Mielenkiintoisia faktoja tylsän keittiön värimaailmasta

tylsän keittiön värimaailma aurinkoiset vivahteet jalo tekstuurit

Tietoja tylsän keittiön värimaailmasta – 10 käytännön vinkkiä ja temppua

Kun kävelet läpi kaikki huoneesi, huomaat todennäköisesti, että keittiösi on se paikka, jossa vietät suurimman osan ajastasi. Vaikka nukut enimmäkseen makuuhuoneessasi etkä kiinnitä huomiota sen ulkonäköön, keittiö on inspiraatiosi.

Siellä valmistat ruokaa läheisillesi. Siksi on erittäin tärkeää saada värikäs keittiö, joka on täynnä positiivista energiaa. Miten yleensä valitset keittiön väripaletin? Mistä väriyhdistelmästä perheesi ja vieraasi pitävät eniten? Tässä on 10 käytännön vinkkiä ja temppua tämän tekemiseen.

1. Värivalinnan tulee edustaa omaa tyyliäsi.

Olitpa intohimoinen kokki tai aloittelija, joka haluaa oppia, keittiön pitäisi antaa sinulle inspiraatiota. Keittiö ei ole vain ruoanlaittoon, sillä on usein tärkeä sosiaalinen rooli perhe -elämässä – siellä käydään keskusteluja, suunnitellaan lomaa ja viihdytetään vieraita. Siksi kannattaa miettiä, mitkä sävyt sopivat parhaiten persoonallisuuteesi. Pidätkö neutraaleista väreistä ja luonnollisesta puusta tai pikemminkin stimuloivasta punaisesta, oranssista ja keltaisesta aksentista ja kiiltävästä?

Rauhoittava värivalikoima

tylsän keittiön värimaailma on kyyhkysiniset keittiökaapit

2. Keittiön värien ei tarvitse olla pysyviä.

On yksi asia, joka sinun pitäisi tietää, kun mietit keittiöösi sopivia värejä – ne eivät ole siellä ikuisesti. Vuosien mittaan voit muuttaa laitteidesi tekstuureja ja värivalikoimaa. Laattoja, sokkelia ja lattiapäällysteitä on useita malleja. Älä välitä tulevista trendeistä, elä nyt ja valitse värit, joista pidät juuri nyt!

Tuore ja vilkas tulppaanien kanssa

tylsän keittiön värimaailma on oranssit ja valkoiset kaapit

3. Keittiön värivalikoimaa ei tarvitse sovittaa muuhun kotiin.

Ei sanota, että kaikkien huoneiden on oltava samanvärisiä. Anna mielikuvituksesi valloittaa ja suunnittele keittiösi vilkkailla, uusilla aksentteilla. Olisi tarkoituksenmukaista hyväksyä asuntosi tai talosi sisustuksen päätausta.

Vankka ja ainutlaatuinen

tylsän keittiön värimaailma kardinaali punainen etuosa harmaa keittiösaari

4. Voit luoda värikkään sekoituksen.

Samanväristen keittiökaappien päivät ovat ohi. Nykyään moderneissa keittiöissä on kaappijärjestelmät värikkäillä rintamilla. Ammattitaitoiset neuvot oikeasta väriyhdistelmästä tässä tapauksessa olisivat erittäin hyödyllisiä.

Herkullinen sekoitus värejä

tylsän keittiön väriyhdistelmän värimaailma

5. Oikeat sävyt koristellaan oikealla valaistuksella.

Yksi tärkeimmistä värisuunnittelun tekijöistä on oikea valaistus. Useat valonlähteet ovat paras ratkaisu turvallisuuteen ja miellyttävään ilmapiiriin keittiössä. Mieti mihin voit sijoittaa riippuvalaisimet, upotetut valot ja erikoisvalaisimet työtasolle.

Perinteistä eleganssia

tylsän keittiön värimaailma tummat parketit neutraalit sävyt

6. Neutraalit värit eivät välttämättä ole tylsää.

On harhakäsitys, että neutraalit sävyt, kuten vaaleanruskea, harmaa ja luonnonvalkoinen, luovat keittiössä steriilin ja epäystävällisen ilmapiirin. Päinvastoin – yhdistettynä tummiin puulattiapäällysteisiin, metallisiin keittiön takaseiniin ja silmiinpistäviin valoihin neutraalit värit ovat täydellinen perusta modernille, vilkkaalle keittiölle.

Ripaus Provencea

tylsän keittiön värimaailma kirkkaat värit vilkkaat aksentit

7. Luonnonpuu voi myös näyttää dramaattiselta.

Muista, että maali ei ole vain maalia tai lakkaa – se on yhtä paljon puuta. Luonnonpuu ja puuviilut voivat tarjota uskomattoman rikkaan värivalikoiman. Näin voit luoda keittiöösi lämpimän, kutsuvan tunnelman, joka näyttää luonnolliselta ja ajattomalta.

Moderni kodikkuus lämpimissä vivahteissa – Kuvaaja Medallion -kaappi

tylsän keittiön värimaailma ajaton muotoilu vaaleasta puusta

8. Älykäs värin käyttö laattojen läpi.

 Jos pidät siitä värikkäästi, se ei tarkoita, että sinun on värjättävä koko keittiö lattiasta kattoon. Aksentit keittiön takaseinästä, keittiösaaresta tai lattiapäällysteestä ovat täysin riittäviä. Valitse laattoihisi silmiinpistävät värit, kuten vihreä, sininen, punainen tai keltainen, tai valitse kiiltävät metallipinnat saadaksesi katseenvangitsijan.

Onnistunut kontrasti

tylsän keittiön turkoosi laattojen ja sokkelien värimaailma

9. Käytä hauskoja aksentteja kurjaan keittiöön.

 Jos olet eklektinen persoonallisuus, paras ratkaisu tylsään keittiöösi olisi käyttää päävärejä. Baarituolit, laatat, tekstiilit ja laskurit ovat täydellisiä värikkäiden, elävien aksenttien suhteen. Lopulta kyse on ruoanlaitosta keittiössä ja rakkaudella ja hauskalla ruoalla valmistetusta ateriasta, joka maistuu parhaalta.

Rohkea ja energinen

tylsän keittiön värimaailma on värikäs

10. Ajattele vain laatikon ulkopuolella.

Me kaikki annamme suunnittelijoiden vaikuttaa aikakauslehtien ja esitysten trendeihin – mitkä ovat trendikkäitä värejä, jotka ovat viimeisimpiä sisustussuunnitelmia jne. Mutta miksi ei ajattele laatikon ulkopuolella? Tuo persoonallisuutta keittiöön. Ehkä se on hauska liitutaulu, akvaario tai valokuvataustakuva, jossa on suosikkimotiivisi.

Jos keittiösi tuntuu tylsältä, sinulla on yksinkertainen vapaus käyttää täyttä inspiraatiota ja luovuutta täyttääksesi sen väreillä ja elämällä. Aloita vain!

Ole vain erilainen

tylsän keittiön värimaailma on ylellinen