Hogyan tartsuk meg az éles elmét és a jó hozzáállást

Az éles elme szép tulajdonság, ami nincs mindenkinek. Bár éles elme épülhet fel egy bizonyos időtartam alatt különféle tevékenységek gyakorlásával. Míg a jó hozzáállás nem olyan egyszerű, szerencsésnek kell lennie a jó neveléshez és a jó szülői képességhez, hogy jó hozzáállást kapjon az élet minden helyzetéhez, mivel a nézőpontját másolja az adott személy háttértípusa! De ha mindkét tulajdonsággal rendelkezni szeretne, vagy javítani akarja saját hozzáállását és elméjét, akkor kövesse az alábbi tippeket.

Hogyan tartsuk meg az éles elmét és a jó hozzáállást

Próbálj írni, mint emlékezni:

Meg kell szoknia, hogy fontos feladatokat és emlékeztetőket ír a napra, ahelyett, hogy az elmére emlékezne. Azt gondolhatná, hogy egy ilyen javaslat miatt viccesnek tűnhet a nyilvánosság előtt, de ez egyáltalán nem így van, mivel ezáltal fegyelmet talál az életében, és ha emlékezni fog a dolgokra, amikor meg kell valósítania azokat. Bármilyen éles is az eszed, nem tudsz mindenre emlékezni. Ezért ne verje meg magát a próbálkozással. Segít megtanulni írni dolgokat, nem pedig emlékezni rájuk.

Találja meg vagy figyelje meg rejtett tehetségeit:

Könnyen fel tudod fogni a dolgokat? Emlékszel a számjegyekre egyszerre? Vagy jó megfigyelni a dolgokat? Ezek azok a tehetségek, amelyeket nem mindenki talál meg magában. Be kell nézni önmagába, és látni kell, hogy miben jó. És kövesse ezt a tehetséget, és alakítsa át szenvedélyévé! Ne szomorkodj, ha nem találsz egyet. Például fejleszthet egyet.

Mentális és fizikai gyakorlat:

Nagyon fontos, hogy mentálisan és fizikailag egészségesek legyünk, nem csak az orvosok mondása miatt, hanem a való életben is hatalmas hatással van a hozzáállásodra és a másokkal való viselkedésedre. Mert pl. Ha a tested fitt és egészséges, akkor magabiztosabbnak és energikusabbnak fogod érezni magad a napi feladatok egyszerű elvégzéséhez, ezzel a minőséggel mindig vezetni fogsz a szakmádban. Ezenkívül segít enyhíteni a feszültséget, mivel a feszültségoldás önmagában javíthatja gondolati mintáit. Ez kevesebb feszültséget és elmélkedést eredményez. Az idő múlásával elkezdesz jobb hozzáállást kialakítani.

Még néhány tipp:

1. Az alvás valóban nagyon fontos az éles elme és a jó hozzáállás megőrzése érdekében. Az alvást nem szabad összetéveszteni az ágyban heveréssel és bukdácsolással. Néhány óra jó alvás (min. 8 óra) jobb, mint azoknak, akik tönkretett mennyiségben alszanak.

2. Gondolkozz, mielőtt bármit alaposan megteszel, és mindig kérj jó tanácsot.

3. Próbálja minimálisra csökkenteni az alkoholfogyasztást, vagy kerülje el teljesen, és tartózkodjon a drogoktól!

4. Szerezz barátokat, akiknek élesebb agyuk van, mint te, és tekintsd őket egészséges versenytársnak.

5. Próbáljon új képleteket készíteni a számtani gyors számításokhoz, vagy böngészhet a neten, hogy többet tudjon. Pl.

6. hozzá kell adnia a 433 -at és a 433 -at, a 33+33 = 66 és a 4+4 = 8. Tehát összesen 866 -tal fog előállni.

7. Míg az élelmiszer -vásárlás megpróbálja kerekíteni az összegeket, nem pedig egyenletes mennyiségben. Ne használjon számológépet. Mert pl. Ha valami 69 centből áll, egyszerűen kerekítse le a fejére. 70 centre. A pénztárjegyzékben mindig közel kerül a pontos összeghez (dollárban).

8. Ismeretes könyveket és újságokat is olvashat a tudás megszerzése érdekében.

9. A mesekönyvek olvasása nem csak gyerekeknek való! Ezeket is el kell olvasnia, ez segít elmének élesedni.