy kellemetlen érzést tapasztal, azonnal hagyja abba.

Hogyan készítsünk ló pózot?

Mint minden jógának, ennek is angol neve van, ezt is lópóznak vagy Vatayanasana -nak hívják. Ellentétben a legtöbb könnyed állásponttal, ez egy kezdő számára kissé durva. Egy bonyolult csavarás és nyújtás révén a testtartás végső álláspontja érvényesül. Mindazonáltal mindig üdvözlendő tudni, hogy megfelelő gyakorlattal és odaadással könnyen elsajátíthatja azt.

Továbbá, mielőtt elkezdené a lépések végrehajtására vonatkozó irányelveket, kérhet egy további kézpárt, hogy legyen kéznél, ha segítségre van szüksége a pózhoz. Egy jó hátsó faltartónak is meg kell tennie a trükköt. Most, hogy mindannyian egy oldalon vagyunk, kezdjük a megpróbáltatást.

 1. A jógaszőnyegen állva lélegezzen mélyeket.
 2. A gerinc egyenes vonalban van a nyakával és az alsó végtagjaival párhuzamosan. Most kezdje el a testtartást úgy, hogy az egyik lábát, mondjuk a bal lábát, a térdétől felhajtja, és a tenyerével felfelé húzza, azaz a lábának az ágyékához kell nyúlnia, ahol a többi pozícióban befészkelődik..
 3. Ezen a ponton az extra kézpár lágy háttámaszt nyújthat Önnek, amikor tökéletesíti vagy kiegyensúlyozza az állását, visszatérve az egyenes csontvelőbe, lábai még mindig összecsukódnak és ágyékban vannak.
 4. Most hajlítsa lefelé a jobb lábát, amíg a jobb combja párhuzamos nem lesz a talajjal. Ebben az időben úgy érezné, hogy a bal térde is megérinti a talajt, megkönnyítve az egyensúlyozást.
 5. Míg a csontvelője még egyenes, most emelje fel a karját, és fonja össze őket úgy, hogy csavart szalag alakú legyen. Ez azt jelenti, hogy a könyöknek a mellkas közelében kell végeznie, karjait fent kell folytatnia.
 6. Döntse kissé hátra a fejét a támasz érdekében, és rögzítse a helyzetet jó 60 másodpercig. Gyakorlással ezt egy jó percig is elvezetheti, mielőtt lassan kibogozná magát az alaphelyzetbe.
 7. Ezután ismételje meg a pózt az ellenkező oldalon is.
 8. Ez egy teljes készlet. Ismételje meg a készletet naponta kétszer.

Mik az előnyei?

Szóval, mik a vatayanasana előnyei? Íme a testünkre gyakorolt ​​hatásai.

 1. Ez egy jó csonterősítő gyakorlat, ahol a szakértők azt is mondják, hogy a csípő vagy az alsó végtagok kisebb deformációi gyógyíthatók ezzel a testtartással. A deformitásokon kívül ezt a gyakorlatot használhatja az alsó test csontjainak megerősítésére, rugalmasabbá tétele érdekében.
 2. Ugyanez vonatkozik az izmokra, a test körüli izmokra, amelyek most összekuszálnák a feszítő csomókat, amelyek visszatartanák őket a rugalmasságtól. Ez az oka annak, hogy a kezdeti szakaszok némi izomfájdalommal járhatnak, de megfelelő gyakorlással ez enyhülne.
 3. Ez a jóga elsősorban a megfelelő vérkeringéséről ismert, amelyet az egész testben végeznek, amikor ezt a jógát választja. A fordulatok és a nyújtások egyszerűen segítők.
 4. Ha ízületi gyulladásban szenved, ez a póz segít a vele járó merevség és fájdalom enyhítésében.
 5. Hasznosnak bizonyult a lágyéki és combcsont sérv esetén.

Óvintézkedések és ellenjavallatok:

Nézze meg ezeket, mielőtt elkezdi komolyan venni őket.

 • Győződjön meg róla, hogy szakértő segít Önnek. Kezdőként soha ne próbálja ezt egyedül.
 • Abban az esetben, ha problémái vannak a térdében, tartózkodjon távol a ló póz jógától.
 • Készüljön fel a nagy rugalmasságra, és készüljön fel az izzadásra.

Ellenjavallatok:

A meglévő csípő-, térd- vagy bokasérülés gyakori ellenjavallat.

A sérülés esélye általában a csípő, a térd és a boka körül összpontosul. Az egyensúly elvesztése is lehetséges. Ezért az óvatosság erős szava a felügyelet mellett gyakorolni. Bár ez tufa lehet, a jóga ennek ellenére rendkívül hasznos a test számára. Ez a köztes jóga -ászanagyakorlat mély fókuszérzetet igényel. Folytassa a kitartást!

A kép forrása: Shutterstock