Joulupallo – yksi monista joulun ihmeistä

Kun joulun aika on järjestetty upeasti, joulukoristeet on ripustettu, jouluillallinen on jo suunniteltu ja vieraat on kutsuttu, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla optimistinen kauniista joulun taikuudesta ja nauttia vapaapäivistäsi. Voit vain nauttia joulun tunnelmasta ja tehdä olosi mukavaksi. Lopuksi voit kokeilla joulueksejä ja hemmotella itseäsi kupillisella kuumaa kaakaota. Ja vain koska on joulu, voit lisätä kaakaoon kauan ansaittua kuorrutetta.

Tosiasia on, että joulu ei voi mennä ilman nautintoa ja pohdintaa, ja se sisältää monia herkullisia, mutta erittäin kaloreita eikä aivan terveellisiä luksusruokia.

Tänään haluaisimme käsitellä tarkasti nautinnon aihetta joulupäivien yhteydessä ja tutkia yksityiskohtaisemmin perinettä, jota kutsutaan joulupunokseksi.

Joulupallo täydentää juhlan ja parantaa mielialaa

joulun punch karpaloita

Mistä joulupunos on tehty??

Lyönti on tunnettu Euroopassa 1600 -luvulta lähtien, ja englantilaiset merimiehet toivat sen Intiasta. Alun perin juoma koostui vedestä, rommista, sitruunoista ja sokerista, jolloin hierot sitruunankuorta varovasti ja sekoitat sen sokerin kanssa. Vesi ja sokeri kuumennetaan ja sekoitetaan sitruunamehun ja rommin kanssa.

Voit luoda kauniin perinteen kotitekoisesta joulupunoksesta tai -leimauksesta

joulupullo

Tämä juoma voidaan lämmittää, mutta sitä ei saa kiehua, muuten aromit kiehuvat liian nopeasti.

Viimeisten 300 vuoden aikana boolia on lisätty enemmän mausteisiin ja tietysti erityisesti jouluna, ne valmistetaan tyypillisillä joulun tuoksuilla. Pohjois -Saksassa käytetään rommin sijasta munalikööriä, ja joissakin liittovaltioissa joulupunukka valmistetaan mustalla teellä.

Omena- tai sitruunamehu on yksi boolin alkuperäisistä ainesosista

joulun lävistyslasi

Pitäisikö tarjoilla joulupullo kylmänä tai lämpimänä?

Tämän aromaattisen juoman ainesosat antavat sen nauttia sekä kylmänä että lämpimänä. Mutta koska joulu on Euroopassa aina kylmä ja epämiellyttävä, joulun booli on paljon parempi kuin kuuma juoma.

Karpalot ja ruusunmarjat lisäävät makua ja tekevät siitä terveellisempää

joululaukku laukussa

Joulun tuoksu kuuluu jouluun

joululäppä lähellä

Joulupullon voi valmistaa kuumalla vedellä tai mustalla teellä 

joululämmitteinen tunnelma

Höyrytetyn viinin lisäksi joulupunos on yksi joulumarkkinoiden suosikkijuomista

joulupunoksen suosikki juoma

Olisimme iloisia voidessamme jakaa teille yhden monista jouluherkkuresepteistä:

Kauden ja joulun hedelmät ja tuoksut ovat tervetulleita

joulu booli päärynä

Joulupullon perusresepti

Ainekset: 3/4 dl sokeria, 3 sitruunaa, 2 kuppia rommia, 1/4 cup congacia, 5 kuppia mustaa teetä tai kuumaa vettä (eli 8 kuppia)

Valmistautuminen: Raasta sitruuna ja sekoita kuori sokerin kanssa. Anna tämän seoksen hautua 30 minuuttia. Lisää sitten väkevät alkoholijuomat. Kuumenna seos ja sekoita varovasti matalalla lämmöllä. 3 minuutin pitäisi riittää, mutta tarkista, onko sokeri sulanut. Ota seos liedeltä ja poista sitruunankuoren jäänteet. Lisää teetä tai kuumaa vettä ja sekoita kuorittujen sitruunoiden mehun kanssa. Sekoita hyvin ja tarjoile sopivissa laseissa koristeltuina.

Joulun punch rosebud omenat

joulu booli spritz booli

Alkoholiton lasten lyönti

Kuten aikuiset, lapset haluavat pitää hauskaa ja kokeilla kaikkea pöydällä. Jotta lapset eivät kokisi syrjintää tässä suhteessa, tarjoamme lapsille sopivan reseptin joulupullolle, joka on myös hyvä vaihtoehto kaikille juhlapäiville raskaana oleville ja diabetesta sairastaville.

joulu lyö minulle makeisia

Ainekset yhdelle annokselle:

250 ml omenamehua, luonnollisesti sameaa

Mausteet: kaneli, kardemumma, neilikka

Jauhaa neilikka, kardemumma ja kaneli ja laita sivuun. Voit kuumentaa omenamehun pienessä kattilassa ja hioa sitä millä tahansa mausteella. Heti kun huomaat höyryn nousevan, voit ottaa juoman liedeltä, makeuttaa sen ja kaataa kuppeihin.

joululäppä granaattiomenalla

Joulupallo on antanut joillekin taiteilijoille mahdollisuuden kirjoittaa siitä joulutarinoita ja antaa sen lämmittäville ja valaiseville ominaisuuksille entistä enemmän merkitystä. Haluaisimme kokeilla herkullisia joulupunoksia tänä vuonna. Ja entä sinä?

Tee joulupallo itse

appling joulun lyönti

joulu boolia marjoja

joulu booli charls dikens

juhlallinen joulun isku

Joulun punch ruusunmarja

joululäppä hedelmillä

joululäppä teellä

joulupunos rosmariini

tunnelmallinen joulun isku

joulun rei'itys männynkäpyjä

joulu booli lasinaluset

Joulupallo lämmin

joululyönti lämmin booli

joulu booli joulu booli tähtianista

joululyönti joululyönti

joulun punch joulumarkkinat

Joulu Punch