Tee keraaminen sisustus itse

keraaminen sisustus itse tee rakennuskeramiikkaa

  Tee vain keraaminen sisustus itse

Rakennuskeramiikkaa käytettiin jo muinaisessa Egyptissä, ja useimmat ihmiset ovat varmasti törmänneet niihin jossain vaiheessa. Kuitenkin hyvin harvat tietävät, että toisin kuin niiden ulkonäkö, tämäntyyppinen koristelu on uskomattoman helppoa ja yksinkertaista valmistaa. Järkevällä johdolla ja oikeilla lisävarusteilla voit luoda yksilöllisiä ja henkeäsalpaavan kauniita seinäkoristeita hetkessä.

Jos tavalliset seinän värit tai tapetit ovat liian lempeitä ja liian inspiroimattomia sinulle, voit loihtia seinälle erilaisia ​​taideteoksia rakennuskeramiikan avulla, joka voidaan sitten kehittää vielä paremmin yksilöllisillä tehosteilla. Seuraavassa on siksi annettava joitakin olennaisia ​​tietoja rakennuskeramiikan käsittelystä. Tässä artikkelissa on myös erityisiä vinkkejä ja temppuja sekä suunnitteluehdotuksia http://www.keramikbedarf.net/blog/do-it-yourself-baukeramik/ Lue.

Keraamisen sisustuksen tekeminen itse – mitä rakennuskeramiikka oikein on?

Rakennuskeramiikan ymmärretään yleensä olevan seinän suunnittelu keraamisten levyjen tai laattojen avulla. Tämä tarkoittaa sekä tavallisia laattoja että normaalikokoisia laattoja, kuten ne tunnetaan esimerkiksi kylpyhuoneesta, sekä pienempiä ja paljon yksilöllisempiä laattaelementtejä, joita voi ostaa tietyistä kaupoista. Pienempiä vanhojen laattojen palasia voidaan käyttää myös rakennuskeramiikassa – myös eri materiaalien, kuten lasin tai metallin, yhdistelmä on mahdollista.

Tee keraaminen sisustus itse – keraamiset levyt tai laatat

keraaminen sisustus tekee itse ideoita

Laatat kiinnitetään pala kerrallaan kantajamassalle ja kiinnitetään sitten. Tätä tarkoitusta varten alusta itse päällystetään yleensä kantaja -aineella ja laatat puristetaan sitten siihen. Liima -alustalle on asetettava erilaisia ​​vaatimuksia riippuen siitä, kuinka suuria ja raskaita yksittäiset laatat tai keraamiset elementit ovat. Liian suuri paino voisi esimerkiksi estää keramiikkaa tarttumasta seinään, mikä puolestaan ​​on erityisen ärsyttävää monimutkaisen valmistusprosessin jälkeen.

Erot sisä- ja ulkotiloissa

Keraamisten elementtien kiinnittämistä seiniin, esimerkiksi mosaiikkina, ei suositella vain asunnon sisätiloihin, vaan se on mahdollista myös oman neljän seinän ulkopuolella. Tässä kuitenkin asetetaan erilaisia ​​vaatimuksia sekä käsitellylle elementille että itse liima -alustalle. Molempien on oltava esimerkiksi pakkasenkestäviä, jotta materiaalit eivät haurasta ja hilseile alle nolla celsiusastetta. On myös oltava tietty kosteudenkestävyys, koska muuten liima voi pehmentyä tai keraamien värit liukenevat.

Tee keraaminen sisustus itse – olet taitava käsilläsi?

keraaminen sisustus tee keramiikka itse

Tee keraaminen sisustus itse – mitkä materiaalit sopivat?

Jos haluat luoda yksilöllisen seinämosaiikin, katso joko ympärillesi epätavallisia keraamisia elementtejä tai käytä poikkeuksellista koostumusta varmistaaksesi, että tulos tulee olemaan upea. Esimerkiksi pienistä, värikkäistä lasinsirpaleista voi tulla todellinen katseenvangitsija, joten työskentelyn aikana on käytettävä käsineitä mahdollisen loukkaantumisvaaran välttämiseksi minimoida mahdollisimman paljon. Mosaiikkiin voidaan myös rakentaa puuhelmiä tai pieniä muistoesineitä, kuten nappeja. Se tulee erityisen epätavalliseksi, kun käytetään esimerkiksi pieniä riistahahmoja tai vastaavia.

Epätavallisia keraamisia levyjä, joissa on erikoislasit ja upeat väritehosteet, myydään useammin esimerkiksi itämaisissa kaupoissa. Jos pidät maalaamisesta, voit myös maalata keraamiset levyt itse, mutta sinun on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota värin kestävyyttä koskeviin erityisiin ohjeisiin. Muussa tapauksessa on olemassa vaara, että värit haalistuvat ajan myötä tai kuluvat sateessa. Toisaalta sekä muu mosaiikki että sementti, jota käytetään enimmäkseen liima -aineena, voivat värjäytyä.

Yleensä on myös suositeltavaa työskennellä mallien ja stensiilien kanssa, erityisesti taiteellisesti järjestettyjen mosaiikkien kanssa. Tämä on ainoa tapa esimerkiksi, että yksittäisten moduulien väliset etäisyydet voidaan pitää oikein ja tulos vastaa sitten todellista kuvaa, joka oli omassa päässäsi ennen sen luomista.