Asuminen ja ruoka: amerikkalainen keittiö (t)

Asuminen ja ruoka: amerikkalainen keittiö (t)

Suunnittelu on yhä tärkeämpää jokapäiväisessä elämässä – globalisaatio edistää ideoita ympäri maailmaa, ja siksi amerikkalaiset keittiöt avoimella ja kutsuvalla muotoilullaan valitaan yhä enemmän Euroopassa. Keittiöllä ei ole roolia, vaan myös siihen, mitä siihen on tallennettu: Amerikan kulinaarinen puoli on löytänyt tiensä myös kulttuuriin. Mitä tämä tarkoittaa ja miten trendi on saapumassa myös kotiisi.

Avoimet keittiöt, joiden keskellä on keittiöyksikkö, joka tarjoaa lisää työtasoa ja säilytystilaa – tämä on trendi, jonka tunnemme nimellä “amerikkalainen keittiö”.

Elävä trendi Amerikkalainen keittiö keittiösaari keittiökaapit puu

Elävä suuntaus: mikä määrittelee amerikkalaisen keittiön

Kliseistä saa vaikutelman, että amerikkalaiset eivät kokkaa – mutta se ei ole täysin totta. Vaikka take-away-tuotteita käytetään usein viikon aikana stressaavan arjen lopettamiseksi mukavasti, ruoanlaittoa juhlitaan erityisesti vapaa-ajan aktiviteettina.

Siihen on silloin tilaa viikonloppuna – ja se on myös ”amerikkalaisen keittiön” trendin pääpiirteitä. Keittiö on avoin ja tilava, usein vain “laskurilla” erotettuna ruokailu- tai olohuoneesta. Ihannetapauksessa se on myös kirkkaasti ja runsaasti valaistu. Toisin kuin useimmat saksalaiset keittiöt, keraaminen liesi on harvinaisempi amerikkalaisissa keittiöissä. Sen sijaan kaasuliesi, jolla ruoanlaittoa voidaan hallita paljon nopeammin, on suositumpi.

Jääkaappi on myös tilavampi kuin meidän. Tyypillisiä ovat suuret kahden oven jääkaapit, joissa on yksi osa jääkaappia ja yksi osa pakastinta. Energiatehokkuusluokkaa ei pidä jättää huomiotta: Loppujen lopuksi jääkaappi on kytketty sähköverkkoon 24/7 ja sen on pidettävä lämpötila jatkuvasti. On järkevää tarkistaa riippumattomat vertailuportaalit, kuten haushaltsgeratetest.de ilmoittamaan, kuinka korkeat laitteen odotetut sähkökustannukset ovat. Suuressa jääkaapissa on usein myös integroitu veden- ja jääpala -annostelija. Koska Yhdysvaltojen veden laatu on erilainen kuin Euroopassa, on järkevää käyttää suodatinlaitetta – tässä maassa tämä ei kuitenkaan usein ole tarpeen.

Toisaalta keittiön sydän on usein keittiösaari. Usein tähän asennetaan liesi sekä jotkut pohjakaapit, joissa on säilytystilaa. Keittiönsaaria löytyy myös yhä enemmän eurooppalaisista keittiöistä, koska ne mahdollistavat ruoanlaiton yhdessä pienissä keittiöissä ja ovat mukava muutos, jossa on runsaasti lisätilaa keittiövälineille ja astioille.

Keittiö talon keskipisteenä ja keittiösaari, jonka ympärille koko perhe voi kokoontua, sekä suuri jääkaappi, jossa kaikkea voi olla runsaasti, ilmaisee myös osan amerikkalaista elämäntapaa: anteliaisuutta, avoimuutta ja perheen tunne on jo ilmeinen täällä, lue keittiön suunnittelu. Tiskillä, joka muodostaa seuraavan asuinalueen lopun, on usein baarituolit nopeaa aamiaista tai välipalaa varten.

