Miesten pukuhuone

Jos ajattelet klassista pukuhuonetta, saat todennäköisesti nopeasti kuvia Carrie Bradshawin unesta sarjasta ”Seksi ja kaupunki”. Mutta pukuhuoneista on myös tulossa yhä suositumpia luomistyöntekijöiden keskuudessa, ja ne ovat olleet pitkään osa muotitietoisten miesten jokapäiväistä elämää. Mutta miten ihanteellinen vaatehuone pitäisi rakentaa? Mitä ei saisi puuttua ja mitä eroa on naisten pukuhuoneella? Olemme koonneet tähän tärkeimmät sisustusvinkit ja inspiraation kauniita kaappijärjestelmiä varten.

Miesten pukuhuone tyylikäs maskuliininen harmaa musta

Milloin tarvitset pukuhuoneen??

Vaikka monille on jo selvää asuntoa katsottaessa tai taloa rakennettaessa, että pukuhuone tarvitaan, toiset ihmettelevät, mihin se on hyvä. Vaatekaapit ovat erityisen sopivia, jos sinulla on tarpeeksi vaatteita ja haluat pitää yleiskuvan. Jos sinulla on vain tavallinen kaappi tai lipasto, unohdat usein, mitä omistat ja missä säilytät tiettyjä vaatteita. Pukuhuone – erityisesti avoimilla järjestelmillä – luo järjestystä, rakennetta ja mahdollistaa siistin asun koontamisen muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

Miesten pukuhuone tyylikäs vaatekaappi

Pukuhuoneen koko

Pääsääntöisesti et voi valita sen huoneen kokoa, johon pukuhuone on tarkoitus integroida. Yleensä makuuhuoneeseen, varastohuoneisiin tai toimistoihin tai lastenhuoneisiin liittyy pieniä vierekkäisiä huoneita, joita käytetään muihin kuin tarkoitettuihin tarkoituksiin. Jos sinulla ei ole täydellistä tilaa tätä varten, voit myös pudota nurkkoihin tai kapeisiin alueisiin – esimerkiksi makuuhuoneeseen – ja käyttää niitä vastaavasti vaatteiden esittelyyn.

Miesten pukuhuone tyylikäs ja tyylikäs vaatekaappi

Ero naisten pukuhuoneeseen

Suurimmat erot naisen ja miehen pukuhuoneen välillä löytyvät todennäköisesti seuraavista kahdesta näkökohdasta: suunnittelusta ja vaatteista. Vaikka naiset käyttävät enimmäkseen vaaleita ja maalaistyylisiä järjestelmiä tai koristavat niitä monilla koriste -elementeillä, kuten maljakoilla, kukilla ja matoilla, miehet pitävät sitä enimmäkseen klassisesti tyylikkäästä. Tummia puulajeja käytetään usein yhdessä lasi- tai peiliovien kanssa.

Lisäksi on tietysti muitakin eroja, etenkin lajiteltujen vaatteiden suhteen. Pääsääntöisesti miesten on usein valittava ja jaettava pukuhuone:

  • housut: Olipa työ, vapaa -aika tai erityistilaisuudet – miehillä on yleensä paljon housuja, jotka on järjestetty ihanteellisesti housukiskoille ilman ryppyjä.
  • Solmio, rusetti, vyö ja paljon muuta: Myös miesten asusteille tulisi suunnitella riittävästi tilaa omassa pukuhuoneessaan. Laatikot ovat erityisen hyödyllisiä näille, koska sinulla on yleiskatsaus ulos vedettäessä.
  • Paidat: Erityisesti miehet, jotka käyttävät paitoja töihin, tarvitsevat usein melko paljon näitä tyylikkäitä toppeja. Tämä mahtuu helposti yksinkertaisella vaatetangolla.

Pukuhuone miehille tyylikäs kuin kaupan vaatehuoneessa

  • Kengät: Kengät voidaan myös integroida vaatehuoneeseen. Laajennettavat elementit tai integroidut taittohyllyt sopivat tähän.
  • Puvut ja univormut: Jokaisen, joka käyttää pukua tai univormua töissä, tulee myös ottaa se huomioon vaatekaappia suunniteltaessa ja varata riittävästi tilaa vaatetangolle.
  • Neuleet ja T-paidat: Mielipiteet vaihtelevat usein täällä. Jotkut mieluummin taittuvat topit, toiset haluavat ripustaa sen ripustimiin. Riippumatta siitä, mikä vaihtoehto on parempi, näiden vaatteiden on myös löydettävä paikkansa pukuhuoneessa.
  • alusvaatteet: Nämä säilytetään parhaiten laatikoissa, esimerkiksi integroidussa lipastossa. Ulosvedettäviä laatikoita tai ripustuskoreja voidaan käyttää tähän myös avoimissa kaappijärjestelmissä.

Kaiken kaikkinen ja loppu on kuitenkin pukuhuoneen järjestys ja rakenne. Tässä vinkkejä asioiden pitämiseen järjestyksessä.

Miesten pukuhuone maskuliininen ruskea valkoinen musta

Avoimet järjestelmät, sisäänrakennetut kaapit ja muut.

Jos suunnittelet omaa pukuhuonetta, voit valita joukon sisäänrakennettuja vaatekaappeja tai avoimen järjestelmän, jonka voit koota haluamallasi tavalla. Vaikka sisäänrakennetut kaapit on yleensä tehty sopiviksi ja siksi ne täyttävät ihanteellisesti koko käytettävissä olevan tilan, avoimet järjestelmät ovat yleensä ilmavampia ja tarjoavat enemmän avoimuutta. Tässä on myös muita avoimen kaapin järjestelmien etuja ja haittoja. Lopulta sekä henkilökohtaiset mieltymykset että nykyinen budjetti päättävät kaappiratkaisun valinnasta.

Tärkeintä on tehdä piirustus etukäteen, jossa on kaikki mitat, ikkunat ja ovet, jotta mikään ei voi mennä vikaan myöhemmässä tilauksessa tai huoneen suunnittelussa. Usein kannattaa myös laajentaa olemassa olevia kaappeja – esimerkiksi vaatekaapilla tai kenkäkaapilla.

Miesten pukuhuone vaatehuone, jossa on paitoja ja pukuja