Keittiötrendit 2015: käytännölliset keittiökalusteet ja tyylikäs muotoilu

 Paitsi keittiöasiantuntijat ovat samaa mieltä, nykyiset suuntaukset vahvistavat myös, että moderni keittiö muuttuu yhä enemmän suljetusta työpajasta avoimeksi asuintilaksi, jota vuokranantajat haluavat myös esitellä ystävilleen. Tietenkin keittiössä on oltava vastaavasti ainutlaatuinen muotoilu. Yksinkertaiset ruostumattomasta teräksestä valmistetut keittiöt ovat olleet pitkään poissa tieltä. Tämän osoittavat myös nykyiset keittiötrendit. Painopiste on uusissa, epätavallisissa malleissa, jotka on yhdistetty korkeaan toimivuuteen ja uuteen tekniikkaan.

Keittiötrendit 2015 – maalaismaisesta ja yksinkertaisesta kirkkaaseen ja huomiota herättävään

Periaatteessa keittiön suunnittelun mahdollisuuksilla ei ole rajoja. Yksinkertaiset värit, jotka on sovitettu keskenään yhteen, ovat yhtä trendikkäitä kuin kirkkaat värit ja kontrastit. Maalaistyylille on edelleen suuri kysyntä asennetuille keittiöille vuonna 2015, kuten tunnetun toimittajan tapauksessa Keittiön lähde pystyy näkemään. Hallitseva väri on valkoinen, jota vastakkain ovat vahvat värit, kuten sininen tai punainen. Musta väri juhlii myös paluuta keittiössä. Saksalaiset valmistajat, kuten Miele tai Siemens, haluavat esitellä keittiökoneet mustana.

Maalaismaiset keittiökalusteet ovat trendikkäitä

keittiökalusteet elävät trendit 2015 keittiötrendit keittiökoneet ja huonekalusuunnittelu

Liuskekivestä, kivestä ja betonista tehdyt maalaismaiset mallit ovat myös trendikkäitä juuri nyt. Liuskekivilattiainen keittiöyksikkö luo erittäin tyylikkään ja siro vaikutelman erityisesti valkoisessa keittiössä. Kivisuunnittelussa keskitytään suhteeseen luontoon. Asiakas voi jopa valita erilaisista kivilajeista, kuten graniitista, marmorista tai elementtikivestä.

Betonialalla keittiöteollisuudella on nyt täysin uusia mahdollisuuksia. Sitä voidaan levittää hyvin ohuesti ja silti ehdottomasti murtumaton kantolevyille. Yhdessä lakatusta lasista tai pähkinästä valmistettujen elementtien kanssa tuloksena on tyylikäs muotoilu.

Mitä tulee keittiön muotoon, yksinkertaiselle minikeittiölle on useita vaihtoehtoja. Keittiösaari on erityisen suosittu tällä hetkellä. Tämä sopii erityisesti niille, jotka ovat suunnitelleet paljon tilaa keittiöön ja haluavat avata sen. On tärkeää, että saaren ympärillä on riittävästi tilaa kulkua varten. Runsaan tilan ansiosta keittiösaari sopii erityisesti niille, jotka haluavat kokata yhdessä.

Tyylikäs muotoilu ja toimivuus modernissa keittiössä

keittiökalusteet elävät trendit 2015 keittiötrendit keittiökalusteiden suunnittelu

Huipputeknologiaa tyylikkäässä suunnittelussa

Keittiöiden suunnittelu ei ole kehittynyt edelleen vuonna 2015. Keittiökoneiden alalla on aina myös innovaatioita. Laadukkaat jalorakenteiset keittiökoneet ovat yhtä tärkeitä keittiön ulkonäölle kuin itse keittiösuunnittelu, mutta niiden pitäisi tietysti olla korkeatasoisia. Tältä osin automaattinen leivonta, AEG ja Uunin Autosense tarjouksia, ehdoton tunne. Uuni voi itse asettaa paistoajan käyttämällä esiohjelmoituja reseptejä. Jos kokki on myöhässä, hän voi käyttää sovellusta aikaisemmin valmistetun ruoan paistamiseen. Paljon on tapahtunut myös liesituulettimien kanssa. Suunnittelijan huput ja alaslaskuvat huput, jotka ulottuvat automaattisesti ylöspäin ja ovat huomaamattomasti integroituna keittolinjaan, korvaavat aiempien aikojen suuren ulosvedettävän liesituulettimen. Nykyaikaiseen ruoanlaittoon asiantuntijat suosittelevat induktioliesi. Lämpöä tuottaa vuorotteleva magneettikenttä. Ferromagneettisia kattiloita tarvitaan kuitenkin induktiolieden käyttämiseen. Harrastuskokki tunnistaa nämä siitä, että magneetit tarttuvat niihin. Jotkut valmistajat kokeilevat jo keittolinjaan integroituja kosketusnäyttöjä, joiden tarkoituksena on tehdä keittotason käytöstä miellyttävämpää. Yksittäisten laitteiden, kuten liesi ja jääkaappi, välinen verkottuminen on edelleen keittiöalueen trendi. Jatkossa esimerkiksi tiettyä reseptiä valittaessa liesi tunnistaa heti, onko jääkaapissa kaikki ainekset valmiina. Joten on mielenkiintoista nähdä, mitä keittiöinnovaatioita tulevaisuus tuo tullessaan.

* Kuvan oikeudet:

Kuva 2: Fotolia_86680950_S

Kuva 3: Fotolia_82592612_S