Foodtrend: Amerikan kulinaarinen puoli tarjoaa

Ei vain amerikkalainen pikaruoka, jossa on ketjut kuten Burger-King, McDonalds ja KFC, on levinnyt meille. Kaikenlaisten vähittäiskaupasta ostettavien välipalojen ja valmistuotteiden lisäksi Eurooppaan on tulossa yhä enemmän “oikeaa” ruokaa. Kaikki tietävät pannukakkuja aamiaisvaihtoehtona sekä ranskalaista paahtoleipää. Mac’n’Cheese on klassinen lasten ateria, joka on nyt saatavilla myös tässä maassa, ja siitä on tullut klassikko comfort food -alueella. Mutta myös sopivat reseptit, kuten lukuisat superruoat, chia -siemenet ja goji -marjat, ovat peräisin Yhdysvalloista. Klassinen juustokakku on nyt korvattu New Yorkin juustokakulla ja sen muunnelmilla, ja cupcakes ja kakkupalat eivät ole enää vieraita sanoja. Verkkoblogien ja sosiaalisen median ansiosta kulinaarinen maailma verkostoituu yhä enemmän: ja kuten kliseissä jo sanotaan, makeat ja kalorit sisältävät elintarvikkeet ovat erityisen suosittuja Yhdysvalloissa.

Kotona otettavia reseptejä

Seuraavien klassisen New Yorkin juustokakun ja klassisen Mac’n’Cheese -reseptien avulla amerikkalaisen keittiön ruoka -trendi tulee myös kotiisi:

Ruoka -trendi Amerikkalainen keittiö New Yorkin juustokakun resepti

New Yorkin juustokakun resepti:

(alkaen küchegötter.de)

ainesosia:

150 g täysjyväkeksejä

50 g voita

800 g kaksinkertaista tuorejuustoa

200 g smetanaa

150 g sokeria

1 paketti vaniljasokeria

4 munaa

40 g maissitärkkelystä

valmistautuminen:

Kuumenna uuni 180 ° C: een, voitele 26 cm: n jousivuoka. Murskaa keksit pakastuspussiin, tämä toimii erityisen hyvin lihan pehmentimen kanssa. Sulata voi ja vaivaa murusien kanssa – paina sitten tasaisesti muottiin pohjan muotoamiseksi. Paista uunissa keskitasolla kymmenen minuuttia.

Lisää sillä välin tuorejuusto, smetana, sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita, kunnes muodostuu homogeeninen seos. Levitä tärkkelys hetkeksi.

Kaada seos esipaistetun kakun pohjalle ja tasoita se. Paista uunissa noin tunnin ajan – poista sitten reunalta suoraan suurella, litteällä veitsellä halkeamien välttämiseksi ja anna jäähtyä.

Maku on raskas ja voimakas, mutta sen voi täydentää hedelmäsoseilla. Mutta tietysti Yhdysvalloissa ei ole vain makeita asioita – joten tässä on toinen resepti, kuten sunnuntai -illan lounasruoka.

Amerikkalaisen keittiön ruokatrendi, klassinen Mac’n’Cheese

Klassinen Mac’n’Cheese

(alkaen macaroniandcheesecake.com)

Ainekset:

2 kuppia täynnä pientä pastaa

2,5 dl maitoa

1 kuppi raastettua Cheddaria (myös Gouda- tai Edam -läppä)

1 tl suolaa

1 ripaus muskottipähkinää

pippuri

Valmistautuminen:

Kuumenna maito ja pasta kattilassa hetkeksi ja hauduta miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia, jotta maito ei pala. Poista sitten lämmöltä, sekoita joukkoon juusto ja suola ja mausta huolellisesti. Jos se ei ole tarpeeksi kermaista, voit lisätä maitoa. Valinnainen: laita uunivuokaan, hiero sen päälle lisää juustoa ja paista uunissa 220 ° C: ssa, kunnes se on kullanruskea ja rapea..

Kuva 1: ©ErikaWittlieb pixabay.com (CC0 1.0)

Kuva 2: ©wusya pixabay.com (CC0 1.0)

Kuva 3: ©wesweaver pixabay.com (CC0 1.0)