5 vinkkiä lapsiystävälliseen keittiöön – lasten integrointi keittiöön

Ruoanlaitto lasten kanssa voi olla hauskaa, mutta joskus vanhempana kohtaat kysymyksen siitä, miten paras ottaa lapset turvallisesti mukaan ruoanlaittoon. Seuraavat viisi vinkkiä tekevät ruoanlaitosta lasten kanssa suuren menestyksen. On tärkeää rakentaa luottamusta lapsiin, tukea heitä, kannustaa heitä ja auttaa heitä. Anna nuorten kokkien olla luovia! Seuraavat ja muut vinkit e-kirjassa “Keittiö sopii lapsille

E-kirjan kansi (2)

Ostokset leikkisästi

Jopa aterian suunnittelussa voit keskustella ruokalistasta lasten kanssa ja vastata pienten toiveisiin. Jos lapsesi on alakouluikäinen, hän voi jo kirjoittaa ostoslistan. Jos nuori kokki on vielä liian nuori, voit piirtää oikean kuvan jokaisen ruoka -aineen taakse, jotta myös supermarketin pienet voivat lukea muistiinpanon. Tämä tekee yhdessä ostoksista paljon hauskempaa! Anna lasten noutaa yksittäisiä elintarvikkeita yksi kerrallaan: meijeriosaston maito, vihannesosaston tomaatit jne. Voit selittää, mistä tuote on peräisin, mikä on terveellistä ja mikä epäterveellistä. Samalla lapset tutustuvat erilaisiin ruokiin. Voit tilata juuston yhdessä tuoretuotteiden tiskiltä tai leipomot leipomosta, jolloin lapset saavat itseluottamusta samaan aikaan.

lapsiystävällinen keittiö ruoanlaittoon isän kanssa

Auta ruoanlaitossa

Ostoksen jälkeen lapset voivat auttaa päivittäistavaroiden järjestämisessä. Ateriaa valmistettaessa pienet gourmetit voivat pestä hedelmiä ja vihanneksia tai leikata ainekset lapsiystävällisellä veitsellä / kuorimalla. On tietysti tärkeää, ettet päästä lapsia näkyvistäsi ja tarvittaessa puutut auttamaan. Kun valmistat ruokaa, pyydä lapsia sekoittamaan keitto tai asettamaan tiimalasi vuokaan. Varmista kuitenkin aina, että pienet seisovat turvallisesti lieden ääressä eivätkä vedä kuumaa kattilaa hetkeksi pois liedeltä. Voit myös lukea arvokkaita vinkkejä vaarojen välttämiseksi ilmaisesta e-kirjastamme Lapsiystävällinen keittiö.

lapsiystävällinen keittiö valmistaa sopivia ruokia

Kattaa ja koristella pöytä

Ruoka maistuu parhaalta, jos se on itse keitettyä. Mutta ensin pöytä on katettava, ja pienet voivat auttaa. Tänään heillä on ruokailuvälineet, huomenna tyhjä lautanen ja ensi viikolla täysi vesikuppi. Lautasliinojen taittaminen on yleensä myös hauskaa lapsille. Anna pikkuisten valita itse pöytäkoristeet, jotta he voivat olla luovia ja tehdä kauniita koruja. Syömisen aikana voit kysyä lapsilta, mistä he pitävät eniten, ja kerätä ideoita seuraavaan ruoanlaittoelämään yhdessä.

Tee tarroja jätteiden lajitteluun

On tarpeen siivota syömisen jälkeen. Pienet voivat auttaa poistamaan lautaset astianpesukoneen pöydältä ja käynnistämään ne. Varmista kuitenkin, että astianpesukoneen kielekkeet ovat lasten ulottumattomissa. Yhdessä voit hävittää pöytäjätteet ja selittää lapsille, kuinka erottaa roskat. Tee eri tarroja, joissa on kuvia tai värejä vastaaville roska -astioille, jotta voit opettaa lapsille, miten ne hävitetään leikkisästi: keltainen ankka keltaiselle astialle / säkille, sininen paperitaso paperi -roskakorille, musta korppi jäännösjätteelle ja ruskea puu biojätteelle.

ideoita lapsiystävälliseen keittiöön

Kokeile leikkikeittiössä

Jos pienet gourmetit ovat vielä liian pieniä käsittelemään teräviä veitsiä ja hauraita materiaaleja, leikkikeittiö on hyvä valinta. Jos tämä asetetaan keittiöön, lapset voivat valmistaa ruokaa äidin ja isän kanssa samanaikaisesti ja luoda loistavan menun ilman loukkaantumisriskiä. Leikkikeittiö on täydellinen tilaisuus hankkia kokemusta. Lapset oppivat leikkisästi, mitä tehtäviä keittiöön kuuluu ja miten prosessit toimivat. Leikkivälineillä lapset voivat kokata ja leipoa turvallisesti. Pienet oppivat perustamaan ja siistimään oman keittiönsä ja voivat vanhempana siirtää sen jokapäiväiseen keittiöelämään. Sähköapurit ovat saatavana myös pienessä muodossa, joten pienet kokit loistavat varmasti mielellään kahvia tai leipää sinulle.

lapsiystävällinen keittiö lasten leikkikeittiö

Sinä päätät mihin lapsesi voivat luottaa. He kasvavat tehtäviensä mukana ja voivat ottaa ajoittain enemmän työtä itsenäisesti. Jos lapset tukevat sitä, yhdessä tekemisestä tulee suuri perhetapahtuma.

 lasten leikkikeittiö lapsiystävällinen keittiö