Ikoninen bob -kampaus ja sen pitkä historia

Monet muotitietoiset naiset, kuten katutyylin tähdet ja julkkikset, näyttävät itsensä tyylikkäällä bob-kampauksella. Tämä on vakiinnuttanut asemansa trendikkäänä “it” -leikkauksena ja hyvästä syystä. Ikonilla on rikas historia, joka voidaan jäljittää vuosisatojen takaa. Bob -kampausta käyttivät jotkut maailman arvostetuimmista feministeistä, kuten Amelia Earhart, Aretha Franklin, Irene Castle ja Coco Chanel. Taistelu naisten oikeuksista leviää massoihin sosiaalisen median, muodin ja kauneuden kautta nykyisen poliittisen ilmapiirin ansiosta, eikä ole yllätys, että bob-kampaus on palannut yhdeksi viime vuosikymmenen pakollisista kampauksista. Tänään katsomme, kuinka tämä lyhyt leikkaus on edustanut feminismiä ajan mittaan …

Tiedätkö bob -kampauksen historian?

Bob Hairstyle Clebrities Lyhyet kampaukset

Bob -kampauksen historia

Bob-leikkaus, joka tunnetaan myös nimellä bob, vastaa länsimaisen yhteiskunnan nopeita sosiaalisia ja poliittisia muutoksia 1900-luvun alusta lähtien, vaikka ajatus kapinallisesta, lyhytkarvaisesta naisesta voi palata Kleopatraan ja Jeanne d ‘ Kaari.

Flappers auttoi ikuistamaan tämän muodikkaan leikkauksen, ja lähes vuosisata myöhemmin se on edelleen trendi.

Kun naiset leikkaavat hiuksensa lyhyiksi …

Bob Hairstyle Clebrities Lyhyet kampaukset Feminismi

Bob -kampaus on palannut, koska feminismillä on tällä hetkellä valtava rooli poliittisessa ja sosiaalisessa elämässä. 1900 -luvulla Bob oli tunnusmerkki ensimmäiselle feministisen liikkeen aallolle 1920 -luvulla. Silloin taistelu äänioikeudesta saavutti käännekohdan. The Flappers (ns. Muodikkaat 1900-luvun naiset) päättivät lopettaa tiukkojen korsettien ja mekkojen käyttämisen ja lyhentää päiden ja hiusten pituutta. Lyhyt kampaus vastusti länsimaista kauneusideaa, jonka mukaan pitkät hiukset ovat kauniimpia ja naisellisempia. Flappers määritteli myös sukupuoliroolit uudelleen, koska tuolloin hyväksyttiin vain lyhyet hiukset. Tämä oli aikaa, jolloin naiset hallitsivat valtaansa ja ulkonäköään ja kirjoittivat uudelleen ohjeet, jotka määrittivät aikakauden kauneuden.

Lyhyet kampaukset 1900 -luvun 20 -luvulta

Bob Hairstyle Feminism Girl Power

Flappers perusti bob -kampauksen

Bob Hairstyle 20s -tyyliset räpylät

Hieman yli kolme vuosikymmentä myöhemmin kuuluisa kampaaja Vidal Sassoon modernisoi bob -kampauksen. Twiggy -versio oli epäilemättä trendi 60 -luvulla. Ja ensimmäisen naisen Jackie Kennedyn laaja ja tyylikäs bob -kampaus aiheutti sensaation. Diana Ross ja The Supremes eivät olleet kaukana. Hänen tyylikäs ulkonäönsä täydensi täydellisesti hänen tyylikkäitä tanssiliikkeitä, upeaa meikkiä ja ilmeikkäitä muotoja.

Diana Rossilla oli myös bob -kampaus

Bob Hairstyle Clebrities Diana Ross

Viime vuosisadan 80- ja 90 -luvuilla bob -kampaus löydettiin uudelleen. Naiset, joilla oli tämä rintakehä, vain herättivät luottamusta. Ajattele Salt-N-Pepa, Christy Turlington, Teri Hatcher ja Winona Ryder. Lyhyistä hiuksista tuli myös allekirjoitus maanalaisen feministiliikkeen kolmannelle aallolle, mellakka grrrlille, jotka puhuivat punk-vaikutteisessa musiikissaan naisten itsemääräämisoikeudesta, seksuaalisuudesta, rasismista ja paljon muuta.

Lyhyet kampaukset ja feministinen liike kulkevat käsi kädessä

Bob -kampauksen läpät 20 -luvun muotihistoria

Tänään olemme feminismin uudella aikakaudella ja kaikki nykyajan trendintekijät kunnioittavat naisia, jotka ovat taistelleet naisten oikeuksista aiemmin. Löydät uusia tapoja tehdä bobista moderni ja mukauttaa se nykyiseen elämäntapaan. Yksi esimerkki tästä on pitkä bob, joka antaa modernille leikkaukselle aivan uuden ilmeen.

Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa luottamusta

Bob kampauksen historia 1900 -luku

Naiset taistelivat oikeuksiensa puolesta ja muuttivat naisten kauneusideaa

Bobin kampaus 20 -luvun tyyliin

Joten uskomme, että bob -kampaus pysyy aina muodissa, koska tyttövoima on aina läsnä. Ja olemme innoissamme nähdessämme, miten bob -kampaus tulkitaan uudelleen seuraavan vuosikymmenen aikana …

Coco Chanelilla on ollut suuri vaikutus muotimaailmaan 

Bob Hairstyle Clebrities Lyhyet kampaukset Coco Chanel

Prinsessa Diana on yksi 1900 -luvun muotikuvakkeista

Bob Hairstyle Clebrities Lyhyet kampaukset Prinsessa Diana

Anna Wintourin bob -kampaus on hänen tavaramerkkinsä

Bob Hairstyle Clebrities Anna Wintour

Myös monet muut julkkikset nauttivat lyhyestä leikkauksesta

Bob Hairstyle Clebrities -leikkaus Lyhyet hiukset Bob Hairstyle Clebrities Jennifer Lawrence Bob Hairstyle Clebrities Lyhyet kampaukset Olivia Wilde Bob Hairstyle Clebrities Margot Robbie